Въпроси за програма/добавки ?!

03.03.08
09:36

Здравейте !

Аз съм 177см/72кг(ръка 33, както виждате съм адски слаб-от лег вдигам макс 55кг), от една седмица съм възобновил фитнеса, като този път нямам намерение да се отказвам.
Имам карта за цял месец с неограничен брой тренировки и смятам да тренирам ежедневно, но не знам, дали няма да има някакъв негативен ефект върху мускулите, защото на практика те няма да имат време да се възстановяват?

Имам следните въпроси:

1. Какви добавки ми препоръчвате да взимам и от къде(мисля да са от един магазин на Витошка, точно до Ндк, ако имате други предложения, казвайте), моята цел е качването на маса. Мисля, че най-добре би било да си купя Аминокиселини 1000мг, спомагащи за възстановяването, както и Протеин(колко %-ов, млечен или суроватъчен)

2. Каква да бъде програмата, това е може би най-важното, като ще тренирам почти всеки ден, евентуално с 1-максимум по изключение 2 дни от седмицата почивка. Аз мисля да разпределя упражненията така:
1ден-> гърди и бицепс
2ден-> гръб и трицепс
3ден-> рамо(ако е добре да се правят и крака, за да циркулира равномерно навсякъде кръвта, ок, кажете в кой ден да ги сместя и ще тренирам и крака :))
4ден-> почивка, като след нея циклично се повтарят първите три...

3. Как да взимам добавките, съответно аминотата/протеина, ако изникнат и други предложения и за тях, но към креатина съм малко скептично настроен... :)

Като за начало, това са моите питания, ще съм ви много благодарен, ако изкажете мнение и помогнете.
Мерси предварително!

Темата беше редактирана от BenSherman на 03.03.08 09:38.

На всичко това сме отговаряли много пъти.
Обикновена 3 пъти седмична програма от сайта.
Протеина сутрин и след тренировка. Аминокиселините преди и след.
Марките са ти NOW, Universal, Optimum

03.03.08
10:00

Първо с какъв стаж си? Ако си начинаещ аз лично не ти препоръчвам ежедневните тренировки, а споделям мнението на Г.Гайдов за 3-дневна програма. относно въпросите:
1.Моето мнеие е, че, ако си начинаещ на този етап нужда от добавки нямаш, а ти е необходимо да изпълняваш правилно технически упражненията, да ядеш много и добре подбрана храна съгласно нуждите за покачване на масата и евентуално да си купиш някой добър гейнър (което пак повтарям, че не е задължително).
2.избери си—> http://www.bb-team.org/fitness/workouts/all/
3.Г.Гайдов, а относно марките гледай, ако купуваш нещо да е западно, а НЕ българско.

Програмата е супер неправилна дори и за напреднали.... Както казаха момчетата избери си някоя програма от сайта за начинаещи, мотивацията ти е голяма, преварния в свой плюс, а не в минус като повечето начинаещи!

03.03.08
13:11

Точно се връщам от фитнеса(комбинирах гърди/гръб доволно:)), благодаря за вниманието, ще погледна програмите, постнати в сайта !
Не съм съвсем начинаещ, преди ходих 3-4 месеца, но ми се наложи да прекъсна, защото не ми оставаше никакво време, иначе техниката за правилното изпълнение на всички упражнения я имам отдавна :)

На храната отделям доста внимание, след тренировка задължително 4-5 яйца или както днес 2 пържоли :lol:, но все пак мисля, че би било препоръчително да взимам добавки, все пак, за по-голям ефект, или най-малко аминота за възстановяване...

Мерси отново за вниманието, ще погледна програмите и започвам да ги изпълнявам ;)

03.03.08
14:49

казано от BenSherman на 03.03.08, 13:11:

Точно се връщам от фитнеса(комбинирах гърди/гръб доволно:)), благодаря за вниманието, ще погледна програмите, постнати в сайта !
Не съм съвсем начинаещ, преди ходих 3-4 месеца, но ми се наложи да прекъсна, защото не ми оставаше никакво време, иначе техниката за правилното изпълнение на всички упражнения я имам отдавна :)

На храната отделям доста внимание, след тренировка задължително 4-5 яйца или както днес 2 пържоли :lol:, но все пак мисля, че би било препоръчително да взимам добавки, все пак, за по-голям ефект, или най-малко аминота за възстановяване...

Мерси отново за вниманието, ще погледна програмите и започвам да ги изпълнявам ;)

Горещо ти препоръчвам да прегледаш програмите. Ще ти направи впечатление, че никъде не е комбинирано гръб с гърди.

казано от BenSherman на 03.03.08, 13:11:

Братле много си заблуден... Парво: не се съмоуценяваи, единствено фитнес инструктор може да каже какво ти е испалнението(аз тренирам от 3 години и все още знам, че не испалнявам сичко както трябва) Второ: нищо не разбираш от хранене, щом след тренировка ядеш цели яйца(4-5) и пържоли. Трето: само напредналите в този спорт, тези които имат сулиден опит и разбират нещата могат да си позволят да съчетаят гърди/гръб и то доста рядко.... Пак ти казвам, сега мотивацията ти е много голяма и место да дърпаш напред вървиш назад, като се заблождаваш, че нещо знаеш.... По добре седни и чети статии и списания вместо да се претоварваш толкова в залата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1