НАЧИН НА ТРЕНИРОВКА

22.03.04
11:48

Тьй като разбрах че е имало проблем сьс сьрвьра и са изчезнали доста мнения и теми.Бях пуснал една тема по-скоро от интерес кой каква тренировка предпочита.Затова ще си позволя да го направя отнова.Ставаше дума за тренировка присьща на по-старата школа от времето на Арнолд,Рег Парк,Серджо Олива и т.н Много интензивна,с много серии  или сегашният начин-по-малко серии,повече супламенти и “други добавки”.ЛИчно аз предпояитам пьрвите Тьй като почти никога не правя по-малко от 18-25 серии за мускулна група.Така предпочитам аз,но все пак има идруги мнения.Ще серадвам да ги видя

LE

22.03.04
13:38

е не претренираш ли с толкова серии(или си яко зоб :D )?
Аз тази интензивност която ти я постигаш в 20 серии я постигам в 8.
Както казва Дориан-”не можеш да замаскираш липсата на интензивност с повече серии”!Така че според мен трябва 8-15с. според групата,но интензивни за да направиш качествена тренировка с максимална хипертрофия без да претренираш.

22.03.04
13:59

Изобщо не ползвам зоби не претренирам.Можеби така сьм свикнал.Освен това не сьм привьрженик на тренировките на Дориан Йетц,зашото те са за хора от най-хай класа,които имат високо ниво на анаболните хормони в организма имогат да достигнат мускулна хипертрофия доста по-лесно.Не вярвам ,че може да се вьзбуди мускулен растеж само с 1 серия/Йетц/за упр. :cry:

22.03.04
14:09

Dobre we v saita sa dadeni po 3 serii :!:  :!:  :!: A vie pravite po 8 a mile 20 :!:  :!:  :!:

LE

22.03.04
14:39

mile аз не съм казал една серия :shock: .Пък това за високите хормони важи по скоро за такива като теб които правят по 20 серии,прегледаи тренировките на натурални и назобени културисти и ще видиш колко правят натуралните и за колко време и колко професионалистите и за колко време.Щом си свикнал така,опитаи и метода с по малко серии и виско интензивност,пробваи в всяка серия да стигаш до отказ или почти всяка и включи някои от принципите на Уидър и подобни,после наблюдаваи тялото.
А на аис мен да му кажа че 3 серии са за начинаещи после можеш постепенно да ги увеличаваш докато стигнеш 7-12 за малките групи и 9-15 за големите.

Между другото като говоря за отказ имам предвид истински отказ.Много малко хора разбират правилно истинския отказ.В България може би почти няма хора които да стигат до истински отказ.Трябва изключителна психика и воля.Точно когато стигнем отказа и мускулите откажат,знаите че 80% сигурно е че можете да направите още 1,2 повторения.Аз лично не всяка тренировка мога да стигам до абсолютният отказ,защото понякога нямам тези умствени сили. Последният път като правих тяга видях наистина какво е отказ-Последните 4 повторения виках с такава сила че събрах всичко що има наблизо в радиус от 2 км. 8) На следващият ден имах мускулна група на задното бедро,гърбът,средно и задно рамо,квадрицепс,трапец и Преден врат :P Еи това тогава беше истински отказно лошото беше че не ползвах колан и ако бях направил още едно повторение корема ми щеше да се пръсне като балон :cry: .Знаите че психиката често ни лъже.(е сега вземете не спрете когато трябва и да се контузите после аз съм виновен)
Брях аз направо нова тема трябваше да отворя.

Максимумът серии, които съм правил, са били 5 и то сега ги правя за гърдите и по-точно за лежанката. Винаги съм правил 3-4 серии. Работя основно над тежеста и сериите ми винаги са тежки (поне на 85% от максимума). Това се доближава до идеите на Дориян в тренировката.

Харесвам също и методите на Арнолд, Стив Рийвс и Лари Скот. Те са изпитани преди повече от 30 години и е сигурно, че дават добри резултати. Новите техники и системи са по-скоро за чудовищни размери, не без помощта на сериозни стероиди.

А това за 10,20,30 серии ... момчета, ако растете и се възстановяте - браво! Аз не мога. За голяма мускулна група правя максимум 10-11 серии, а за малка около 6-8 (тренирам 6 години и пак раста с толкова серии). Който му се занимава може да дойде да тренираме заедно и сам ще се увери.

22.03.04
16:34

lesno nema,много си прав за отказа.Аз гледам да го постигна в последните серии.А мьртвата тяга сьм яоставил в историята.Според мене това упр.е много ефективно ,но имного опасно и то най-вече за крьста.Чудя ти се защо не си ползвал колан.А що се отнася до многото серии, ще тикажа че сьм стигал до 30 за гьрди.Просто с малко серии не мога да натоваря добре мускула.Това повярвай не е от зоба,защото такова нещо не сьм и опитвал.Може би е от достата време което сьм имал в залите :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1