10.03.08
20:35
Така днес реших да попитам по-опитните как е по-добре да правя сериите на лежанката . Дигам за маса . Макса на лежанка ми е 85 кг. 1 повторение. Така досега тренирах по програма и правех 2серии по 15 повторения ,сас 50 кг. След това 2 серии по 12 повторения с по 60 и 65 кг втората серия , и една серия с 10 повторения с 70 кг и последната серия с 10 повторения с 65 кг. И се чудя дали да не намаля сериите а да увелича килограмите .Наример вместо , както до сега 2x15 / 2x12 /2x10 да правя 2x12/2x10/2x8 . Таи като сам чел че докато се правят упражнения за маса трябва и сериите да са по-малко.
По - малко повторения в серия - повече серии, по - голям брой повторения в серия - по - малко серии.
Направи две леки серии с 6-8 повторения за загрявка (с 40 и 50 кг), и после 3-4 серии с 6-8 повторения с 70 - 75 или повече кила. Това, което правиш в момента е безсмислено - докато стигнеш до истинските тежести си изморен и интензивността ти пада, силата също.
съгласен съм, 4 работни серии в пирамида садостатъчни. например : 2 серии загрявка , 1 серия на 65, 1 серия на 70, 1 серия на 75 и 1 серия на 65-67
смятам че тези кила ще сати удобни спрямо максимума който си посочил
повторенията трябва да са 6-8 в серия, в загряващите може и да са над 10
Ами след малко отивам на тренировка и ще пробвам метода на Петко К , аз ще пробвам 2 серии по 10 повторения сас 50-55кг и една серия сас 8 повторения с 65кг и една серия с 8повторения с 70кг и една с 75 кг. Досега правех по толкова много повторения , защото инструктура от залата ми беше направил тази програма . Започва се с лег 2по15 , 2по12 , 2по10 . Второто упражнения беше на наклонена лежанка сас дъмбели 2по12 и 2по10.Третото управнение е флаис , и последното е кофички 3 серии до отказ. Това е за гърди .
Таман се вращам от фитнеса : първата серия я направих с 50кг 12повторения , втората 55кг 10 повторения , третата 65 кг 10 повторения,четвартата 75 кг 8 повторения , петата 80кг 3 повторения и веднага намалих на 70 кг и доварших за 8 повторения и последната серия от 8 повторения я направих сас 70 кг .Така по - добре ли е според вас. И искам да ви попитам още един вапос днеска се замислих кое е по -добре да правя като последно опражнение за гърди долна част= кофички или обратния лег със лоста, че е много важно защото ми изостават долната част на гърдите .
Хаиде бе хора никои ли няма да ме посаветва за последно упражнение за гърди долна част какво да правя.