24.03.08
22:14
Здравейте. Остава да минат Април, Май и Юни и лятото ще е в разгара си, а аз искам да го посрещна с по-добър външен вид. Определям тялото си като нормално за човек, който спортува активно (футбол и волейбол), но не се занимава специално с фитнес и тежести. Висок съм 185см и тежа около 76кг - не съм клечка, но мисля и че е редно да има още малко месо тук-там - ям по много, но очевидно не ми се лепи. Имам добре развити крака и донякъде бицепси. За тези 3 месеца, които идват, не искам да стана планина от мускули, нито си представям, че е възможно това да стане за такова време и без фитнес. Вместо това искам да оформя най-вече прилични гърди и по-силно изразени плочки (сега не са много отчетливи), а на второ място гръб и рамене (на трето всичко останало) , които да са на добро ниво за човек, който не ходи на фитнес, защото нямам свободното време и условия да го посещавам. Запознат съм с основните упражнения за тези части на тялото, които могат да се практикуват при домашни условия. И все пак нещата са ми гъста мъгла. Разполагам с огромна мотивация и съм готов на всичко, което е нужно, за да реализирам съветите ви и затова моля за подробна програма или график на упражнения за идните три месеца. Единствено искам ефектът да е гарантиран, каквито и физически усилия да коства (и все пак да не е отвъд биологичните ми заложби :) Благодаря предварително и се надявам да имате подходящо решение за моя случай.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 12:16.
25.03.08
07:41
казано от Stoyan на 24.03.08, 22:14:
Разполагам с огромна мотивация и съм готов на всичко, което е нужно, за да реализирам съветите ви и затова моля за подробна програма или график на упражнения за идните три месеца. Единствено искам ефектът да е гарантиран, каквито и физически усилия да коства (и все пак да не е отвъд биологичните ми заложби .
Епа тръгни на фитнес!
25.03.08
09:05
Това,което искаш да постигнеш у вас за три месеца се постига в фитнес залата с правилно хранене и отдаденост за 3 месеца. :) Вкъщи можеш да влезеш във форма,да постигнеш тонус,да подчертаеш мускулатурата,НО увеличаване на размерите се постига по-трудно и пак храненето ти се явява основен фактор.
Все пак наблегни на следните упражнения:
Набирания “за бицепс”
Набирания с надхват “за гръб”
Варианти на набиранията с надхват - широк хват,тесен хват,задържане в горно положение и местене на трупа по хоризонталата
Кофички
Различни варианти на лицевите упори - с подскоци,със събрани ръце,с краката на леглото,на една ръка,ръцете напред,ръцете назад,ае квото се сетиш или прочетеш като вариант.
И ходи да тичаш. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 25.03.08 09:06.
Фитнеса е дългосрочна инвестиция ако искаш успехи на тоя фронт трябва да му се посветиш, нещата стават бавно. Не гледай “планините от мускули” по списанията това са топ професионалисти които имат отлична генетика, занимават се само с това, ползват огромни количества стероиди и други вещества и тренират много, много, много години с една единствена цел. Обикновен трениращ ако иска да промени физиката си му трябва много дисциплина и отдаденост и да научаваш нови неща докато практикуваш. Казваш че се храниш много, но аз ще ти кажа че 90% от тези които не могат да качат килоглами дори с фитнес тренировки са тези които само си мислят че ядат много, когато тренираш с тежести описанието за много е на друга скала, например 5-6 хранения не са много те са норма, да кажем над 8 са много при това храненията трябва да са балансирани и да съдържат точните хранителни вещества, най - важното е да съдържат достатъчно протеин.
Ако спазваш всичко това и тренираш усилено промените с тялото ти ще стават бавно, не си мисли че ще има радикални промени ще има подобрения от състоянието в което си в момента и то малко по малко ще започва да се подобрява но не очаквай за няколко месеца да придобиеш атлетична фигура.
Звучи малко обезкуражаващо, но ти го казвам за да знаеш с какво се захващаш, усилията които влагаш ти се връщат богато но трябва дисциплина и постоянство и става бавно.
25.03.08
09:33
Абе,Алкорин аз ти се чудя на волята да обесняваш надълго и нашироко на всеки втори попитал...
Ами аз не отговарям на всеки наред затова когато го правя гледам да съм максимално ясен.
Оправи си храненето и почни набирания на лост, кофички, лицеви упори и коремни преси. Няма да постигнеш чудеса, но са супер за оформяне :)
02.04.08
14:29
хехе аз постигнах чудеса :) ама имам лежанка лостове дъмбели висилка и..храна :) долу горе за 500лв тежести и уреди..ама нещо ми станаха малко тежестите особено за гърди и крака...май ще се почва залата че ми писна да клякам по 25 пъти на серия :).......А за усилията не знам дали ще му се върнат богато..даже си мисля че това е доста неблагодарен спорт защото всичко се постига толкова бавно и трудно а само за 2 месеца може и следа да не остане от този труд...
22.10.10
19:31
казано от Alkorin на 03.04.08, 08:20:
Отблагодарява се защото развиваш не само физиката а и други качества.
Така е много си прав тука... СПОРТ=ЖИВОТ!