27.12.04
01:22
обяснете ми кое упражнение е “странична преса”.мерси предварително
Това тук (виж bent press) - http://www.bodybuilding.com/fun/exercises.php?MainMuscle=Shoulders
Може да се прави и с дъмбел.
27.12.04
13:00
мерси за линка,само едно не разбрах от там.има ли някви изисквания за възрастта-в смисъл - опасно ли е както мъртвата тяга примерно,защото пишеше, че трябва да си яко съсредоточени т.н.на 16 съм :oops:
Аз мисля, че странична преса (side press) е малко по-различно упражнение, в смисъл, че се прави само с едната ръка, като позата на тялото е малко особена, за да стабилизира тежестта. Това е едно от най-трудните (технически) упражнения, като не бих го препоръчал за начинаещи. Някои автори го определят като ненадминато базово упражнение за развитие на цялата горна част на тялото.
Що се отнася за упражненията от линка, можеш да си ги правиш на воля. Все пак, внимавай с тежестите, полека.
Поздрави и успех! :)
27.12.04
20:38
еми,имам 18 месеца опит по залите,само дето наистина е мн трудно за изпълнение упражнението пък и трудно се разбира,туи като е описано само с думи и то на англииски.иначе щом е толкова многоразвиващо не мога да не го опитам,само да не взема да се контуза :lol:
Действай си със стандартните преси и като стигнеш сериозен стаж с тях тогава ги включи страничните
Човече, като пиша, според някой автори, това не значи, че е законово положение, а точно обратното. Повечето не го препоръчват, точно защото е трудно за изпълнение и лесно може да доведе до контузия.
А пък лично според мен, не е чак толкова ценно упражнението. Прави си стандартните упражнения (както каза Диджорджо). Ней добри според мен са раменните преси с щанга.
Поздрави! :)
И аз мисля че не е чак толкова ефективна колкото ексцентрична.Ако иска нещо различно да пробва пресите на Арнолд аз лично не съм ги пробвал ама нещо ги хвалят по списанията а иначе за хората на равнището на MI5 по добре е да си прави ставдартните и когато се изчерпа да пробва нещо различно
Диджорджо, да ти кажа, че пресите на Арнолд са супер яки. Поне при мен имаха добър ефект. 5 бавни стриктни серии помпат много здраво, а и разтеж има.
[quote author=“Martin”]Диджорджо, да ти кажа, че пресите на Арнолд са супер яки. Поне при мен имаха добър ефект. 5 бавни стриктни серии помпат много здраво, а и разтеж има.
Щом казваш е така но защо да ги включва като не е взел най доброто от стандартните (малък стаж има) най много да се контузи