21.03.08
17:34
Здравейте,
Казвам се Мария, на 19 години съм и от близо 4 години се занимавам с фитнес. От 1 година уча в Хага и откакто доидох се наложи да сменя тренировачната си програма коренно. Сегашната ми програма представлява следното:
1 ден - Кардио
Правя само кардио защото се опитвам да изчистя около 4-5кг. Но за сега успях да сваля само 1 ;)
Кардио правя обикновенно по 10км на кростренажора и колелото + коремни преси
2 ден - рамо
1. повдигане на ръце напред - 4 х 20
2.раменни преси - 4 х 20 (периодично редувам с хибридни арнолд преси)
3. Повдигане на ръце встрани 4 х 20
4.Разтваряне на пек-дек машина 4 х 20
5. Кардио около 7км + корем
3 ден - Гръб
1. горен скрипец 4 х 20
2. горен скрипец зад врат 4 х 20
3.гребане с дъмбел 4 х 20
4. Пак кардио + корем
4 ден - Бицепс и трицепс
Бицепс: сгъване с дъмбели 4 х 20
Бицепсово сгъване с щанга 4 х 20
Трицепс: разгъване на скрипец 4 х 20
кик - бек 4 х 20
+ кардио и корем
5 ден - Крака и гърди
Крака - лег-преса 4 х 20
бедрено разгъване 4 х 20
бедрено сгъване 4 х 20
Гърди: пек - дек 4 х 20
лежанка 3х 20
Общо взето това е програмата ми. Що се отнася до храната - избягвам сладко, тестени неща, пържено.
Ако някои има коментар или пък критика :) ще се радвам да чуя мнения
21.03.08
18:17
ами що годе е добре, но за гърба махни тези 2 скрипеца и сложи едни набирания, ако не ги можеш за 1 седмица се научават перфектно и са по добри
и едни чукчета/мечка ще е супер :)
Мъртва тяга, клякане с щанга,раменни преси с дъмбели или щанга,гребане с щанга,бутане на щанга от лег с широк/тесен хват,набиране,кофички - това трябва да е основата на програмата. Ти като гледам имаш само 2 от тези незаменими и основни упражнения. Коремните преси са едно от най-неефективните упражнения за корем, а от всичко останало ми се струва че на тях набляш. Отделно, че правиш твърде много повторения в серия, което от митологична гледна точка е оправдано (нали с много повторения се правел релеф), но от гледна точка на търсени резултати - пълно безумие. Интервалното кардио е в пъти по-ефективно и времепестящо от монотонното навиване на педалите. За да махнеш мазнините ще ти трябва нещо повече от “избягвам сладко, тестени неща, пържено”.
Синтезирано - вдигай тежко на базови упражнения, прави интервално кардио и наблегни на четене по въпроса за храненето.
Мдам споделям горното мнение на G33K.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 21.03.08 20:45.
21.03.08
21:01
Добре е. Даже ако и с храната както казваш си добре е супер.