28.12.04
02:14
Действам сега за маса и програмата ми се базира главно на тридневния сплит от сайта. Там два пъти в седмицата се тренира корема. Но до колкото знам в такъв период и корема би се надул. А то май точно така и става. Какво мога да направя по въпроса за мъничко плочици поне :>
28.12.04
10:07
Ми тренирай корема по-често.Сутрин на гладно и после вечер преди лягане(в дните когато имаш да го тренираш).
успех
по-здрави
:D
Здрасти! Преди лягане, наистине е добра идея, обаче ако не ядеш тогава. Иначе пак ще расте. Гледай да е горе-долу така: 2 часа след и един час преди хранене.
Поздрави! :)
28.12.04
11:23
ОК, сутрин на гладно - никакви проблеми. Но преди или след като си взема протеина?
А вечер си хапвам, защото тогава най-много се лепи, а и не мога да заспя гладен :>
Значи в дните на тренировка го тренирам сутрин и на самата тренировка? Така става ли?
Ми то няма лошо, ама нали след тренировка се хапва здраво. И тогава се лепи на корема много. Защо не пробваш да тренираш корема преди тренировката, непосредствено след загряването. Така поне кръвонапълването на пресата няма да е преди храненето.
По-добрия вариант е да се прави след тренировката с тежести,за да може да се използват мазнините за енергия при вече изчерпания гликоген.Добро решение е също да се прави корем и повреме на почивките м/у сериите.М/у другото и при мене се получава подобно разстене на корема,ама аз го правя много често 3-6 пъти седмично.В момента за първи път от 2год.реших да кача маса и спрях диетите,ама не съм наясно дали ще е добре да правя корем сега или да намаля тренировките.Просто без да правя преси все едно не съм тренирал.До скоро правих 2месеца трисети,които описах в една друга тема и не знам да ли от там се получи това :cry:
Ае за всеки е различно, обаче теорията е една - тренираш ли зраво корема в период за маса, той си расте ( и като мускул, и като сланинки). След като всеки е наясно със своите особености и желания, може да си организира тренировката както му харесва. Един ектоморф или човек, който не е предразположен към натрупване на мазнини в областта на талията, що да не си прави преси. Обаче ако не искаш да расте талията.... аз лично не правя в момента (не, че не ми расте талията). Мисля от Януари да започна да правя вакуумки, да видим докъде ще стигна. И едно друго упражнение от йога мисля да добавя - трикузана - за “паласките”. Ще видим...
Мартин можеш ли да постнеш картинка на това упражнение? Иначе си прав - аз също от септември не тренирам корема, че расте! Малко преди чистене ще ги почна.
На кое, на трикузаната ли? Еми нямам, ще пробвам да обясня малко, ама нали се сещаш какво ще стане... :lol:
Стоиш прав; широк разкрач; едната ръка спокойно отпусната до бедрото; с другата ръка посочваш настрани/нагоре, като завърташ глава към горната ръка; навеждаш се встрани (като навед с дъмбел), докато усетиш напрежение при “паласката”. Седиш така 30-60сек и после на другата страна. Не знам дали разбра нещо. Направи го , снимай се и постни снимка :D , ще дообяснявам.
Поздрави!
Е те те с йогата не съм на ти ,ама вакуумки съм правил.Ами аз се чудих да ли да ги спра тези преси,че от 3год.почивка не съм му дал на тоя мускул :cry:
Ако правиш маса, земи ги спри пресите :D А как казваше, че си сваляш корема - с много преси беше нещо?
Да така е с много,много ама и с яка диета.Явно почна да расте тоя мускул,не че съм толкова чист де.Ама обликвусите ми се подават на нечуван разстеж.Много бързо дърпат.В момента въпреки всичко правя преси 5-6 пъти в седмицата.А и от 2можеби 3години не съм качвал само сваляне и поддръжка :cry:
28.12.04
19:47
можеш да видиш тук : http://www.yogabasics.com/asana/
Благодаря, Лина. Много добър линк.
Та за това говоря (trikonasana). Обаче прави само лек навед, че като гледам тука за какво става дума :lol:
[quote author=“Martin”]Ае за всеки е различно, обаче теорията е една - тренираш ли зраво корема в период за маса, той си расте ( и като мускул, и като сланинки). След като всеки е наясно със своите особености и желания, може да си организира тренировката както му харесва. Един ектоморф или човек, който не е предразположен към натрупване на мазнини в областта на талията, що да не си прави преси. Обаче ако не искаш да расте талията.... аз лично не правя в момента (не, че не ми расте талията). Мисля от Януари да започна да правя вакуумки, да видим докъде ще стигна. И едно друго упражнение от йога мисля да добавя - трикузана - за “паласките”. Ще видим...
Аз не правя в основен период мисля че е загуба на време.Вече в чистенето са просто задължителни