Крака?

Имам проблем с десния краи и поне засега не мога да го натоварвам.Искам да попитам дали упражненията за крака от тази програма- http://www.bb-team.org/workout/1358/ Могат да бъдат заменени с други? И,ако да,с какво? БЛАГОДАРЯ!

17.03.08
14:21

Другите могат да бъдат заменени, кляканията - не.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 19.03.08 20:07.

ами.... какво да правя тогава?

BU

17.03.08
16:31

Неможеш да си натоварваш десния крак и искаш да тренираш краката така ли да го разбирам?

Какъв точно е проблема?

Искам да попитам,дали мога да заменя упражненията за крака от по-горе дадената програма с упражнения за друга мукскулна група?Просто нямам възможност да натоварвам краката сега.Иначе диагнозата ми е- “контрактура на квадрицепс на дясно бедро”

*C

18.03.08
06:17

направи си една ппочивка на краката ;)

BU

18.03.08
08:49

казано от Траян Атанасов на 17.03.08, 22:24:

Искам да попитам,дали мога да заменя упражненията за крака от по-горе дадената програма с упражнения за друга мукскулна група?Просто нямам възможност да натоварвам краката сега.Иначе диагнозата ми е- “контрактура на квадрицепс на дясно бедро”

Колко зле е бедрото по-точно.Смисъл до каква степен ще държи на натоваване,защото при мъртвата тяга краката пак ще се натоварват.

Ами проблема е там,че не мога да го сгъвам максимално,иначе по принцип си издържа на натоварване,но състоянието му може да се влоши.И по тази причина питам дали упражненията за крака могат да се заменят с упражнения за друга мускулна група,или да карам без тях?

Мнението беше редактирано от Траян Атанасов на 18.03.08 11:13.

BU

18.03.08
18:48

казано от Траян Атанасов на 18.03.08, 11:11:

Ами проблема е там,че не мога да го сгъвам максимално,иначе по принцип си издържа на натоварване,но състоянието му може да се влоши.И по тази причина питам дали упражненията за крака могат да се заменят с упражнения за друга мускулна група,или да карам без тях?

Карай без тях и вместо трети ден почивка,който ще ти се отваря просто започни от първи ден по програма. :)

Да имаш предвид,че когато не тренираш крака първо ще качаш маса по-бавно,второ ще има разминаване и несиметричност между горна и долна част на тялото,трето ще ти е трудно при вдигане на по-тежки килограми примерно при тяга. :) Все хубави неща ти казвам нали!?  :cheese: Ем,няма как.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 18.03.08 18:54.

Благодаря все пак

GH

19.03.08
15:32

DeadManWalking
Може ли да обясниш плс защо като не тренира крака ще качва маса по бавно.
Ако е като цяло да ясно,но какво общо има с качването на гърди(примерно) ?

BU

19.03.08
18:54

казано от ghettoking на 19.03.08, 15:32:

DeadManWalking
Може ли да обясниш плс защо като не тренира крака ще качва маса по бавно.
Ако е като цяло да ясно,но какво общо има с качването на гърди(примерно) ?

Гледаш много елементарно на нещата може би. :) Тялото е едно цяло,една сложна биологична машина.Въпреки това тя следва много логични принципи.На пъвро място тялото не е склонно да допуска големи разминавания в пропорциите на отделните мускули.Второ незнам дали знаеш но растежа на един мускул зависи от масата и състоянието на останалите.Да предположим,че имаш огромни крака.Тогава тялото ще е свободно да кача,колкото е възможно повече маса в горната част на тялото.За по детайлен и компетентен отговор можеш да почакаш.

Просто е.Гърдите пак ще се развиват без маса в краката,само че ще го правят по-бавно и няма да се стимулира оптимален растеж.А да не споменаваме колко добро упражнение е клека за развивнае на маса в цялото тяло. :)

TE

19.03.08
19:21

казано от DeadManWalking на 19.03.08, 18:54:

добро упражнение е клека за развивнае на маса в цялото тяло. :)

Едно пояснение от мен, за корето научих преди няколко дни:
Освен, че натоварва няколко мускула, след клек тялото отпуска повече хормон за растеж (значително повече, отколкото всяко друго упражнение), поради натовареноста му. Повече тестостерон=повече мускули.
Което ме довежда до въпроса, трениращите момчета повече/по-бързо се окосмяват?

BU

19.03.08
20:00

казано от The Exploited на 19.03.08, 19:21:

Освен, че натоварва няколко мускула, след клек тялото отпуска повече хормон за растеж (значително повече, отколкото всяко друго упражнение), поради натовареноста му. Повече тестостерон=повече мускули.

Нее точно.Зависи не толкова от това как тренираш,а главно от ген и после от хранене.Повече тестостерон не винаги означава повече мускули.

TE

19.03.08
20:16

казано от DeadManWalking на 19.03.08, 20:00:

казано от The Exploited на 19.03.08, 19:21:

Нее точно.Зависи не толкова от това как тренираш,а главно от ген и после от хранене.Повече тестостерон не винаги означава повече мускули.

Винаги има изключения, но от двама души с еднакви физични показатели, хранене, тренировки, този с по-високото ниво на тестостерон ще се развие по-добре от другият. Основното в статията, която четох беше, ако не правиш клек, тяга, не можеш да достигнеш пълният си потенциал, точно защото с хормоните от тях ще растеш повече, отколкото без тях.
Но, разбира се възтановяването/храната/тренировката са по-значими.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1