30.03.08
16:35
Здравейте :)
Нека започна отначало..На 15 години съм,70кг съм и съм висок 182см.На фитнес ходя 6 дни в седмицата :) Основната ми цел е да разширя гърба и да увелича обема на бицепсите.
Програмата ми за гръб е следната:
4x15-придърпване на скрипец пред гърди
4х10-придърпване на скрипец зад врат
4х10-придърпване на долен скрипец
На всяка тренировка за гръб редувам долния скрипец със привеждане на горен скрипец с прави ръце :)
Програмата ми за бицепс:
4х10 с 10кг дъмбели-концентрично сгъване
4х10 пак с 10кг дъмбели сгъване от полулег
4х10 с 20кг Бицепсово сгъване на скрипец
Естествено тренирам всичко останало,но гърба и бицепсите(айде ръцете да го кажа :) ) по-интензивно. Първия ми въпрос е:С тези 2 програми ще мога ли да постигна целите си,защото за 1 месец има значителен напредък и се чудя дали просто да не увелича килограмите :long: Такаа..втория ми въпрос е малко по-странен.Баща ми днес изрови отнякъде пружини.Те са изключително твърди(бащата ги е купувал 88-а година,с 6 пружини е самия уред) Та,с тези пружини успях да направя максимум 3 серии по 10 повторения-разгъване зад врат.Въпросът ми е-Тези пружини ще имат ли ефект върху оформянето на гърба ми или да се отказвам от тях.Благодаря предварително на всички отговорили :) Поздрави
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 13:50.
30.03.08
16:57
Какви са тия скрипци, аз лично гледам колкото се може по-скоро да свикна да правя изчистени и хубави набирания и да спра изобщо скрипеца, а на теб цялата ти тренировка за гръб е на скрипец. Според мен е по-разумно да оставиш скрипеца пред гърди и да добавиш упражнения със свободни тежест - гребане с щанга, с дъмбел, мечка и т.н. Само със скрипци не очаквай кой знае какъв прогрес.
Ако си решил да тренираш бицепса с 3 упражнения по-добре за гръб ги направи 4. Не може малка малка и голяма мускулна група да ги тренираш с еднакъв брой упражнения.
Успех! ;)
6 дни в седмицата е грешка!.3 или максимум 4!
Тренировката ти за гръб не струва!Само със скрипци не става.Не виждам тяга,което е най-доброто умражнение за гърба,също така набирания,гребане с щанга,мечка.Намали повторенията на 8.За бицепс прави згъване с щанга прав-започвай с него.Заеби пружината.
Така...Тягата наистина си знаех че трябва да я включа в тренировката за гръб
какво ще кажете тягата да я правя 4 серии по 8 повторения с 40кг?Мога и 50 но техниката ми все още не е 100% правилна.
А за мечката-еми мисля че 3 серии по 6-8 повторения с 35-40кг са достатъчни за начало?
Какво ще кажете за нещо такова:
Гръб:
Мъртва тяга 3-4 серии по 6-8 повторения с 40кг
Мечка 4 серии по 8 повторения с 35 или 40кг
Скрипеца пред гърди го оставям
Бицепси:
4х8 с 10кг дъмбели-концентрично сгъване
4х8 пак с 10кг дъмбели сгъване от полулег
4х8 с 20кг Бицепсово сгъване на скрипец
4 серии по 6-8 повторения кръстосано чуково сгъване с дъмбели
Набиранията все още не ги мога но след като сваля още малко кг и покача мускулна сила ще започна и тях-вместо скрипеца пред гърди.
Предполагам ще имате забележки към “новата” програма така че не се сдържайте :)
тягата е добро упражнение, но и в същото време доста трудно за изпълнение. Питай някой да ти покаже как се изпълнява и го прави
с по-леки кг.
30.03.08
19:21
Гръб:
Мъртва тяга 4 серии по 8 повторения
Мечка 4 серии по 8 повторения
чукове-4 серии по 10 повторения
Скрипеца пред гърди 4 серии по 10 повторения
Бицепси:
3 серии по 10 повторения с Z лост
3 серии по 8 повторения последователно згъване от полу лег с дъмбели
3 серии по 8 повторения концентрично
това ти е предостатъчно
DaRe_deVil благодаря ще започна тази програма и ще видим как ще ми се отрази.Благодаря на всички,наистина много ми помогнахте.Поздрави :)
30.03.08
20:09
Щом искаш големи ръце.. трябва да се концентрираш към трицепса, а не бицепса ;) Нали правиш упрежнения и за трицепс ? Ако ли не—> голяма грешка.
