07.03.08
04:29
Здравейте. Наскоро започнах да тренирам по следната програма:
1.ден - бедро,гърди, предно и средно рамо, бицепс
Клек
Избутване на хоризонтална лежанка
Милитари преси
разтваряне на кабел за средно рамо
сгъване на щанга за бицепс
2 ден - задно бедро, гръб, задно рамо, трицепс, прасец
тяга с прави крака
мъртва тягя
придърпване с тесен хват на хоризонтален кабел
задно рамо с кабел
френско за трицепс
повдигане на един крак за прасец
1,2 ден са ми силов - няблягам на големите тежести с по-малко повторения
3,4- почивка
5 ден - бедро,гърди, предно и средно рамо, бицепс
хекен клякания на машина
избутване на шанга от наклконена лежанка
кофички с широк хват
повдигане на дъмбели отпред за рамо
разтваря на дъмбели от седеж за средно рамо
сгъване на дъмбели от полу-наклон
6 ден - задно бедро, гръб, задно рамо, трицепс, прасец
тяга с прави крака
набирания с тежест
придърпване на кабел с широк хват
разтваряне на дъмбели за задно рамо
кофички с тесен хват с тежест
повдигания на един крак за прасец
5,6 ден - са ми по напомпващи тренировките, изолвам по малки тежести и повече повторения
*корем правя когато ми падне
** стаж в залата имам около 2.5 години
*** целта ми е качване на маса и сила
Само не знам, дали бицепсите да не са в тренировка 2 и 6, съответно трицепсите в тренировка 1 и 5. :)
07.03.08
12:13
В тренировка 2 няма смисъл да вкарваш 2 тяги, като правиш нормална тя си натоварва задното бедро.
Аз бих бил любопитен какъв ще е ефекта от подобен начин на трениране. Винаги съм “за” разнообразието и против тренирането на 1мг 2 пъти в седмицата. Принципно ми прави впечатлението, че за отделните мускулни групи се връзват седмично по 2 упражнения, от които едното ще бъде тежко изпълнявано, а другото напомпващо, което ми се вижда малко. Пред този “метод” аз бих избрал 4-дневен сплит, но пак казвам, че съм любопитен дали подобен начин на трениране би дал ефект, защото не съм опитвал.
Съвет: хвани първата програма която ти падне и е адаптирана за теб от сайта и работи по нея. Защо трябва да се напрягаш да мислиш след като може да стъпиш на нещо вече направено и ефективно?
казано от Стоянчо на 07.03.08, 12:42:
Аз бих бил любопитен какъв ще е ефекта от подобен начин на трениране. Винаги съм “за” разнообразието и против тренирането на 1мг 2 пъти в седмицата. Принципно ми прави впечатлението, че за отделните мускулни групи се връзват седмично по 2 упражнения, от които едното ще бъде тежко изпълнявано, а другото напомпващо, което ми се вижда малко. Пред този “метод” аз бих избрал 4-дневен сплит, но пак казвам, че съм любопитен дали подобен начин на трениране би дал ефект, защото не съм опитвал.
Разнообразието бе основният мотив за подбора на подобен вид програма. Мисля че тренирах доста продължително време със сплитове и до някъде мотивацията ми пострада. Аз съм ЗА разнообразието във фитнеса - все пак това е начин на живот, а в живота не трябва зацикляме. И аз съм любопитен дали ще подейства подобен род тренировка, затова реших да рискувам.