23.03.08
20:13
Здравей ТЕ. Преди бях редовен в този форум , но сега за пръв път от около 2 години пиша и имам нужда от съвети дали ви харесва програмата ми и начина ми на хранене. благодарен съм на всички които отговорят.
като стаж съм натрупал около 5години, като да кажем че 2-2,5 съм наистина сериозен като диети и редовно ходене, само че сега усетих че дори и тези 5години не ми попречиха да допусна грешка( до сега тренирах с една програма, която мисля за грешна). До миналата седмица тренирах по следния начин- два дни тренирам един почивам .та 1ден- Гърди- 6 упр. по 2 серии Рамена 4 упр по 2 сер. 2Ден. Гръб- 6 упр. по 2 сер. Задно рамо 2упр по 2 сер. плюс трапец. 3ден - почивка 4Ден.- бицепс -3 упр. по 2 сер трицепс 3 упр по 2 сер. 5 Ден Крака 6 Ден- почивам 7Ден - програмата отначало. - така тренирам от около година и половина и последствията са Огромен гръб и задно рамо , големи крака, големи гърди. Малки ръце и изключително малки и тесни рамене - направо грозно , аа и доста мазнинка по талията. Ето размерите ми за да добиете малко представа - тегло 98кг, гръбна обиколка 132см, талия 95см, ръце- 42см, бедра 65см, прасец 43см.
От утре смятам да сменя тази програма и да тренирам по следния начин. 5дни тренирам един почивам и отначало, разделени така:
1 Ден рамена- по две упр за всяко от рамената(средно, задно , предно) 3-серии. като от време на време вкарвам гигантска серия. плюс трапец- 2 упр по 4 сер.
2 Ден Ръце- 4 упр по 4 сер за бицепс и за трицепс
3 Ден Крака - 5 упр по 5 сер. (това ми е най- силната група)
4 Ден Гърди- 5 упр. по 4 сер.
5 Ден Гръб - 5 упр. по 3 сер. ( също мисля че доста съм напред с тази група)
6 Ден- Почивка
7 Ден- като първи и програмата се повтаря.
като упражнения залагам на стандартните , плюс машини. Ще включа супер серии, дроп серии и гигантски серии. Като за цел имам да кача поне 1-2 см на ръцете и да оголемя възможно на максимално раменете до към месец Май или Юни и тогава да изчиствам.(лошото при мен е че структурта на тялото ми е тесни рамена и широка талия) най лошия вариянт за всеки билдър.
Сега и един съвет за хапването. ако дадете цена няма да имате. Понеже работя в много реномирана компания и няма как да нося бомагите с ядене се храня по следния начин:
закуска 7:30- 150гр овесени ядки с 200мл пясно мляко 1,5% верея плюс 6 белтъка и 2 желтъка и към шейка с мляко и ядки добавям комфитюр за вкус
Второ ядене 11 часа: 1 вафла Корни плюс 3 хапчета амино киселени и 30гр протеин
Трето 13 часа: 4 филий пълнозърнест хляб със около 200 гр пуешко или телешко филе с ниско маслено сирене.
Четвърто 15:30 : 1 вафла Корни плюс 3 хапчета амино киселени и 30гр протеин
Преди тренировка около 17:30 : ябълка или банан плюс 5 хапчета амино и 30гр протеин.
тренирм към 18 часа и веднага след тренировка шейк от протеин креатин и глутамин.
До час след тренировка около 20 часа: вечеря - 200гр кафяв ориз 250гр пилешки пържоли.
последно хранене около 22- 22:30 - или малко резанчета фили от месо или 1 кофичка кисело мляко.
Значи яденето не казвам че се храня правилно , но го спазвам точно както съм го описал горе и ако имате забележки към него веднага ще ги коригирам , защото от там си мисля че ми куца качването на см в талията.
Моля и Ви благодаря за коментарите ви.
Не знам как е при теб, но аз колкото повече време минава и напредвам толкова повече трябва да почивам и да тренирам по рядко ако искам да прогресирам, това става така защото колкото по опитен ставаш толкова повече се развива централната нервна система, силата ти и пораженията които нанасяш на тялото при тренировките са по - големи оттам и почивката трябва да е по - голяма. Ти правиш обратното все повече и повече тренираш от 2 трениране 1 почивка минаваш на 5 трениране и 1 почивка, не знаеш ли че мускулите и силата растат докато почиваш. Не знам как става това освен ако не взимаш стероиди, ако взимаш те могат да покрият много тренировъчни грешки.
Храната мога да кажа само генерално че заместваш твърде много от храненията си с добавки, добавките не могат да се сравняват с храната и така не се възстановяваш със същия резултат.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 23.03.08 21:46.
Пробвай да тренираш бицепса по 2 пъти в седмицата.За храната след 18 часа не взимай въглехидрати.Ориза го махни и преди лягане хапни извара,може да я объркаш с кисело млеко.
благодаря и на двама ви за сега. за храната си мисля , че и двамата сте прави. За това че замествам с добавки Да, но работата ми е такава че няма как да си нося ядене, ако ми кажете с какви други неща да заместя добавките супер( имам предвид нещо като Корни, солети или кроасани или?) , Стероиди не взимам, относно ориза и аз смятам че там греша, но ина4е няма как да си докарам нужното количество въглехидрати. относно тренирането , все още се колебая каква точно програма да започна и за това Ви помолих за съвет, за което ви благодаря. Мисля гърдите, гърба и краката да ги тренирам по леко, докъто раменете и ръцете да им отделя спецялно внимание за това и си мисля че тази програма ми дава този шанс, но ако някой има мнение за програма , в която се отделя спецялно внимание за ръцете и раменете нека сподели.