6 дни в седмицата ти казаха, че не е добре..
За гръб вече ти казаха г/д ..
Също така не знам дали имаш добър хранителен режим. Той е много важен... Ако нямаш попрегледай из сайта и форума. Успех :)
UltraVision-да и трицепс правя естествено.По-принцип от 2 години насам се храня само с пилешко месо,риба,яйца и кисело мляко,от време на време малко кашкавал :) Кардио правя 3 пъти в седмицата по 30 мин.
31.03.08
14:03
Е как се храниш само с тези неща ? :) А въглехидрати.. ? Според мен трябва да вкараш я оризче, я картофи.. :) Пак казвам, попрегледаи сайта и форума, защото само с протеин е доста сложно :) А разширяването на гръб и уголемяването на ръцете се прави с качване :) Все пак искай и други мнения за хранителен режим, защото не съм от най-опитните :) Но ако искаш го направи в раздела за хранене :) Успех
Забравих да спомена картофите,но ги ям само печени.Ориз не толкова често.
Днес обаче стана нещо кофти.Тъй като ми беше ден за гръб,започнах програмата която написа DaRe_deViL.Защо реших да започна с мъртвата тяга и аз не знам.Та показаха ми техниката и мисля че вече 99% я правя правилно.Наистина страшно много влиза в гърба.Проблема дойде след тягата.На чукчетата кръста ми не издържа.Правех ги с надхват,но мисля че бях под твърде голям наклон.Спрях навреме-не успях да се контузя.При мечката беше същото положение но там просто не мога да държа гърба напълно изправен-все ще кривна малко.В следващата ми тренировка за гърба ще оставя тягата за накрая,а ще започна с чукчета.Благодаря за всички отговори,ако има нещо ще пиша :) Поздрави :)
Мнението беше редактирано от liceto на 31.03.08 15:20.
31.03.08
21:35
ест. тягата трябва да е последна!Слагай по-малко кг. за сметка на усещането,преценяй си силата.Ако можеш вмъкни и набирания, аз отбелязвам тренировката за гръб с тях.Загрявяй хубаво!
Тъй като в нас си имам щанга и дъмбелчета снощи се опитах да усвоя по-добре техниката на чукчетата.Установих че проблема с кръста е дошъл поради
лоша техника ,а не заради килограмите :) Ще видим как ще съм на следващата тренировка за гръб :) А набиранията,за съжаление все още не ги “умея”,
Но мисля че в скоро време и на тях ще им дойде времето :)
01.04.08
09:56
казано от cjbolland на 31.03.08, 21:35:
ест. тягата трябва да е последна!Слагай по-малко кг. за сметка на усещането,преценяй си силата.Ако можеш вмъкни и набирания, аз отбелязвам тренировката за гръб с тях.Загрявяй хубаво!
Брей!? И откъде енергия за най-тежкото упражнение в цялата тренировка?
01.04.08
10:13
Единствено набирания преди тягата. Тяга като последно упражнение - абсурд.
Здравейте отново :) Мисля,че няма смисъл да отварям тема за може би глупавия ми въпрос.Имам питане относно два вида мъртва тяга-Тази с изпънати и обикновенната(класическата) :).С изпънати крака я чувствам по-добре в гърба,но днес ми казаха че в гърба почти не влизала а само натоварвала краката...Лично аз бих избрал римската,но започнах да се съмнявам.Кажете и вие дали римската натоварва гърба по-малко,ще ми е от голяма полза:)Тук в сайта четох че и двата вида натоварват гърба еднакво ,но все пак да попитам.Благодаря ви предварително :) Поздрави
02.04.08
18:07
Римската тяга натоварва най-вече задната част на бедрата и от части гърба. Ако го усещаш добре упражнението и ти харесва си го включи в тренировката за крака, но за гръб си прави класическата.