27.03.08
22:32
Става въпрос за вечния спор как да се комбинират в тези 4 дни всички мускули?
Това са:
1. Гърди
2. Гръб
3. Бицепс
4. Трицепс
5. Корем
6. Рамо
7. Крака
Много хора казват: Бицепс и Трицепс... то това много хубаво ама си е трудно за момче със стаж 2 месеца
Аз си мислех за: Гръб и Трапец или Гръб и Рамо (ох пак ще боли) или Рамо с трицепс
Също така Гърди и Корем?
Абе я си кажете мнението пак по вечните въпроси...?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 10:28.
1.
Гърди/Трицепс
Гръб/Бицепс
Почивка
Крака
Рамо
Почивка
Почивка
2.
Гръб/Трицепс
Гърди/Бицепс
Почивка
Крака
Рамо
Почивка
Почивка
3.
Гърди/Бицепс
Крака
Почивка
Рамо/Трицепс
Гръб
Почивка
Почивка
Общо взето вариантите са много..Пробвал съм специално тези 3-те и от личен опит мога да кажа, че първият е най-сполучлив.
28.03.08
08:52
Аз съм по този:
1.Рамо,крака
2.Ръце(бицепс,трицепс,предмишница)
3.Почивка
4.Гърди
5.Гръб
6.Почивка
7.Почивка
Добре де като е “вечния спор” защо не се разрови да видиш и вечните отговори, никой нищо ново няма да ти сподели.
28.03.08
12:11
казано от Стоянчо на 28.03.08, 11:56:
Добре де като е “вечния спор” защо не се разрови да видиш и вечните отговори, никой нищо ново няма да ти сподели.
Ако мислиш, че не съм го направил... лъжеш се. Но просто не получих желания резултат от другите подобни теми. И тук както и в други теми виждам, че всеки бяга от това краката да се комбинират с каквото и да е... аз мисля, че е безмисленно да се ходи в залата само за крака, но какво ли разбирам аз...
За сега мисля варианта на @Dancho0o като най-добър, но хич нямах желание за бицепс + трицепс, но явно трудно ще стане по друг начин :(
Безмислено е да ходиш в залата за да тренирап половината тяло?@! (ДА краката са половината тяло)
АКО ги тренираш както трябва няма да мислиш така!
28.03.08
13:03
казано от MoonMaster на 28.03.08, 12:11:
казано от Стоянчо на 28.03.08, 11:56:
Ако мислиш, че не съм го направил... лъжеш се. Но просто не получих желания резултат от другите подобни теми. И тук както и в други теми виждам, че всеки бяга от това краката да се комбинират с каквото и да е... аз мисля, че е безмисленно да се ходи в залата само за крака, но какво ли разбирам аз...
За сега мисля варианта на @Dancho0o като най-добър, но хич нямах желание за бицепс + трицепс, но явно трудно ще стане по друг начин :(
не мисля,че бицепс с трицепс е тежко,защото и 2те са малки мускулни групи и не трябват много упражнения за тях.Почвай с трицепса ,тъй като е по-голям(аз лично ве4е правя по 2 упр по 4 серии,ти си избери кои упражнения),а за бицепс(вече правя 1упр 6 серии-2 загряващу и 4 работни-концентрирано),след това няколко серии за предмишница и това е.Успех ;)
Ето ти нещо по - оригинално:
- рамене(само раменни преси), бедра, бицепси(само сгъване прав с щанга)
- гръб, трицепс(2 упражнения)
- гърди, прасци(1-2 упражнения)
28.03.08
13:36
Варианти много и всеки от тях си има съответното приложение според различните типове тяло, генетика, изоставащи и не чак толкова изоставащи групи. Не може да се даде точен отговор.
29.03.08
16:44
1. Рамо (Предно рамо, Задно рамо), Трапец, Крака
2. Гърди, Кардио тренировка, Корем
3. Почивка
4. Ръце (Бицепс, Трицепс, Пред-мишница), Корем
5. Почивка
6. Гръб, Кардио тренировка, Корем
7. Почивка
Какво ще кажете за този сплит?
Хрумна ми като варянт!?
При 4 дена да се комбинира рамото с краката не е добър вариант, по-добре краката да са отделно. Гърдите са на следващия ден след рамото и аз поне не бих могъл да направя качествена тренировка при това положение.
За мен при 4 дена седмично идеален би бил следния сплит:
1. Гръб, задно рамо
2. Рамо, трицепс
3.
4. Крака
5. Гърди, бицепс
31.03.08
11:57
Ето как тренирах до преди месец и останах доволен:
1. Гърди + предно рамо
2. Ръце
3. Гръб + задно рамо
4. Крака + средно рамо
Почивките си ги разпределях в зависимост от седмичния ми график но основно беше 2 дни тренирам един ден почивка или през ден (ден тренировка и ден почивка)
03.04.08
20:33
Известно време тренирах така:
1.Гърди+бицепс+корем
2.Почивка
3.Гръб+трицепс
4.Почивка
5.Крака+рамо+корем
6 и 7 .Почивка
От скоро тренирам по друга схема:
Дни:
1. Гърди+трицепс+корем
3.Гръб +Бицепс
4.Рамо+ корем ( крака през седмица - болят ме колената)
Дни 2,5,6,7 почивам,като в 6-ти ден понякога правя и корем - 3х15.
По този начин усещам и виждам ,че има резултат.Но и папкането е задълже да е правилно.