31.03.08
09:51
Четох, но не успях да открия точен отговор на моя въпрос.
Малтодекстрина повишава ли кръвната захар както декстрозата? И има ли опастност от диабет?
31.03.08
10:01
#1
Малтодекстина е модифициран глюкозен полимер. Тоест е по-близък до нишестето и има по-нисък гликемичен индекс от глюкозата. Повишава по плавно кръвната захар и не не съществува опасност от развиване на диабет от предразположените към такова заболяване.
Благодаря,
не съм предразположен, но все пак не е шега работа да си играеш със здравето.
Как е на вкус? Толкова сладък ли е колкото глюкозата?
И каква трябва да е дозата след тренировка?
Мнението беше редактирано от piNky на 31.03.08 11:57.
31.03.08
12:08
#3
Зависи с какво е овкусен. Той самия има сладък вкус, но далеч не е толкова сладък като гл’козата ,или бялата захар.
Дозата е индивидуална. Аз съм бил доволен от около 50 грама.
Гликемичният индекс е приблизително равен на глюкозата.
http://www.bb-team.org/faq/675/