18.03.08
16:51
Здравейте, от доста време се каня да пиша тук, но все ме досрамява.
Имам проблем с излишни килограми главно в коремната област и задните части. През последните 3-4 години качих около 7-8кг поради прекомерно седене пред компютъра и това даде отражение най-вече на корема и задника. Искам да ви попитам какви упражнения може да ми препоръчате, като изключваме диетата, понеже не ям никакво месо, а без хляб ще ми е трудничко, но сега лятото може да карам предимно на салати. Мисля варианта да правя сутрешно кросче от 20-30мин, като го комбинирам с лицеви и коремни. На фитнес ми е трудоемко да ходя и на първо време смятам да тренирам с елементарни упражнения и бягане. Другото което ме притеснява, е че кожата ми е податлива на стрии(вече имам на паласките и мишниците), на корема за щастие нямам, но ако тръгна да отслабвам се страхувам, че ще появят стрии и кожата ще увисне. В момента съм 85кг/висок 180см. На вид не изглеждам дебел, но ако продължавам с тоя мързел може и да надхвърля 90кг. Целта ми е да отслабна около 10кг, но се страхувам от увисване на кожата.
Поздрави на всички.
18.03.08
18:34
Тичай сутрин на гладно по 20-30 минути както си го решил. Упражнения може да правиш на лостове за корема а също така и за цялата горна част на тялото. Кофички, набирания, повдигане на краката на успоредка, от вис или на шведска стена, лицеви, коремни. Варианти имаш много. Ако изпълняваш тези упр. мисля че няма да увисне кожата ти даже може да се стегнеш. За храненето не е добре че не ядеш месо но сега няма да те обеждавам да започнеш. Иначе избягвай мазни храни. Ако се постараеш може да успееш да свалиш някое кило. Давай
18.03.08
19:06
Не избягвай мазни храни, а прости въглехидрати и пържени работи :)
21.03.08
15:32
Тренирай с тежести, прави напади и клек. Намали мазнините над мускулите чрез ВМ-НВХ и негативен калориен баланс.
21.03.08
16:51
казано от Тютчев на 18.03.08, 19:06:
Не избягвай мазни храни, а прости въглехидрати и пържени работи :)
Хлябът какъв въглехидрат е ? И какъв е смисълът да се зарежда със сложни въглехидрати преди трен.И с каква храна е най-добре да се прави.
21.03.08
17:02
Ми доколкото знам белия хляб е кофти въглехидрат, а пълнозърнестия е хубав :) обаче при нвдто се зарежда с прости въглехидрати след тренировка, и край, повече ги няма, с мазнини си се зарежда за енергия преди тренировка.