Корема по време на масиране

OH

28.12.04
02:14

Действам сега за маса и програмата ми се базира главно на тридневния сплит от сайта. Там два пъти в седмицата се тренира корема. Но до колкото знам в такъв период и корема би се надул. А то май точно така и става. Какво мога да направя по въпроса за мъничко плочици поне :>

MI

28.12.04
10:07

Ми тренирай корема по-често.Сутрин на гладно и после  вечер преди лягане(в дните когато имаш да го тренираш).
успех
по-здрави
:D

28.12.04
10:46

Здрасти! Преди лягане, наистине е добра идея, обаче ако не ядеш тогава. Иначе пак ще расте. Гледай да е горе-долу така: 2 часа след и един час преди хранене.
Поздрави! :)

OH

28.12.04
11:23

ОК, сутрин на гладно - никакви проблеми. Но преди или след като си взема протеина?
А вечер си хапвам, защото тогава най-много се лепи, а и не мога да заспя гладен :>
Значи в дните на тренировка го тренирам сутрин и на самата тренировка? Така става ли?

28.12.04
11:31

Ми то няма лошо, ама нали след тренировка се хапва здраво. И тогава се лепи на корема много. Защо не пробваш да тренираш корема преди тренировката, непосредствено след загряването. Така поне кръвонапълването на пресата няма да е преди храненето.

28.12.04
12:49

По-добрия вариант е да се прави след тренировката с тежести,за да може да се използват мазнините за енергия при вече изчерпания гликоген.Добро решение е също да се прави корем и повреме на почивките м/у сериите.М/у другото и при мене се получава подобно разстене на корема,ама аз го правя много често 3-6 пъти седмично.В момента за първи път от 2год.реших да кача маса и спрях диетите,ама не съм наясно дали ще е добре да правя корем сега или да намаля тренировките.Просто без да правя преси все едно не съм тренирал.До скоро правих 2месеца трисети,които описах в една друга тема и не знам да ли от там се получи това :cry:

28.12.04
12:58

Ае за всеки е различно, обаче теорията е една - тренираш ли зраво корема в период за маса, той си расте ( и като мускул, и като сланинки). След като всеки е наясно със своите особености и желания, може да си организира тренировката както му харесва. Един ектоморф или човек, който не е предразположен към натрупване на мазнини в областта на талията, що да не си прави преси. Обаче ако не искаш да расте талията.... аз лично не правя в момента (не, че не ми расте талията). Мисля от Януари да започна да правя вакуумки, да видим докъде ще стигна. И едно друго упражнение от йога мисля да добавя - трикузана - за “паласките”. Ще видим...

28.12.04
13:56

Мартин можеш ли да постнеш картинка на това упражнение? Иначе си прав - аз също от септември не тренирам корема, че расте! Малко преди чистене ще  ги почна.

28.12.04
14:14

На кое, на трикузаната ли? Еми нямам, ще пробвам да обясня малко, ама нали се сещаш какво ще стане... :lol:
Стоиш прав; широк разкрач; едната ръка спокойно отпусната до бедрото; с другата ръка посочваш настрани/нагоре, като завърташ глава към горната ръка; навеждаш се встрани (като навед с дъмбел), докато усетиш напрежение при “паласката”. Седиш така 30-60сек и после на другата страна. Не знам дали разбра нещо. Направи го , снимай се и постни снимка  :D , ще дообяснявам.
Поздрави!

28.12.04
15:16

Е те те с йогата не съм на ти ,ама вакуумки съм правил.Ами аз се чудих да ли да ги спра тези преси,че от 3год.почивка не съм му дал на тоя мускул :cry:

28.12.04
15:46

Ако правиш маса, земи ги спри пресите :D А как казваше, че си сваляш корема - с много преси беше нещо?

28.12.04
15:54

Да така е с много,много ама и с яка диета.Явно почна да расте тоя мускул,не че съм толкова чист де.Ама обликвусите ми се подават на нечуван разстеж.Много бързо дърпат.В момента въпреки всичко правя преси 5-6 пъти в седмицата.А и от 2можеби 3години не съм качвал само сваляне и поддръжка :cry:

LI

28.12.04
19:47

можеш да видиш тук : http://www.yogabasics.com/asana/

29.12.04
11:20

Благодаря, Лина. Много добър линк.
  Та за това говоря (trikonasana). Обаче прави само лек навед, че като гледам тука за какво става дума :lol:

02.01.05
12:15

[quote author=“Martin”]Ае за всеки е различно, обаче теорията е една - тренираш ли зраво корема в период за маса, той си расте ( и като мускул, и като сланинки). След като всеки е наясно със своите особености и желания, може да си организира тренировката както му харесва. Един ектоморф или човек, който не е предразположен към натрупване на мазнини в областта на талията, що да не си прави преси. Обаче ако не искаш да расте талията.... аз лично не правя в момента (не, че не ми расте талията). Мисля от Януари да започна да правя вакуумки, да видим докъде ще стигна. И едно друго упражнение от йога мисля да добавя - трикузана - за “паласките”. Ще видим...

Аз не правя в основен период мисля че е загуба на време.Вече в чистенето са просто задължителни

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1