Гърдите изостават :/

16.03.08
23:01

Имам чувството че гърдите ми растът 2 пъти по-бавно от всички други мускули,гърди правя 1 път седмично и упражненията ми са
Лег-3х8
Полулег-3х8
Кофички-3х8
Флайс-3х8
и Пулоувър-3х10-12
незнам какво да променя че да осъразмеря гърдите,много изостават :/

BU

16.03.08
23:41

казано от TaCk0 на 16.03.08, 23:01:

Имам чувството че гърдите ми растът 2 пъти по-бавно от всички други мускули,гърди правя 1 път седмично и упражненията ми са
Лег-3х8
Полулег-3х8
Кофички-3х8
Флайс-3х8
и Пулоувър-3х10-12
незнам какво да променя че да осъразмеря гърдите,много изостават :/

Зависи от много фактори,но няма да почвам с генетиката,защото вече сам себе си дразня.Тааа...усещаш ли гърдите да се товарят,имаш ли мускулни трески е първия момент,второ може би е време да разнообразиш и да пробваш нещо ново.3х8,тая схема може да я обърнеш - 8х3.Поиграй си със схемите има много варианти само гледай да запазиш обема на тренировката и интензивноста.Това ме подсеща,че може би е време да увеличиш тези два фактора.По-скоро интензивноста...вдигни килата,ако имаш възможност.Естествено,не на цената на доброто изпълнение.

Аз ако бях на теб щях да махна пулоувъра или кофичките.Кофичките ако правиш трицепс в същия ден ги остави,а може и да ги правиш частични като не спускаш до долу и така акцентираш на трицепса.То к’во акцентираш направо само него си тренираш.  :)

Иначе ти трябва да си решиш,но схвана идеята ми (разнообразие).

А,естествено има вариант да си претренирал.Абе всичко е възможно. :)
Други биха ти казали да правиш гърди два пъти на седмица.Ако си информиран по въпроса може да пробваш,аз там опит нямам.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 16.03.08 23:43.

16.03.08
23:46

казано от DeadManWalking на 16.03.08, 23:41:

Зависи от много фактори,но няма да почвам с генетиката,защото вече сам себе си дразня.Тааа...усещаш ли гърдите да се товарят,имаш ли мускулни трески е първия момент,второ може би е време да разнообразиш и да пробваш нещо ново.3х8,тая схема може да я обърнеш - 8х3.Поиграй си със схемите има много варианти само гледай да запазиш обема на тренировката и интензивноста.Това ме подсеща,че може би е време да увеличиш тези два фактора.По-скоро интензивноста...вдигни килата,ако имаш възможност.Естествено,не на цената на доброто изпълнение.

Аз ако бях на теб щях да махна пулоувъра или кофичките.Кофичките ако правиш трицепс в същия ден ги остави,а може и да ги правиш частични като не спускаш до долу и така акцентираш на трицепса.То к’во акцентираш направо само него си тренираш.  :)

Иначе ти трябва да си решиш,но схвана идеята ми (разнообразие).

А,естествено има вариант да си претренирал.Абе всичко е възможно. :)
Други биха ти казали да правиш гърди два пъти на седмица.Ако си информиран по въпроса може да пробваш,аз там опит нямам.

Ами по 2-3 дена имам мускулна треска на гърдите след тренировка,кофичките ми действат много добре,откакто съм ги почнал гърдите бая се оформиха,повторенията ми не са до долу на лежанките,оставям около 2 см разстояние като пускам,кофичките ги правя на широко,със сгънати колена и тялото леко напред на успоредка

Мнението беше редактирано от TaCk0 на 16.03.08 23:47.

16.03.08
23:56

1.Програмата е ОК, т.е. не е в нея проблема. Можеш да я разнообразиш, да разместиш поредността на упражненията и т.н.
2.Сигурен ли си, че толкова изостават, може само така да си мислиш...

Ам, ако гърдите както казва той не са му развити, мисля че ги претренира, за тези 5 упражнения трябва да имаш доста сериозен стаж, маса, въстановяване и въобще сичко да ти е ОК. Нали знаеш товари, товариш,помпиш се ама само до едно време, после тръгваш на долу в тренировката, Аз лично те съветвам да правиш по 3 упражнения 3 Х 8-12(без загрявката), като използваш базови движения с умерени до високи тежести(лег преси с щанга/дъмбели, наклонена лежанка пак с щанга/дъмбели, тежък флайс) цирколирай поредицата и сменяй движенията на всеки 2 седмици и съм сигурен, че ще тръгнат.. :) Успех!

17.03.08
02:43

Извеждаш ги като първи ден в началото на сплита и след тях е желателно да оставиш 1 ден почивка.Правиш тежка тренировка на 2 базови упражнения 2х4 серии + 1 изолиращо пак 3-4 серии.Тежко, с правилна техника, добро възстановяване и гърдите ще започнат да се развиват нормално.Дроп сериите също може да са от помощ и правенето на лицеви 1-2 пъти на седмица по 3-4 серийки..

17.03.08
03:06

Присъединявам се към съвета на Н. Маринов.
Единственото, което бих добавил/променил е, че повторенията могат и да са 6-8. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 17.03.08 03:06.

BU

17.03.08
03:51

казано от Стоянчо на 16.03.08, 23:56:

1.Програмата е ОК, т.е. не е в нея проблема. Можеш да я разнообразиш, да разместиш поредността на упражненията и т.н.
2.Сигурен ли си, че толкова изостават, може само така да си мислиш...

И аз затова помислих за разнообразие,все пак в прогрмата няма нищо нередно.

А гърдите по принцип растат бавно,да го има предвид. :)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 17.03.08 03:53.

17.03.08
05:16

Мерси за съветите,ще направя някои промени пък дано стане ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1