08.03.08
20:26
Някой има ли идея как ще е най-добре да разпределя тези 4 мускулни групи в 2 тренировки?Пробвал съм много варианти и не знам кой е най-добър.
От една страна знам че в гърба участва бицепса и в гърдите трицепса и е добре тези мускулни групи да са 2 по 2 заедно,а от друга знам че ако са в една тренировка ще се претренират.Затова главния ми въпрос е:Тренировка А - Гръб,Бицепс,Тренировка Б-Гърди трицепс или Тренировка А -Гръб,трицепс,Тренировка Б-Гърди,бицепс(пробвах и гърди,бицепс и трицепс в една трен,но в ръката нямах големи резултати)?
Този въпрос е един от най-разискваните попринцип. Дали ще избереш гръб и бицепс или гръб и трицепс (съответно и с гърдите),според мен е въпрос на избор.Според мен няма да сбъркаш ако тренираш гръб и бицепс или гръб и трицепс.
08.03.08
21:04
И двете неща си имат плюсове и минуси.
Като тренираш сгъвачите(гръб и бицепс) заедно бицепса се товари на макс, но няма да използваш същите килограми и чистота на движение вероятно заради умората. Обаче пък през това време разгъвачите почиват. И обратното.
1. Гръб - трицепс, гърди - бицепс
2. Гръб - бицепс, гърди-трицепс
3. Гръб-гърди, трицепс- бицепс
Въпрос на избор.
Подредбата, не е случайна.
При вариант 2, ръцете ....не вървят особено. Честотата на натоварване е ниска. Поне при мен, това доведе до известен спад дори. Предимството е, че можеш да тренираш в последователни дни.
Вариант 3 - последен, защото е малко непопулярен, но на мен лично ми допада и то много. :)
Мнението беше редактирано от 6th на 08.03.08 21:32.
Аз съм за гърди+бицепс и гръб+трицепс. При гърди+трицепс и гръб+бицепс вторите мускулни групи не мога да ги изтренирам качествено.
Аз преди 2 месеца бях гърди , гръб .. и бицепс , трицепс ....имаше голям ефект... сега пробвам програма... бицепс,гърди ... и трицепс гръб да видя какво ще стане ::P
14.03.08
19:36
ДеН 1 - гърди,бицепс,корем *
ДеН 2 - почивка
ДеН 3 - гръб,трапец,предмишница
Ден 4 - почивка
Ден 5 - рамо,трицепс,крака *
Ден 6 - почивка
Ден 7 - почивка
а кво щте кажете за мойта програма каде има най мн ефек който е пробвал нея и каде най-малко??? и дали е хубава вече тренирам по нея 2-седмици и половина
Може да се тренира по всеки един вариант, зависи какви упражнения ще има в сплита и колко на брой ще са.
ще има значение ако си много напреднал в спорта, а ако си начинаещ няма голяма разлика дали гръб с трицепс и гърди с бицепс или обратното...
16.03.08
18:21
Ако ядеш и се въстановяваш добре гръб трицепс гърди бицепс е по добре, а иначе другото
Дайте си мнението за тази програма ще я пробвам скоро и мисля че ще има ефект
1.Гръб основни 5 упражнения+Бицепс 1 дигане на прав лост
2.Гърди 4 основни+1 френско за трицепс
3.Почивка
4.Рамо+3 или 4 упражнения.трапец и крака 3 упражнения
5.Бицепс и Трицепс по 3 Упражнения
6.Корем-по пинцип корем правя почти на всяка тренировка в началото 1 упражнение по 3 серии по 50 повторения
7.Почивка