Guerilla Cardio!

21.03.08
11:38

Здравейте, нов съм във форума и се надявам да не съм сбъркал раздела. Напоследък, в следствие на заседяването покрай работата, усещам как се обездвижвам и след няколкомесечно прекъсване, ще започна да посещавам отново залата. Това, за което пиша, обаче, е, че искам да комбинирам тренировките с тичане - в сайта четох статия, в която се обясняваше, че е важно да се натрупа издръжливост и да се гони дългосрочен р-т като това да се издържи 60 минути тичане в добро темпо.

Днес попаднах на това - изглежда примамливо - не защото изглежда лесно, а точно обратното - струва ми се доста предизвикателно - но не знам дали наистина ще има ефекта, който рекламира:

http://www.cs.unm.edu/~wneumann/files/guerilla_cardio.pdf

Ако имате мнение, ще се радвам да го прочета :)!

Благодаря за отделеното време!

TB

21.03.08
12:27

С една дума HIIT (интервално кардио).
Работи и още как ;)

п.п.
И хич не е лесно, но пък за сметка на това става бързо и не си губиш времето в монотонно тичане.
Потърси материали за Табата - най-гадното от гадните и съответно най-ефикасното...

Мнението беше редактирано от tbby на 21.03.08 12:31.

21.03.08
15:11

Точно това дето си го пуснал като линк е метода на табата :) (то имате идва от Д-р Табата, който е споменат сума ти пъти в статията). Пусни един search тука във форума има обширна тема за табата, мисля че е превод от T-Nation.com и копирана от daobg.com :) . Така че на което и от трите места да търсиш е едно и също. Само дето там не е е описано с тичане, а с преден клек и тръстър(тръстъра е бахти якото упражнение :) ). Аз го пробвах с тръстър и не можах да го довърша. Да ти кажа, че тоя тип тренировка работи ще те излъжа, защото не знам, не съм пробвал по-продължително време, но сега мисля да свалям моя приятел шкембето и мисля да правя точно интервални тренировки + тръстър(не задължително в един ден), така че бих ти го препоръчал макар и необосновано :) . А да - интервалната тренировка с бягане не съм сигурен, че тази е най подходяща(в смисъл 20 спринт, 10 почивка, тая система май е по-добра с някаква макар и малка тежест). Аз пробвах интервална тренировка за тичане/колело, където съотношението джогинг/спринт нараства постепенно докато стигнеш 15 мин ( стигнах до 12-тата и идвам се прибрах, поне 1 литър лайна изтекоха от мене :) ).

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 21.03.08 15:14.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1