Въпрос за малтодекстрин

31.03.08
09:51

Четох, но не успях да открия точен отговор на моя въпрос.
Малтодекстрина повишава ли кръвната захар както декстрозата? И има ли опастност от диабет?

ВИ

31.03.08
10:01

Малтодекстина е модифициран глюкозен полимер. Тоест е по-близък до нишестето и има по-нисък гликемичен индекс от глюкозата. Повишава по плавно кръвната захар и не не съществува опасност от развиване на диабет от предразположените към такова заболяване.

31.03.08
11:54

Благодаря,
не съм предразположен, но все пак не е шега работа да си играеш със здравето.
Как е на вкус? Толкова сладък ли е колкото глюкозата?
И каква трябва да е дозата след тренировка?

Мнението беше редактирано от piNky на 31.03.08 11:57.

ВИ

31.03.08
12:08

Зависи с какво е овкусен. Той самия има сладък вкус, но далеч не е толкова сладък като гл’козата ,или бялата захар.
Дозата е индивидуална. Аз съм бил доволен от около 50 грама.

31.03.08
20:44

Гликемичният индекс е приблизително равен на глюкозата.
http://www.bb-team.org/faq/675/

31.03.08
21:40

Според http://www.bb-team.org/values/glycemic_index/
ГИ Глюкоза - 100
ГИ Малтодекстрин - 105 ?!?!?
Тоест си е същата работа като глюкозата и рискът си го има?

Мнението беше редактирано от piNky на 31.03.08 21:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1