07.04.08
07:44
Близо 4 години бях редовен във фитнеса, след което прекъснах за известно време...трябваше да е за малко, но този период стигна година и половина. Голяма част от постигнатото се загуби, отслабнах доста, не само като загуба на мускулна маса, но и изобщо на кг (става въпрос за 10 кг. някаде). Започвам тренировки отново и големият ми въпрос е с каква програма да започна, т.е. имам доста на 18 месеца във фитнес залата, но след такова прекъсване, не мисля, че бих могъл да започна с подобна програма. Няма да отслабвам, целта е ясна - покачване на мускулна маса. Просто искам да знам с каква програма да започна, за горе долу някакъв период и след това предполагам да започна по усилени тренировки. Ако някой е минавал през подобно възстановяване след дълго прекъсване, а и всеки друг, който може да даде съвет, да казва :) Благодаря предварително
07.04.08
09:24
ами според мен започни с по-лека програма, не започвай веднага с големите кг. и т.н.Преди бях чел една тема за мускулната памет т.е че след като преди си имал добри резултати-маса, релеф....и си спрял за известно време(както при теб година и половина) при започването ти на тренировки резултатите,които си изгубил ще се възвърнат по-бързо.Така че постепенно прибягвай към последната си програма.Успех!
07.04.08
10:22
Започни с лека 3 дневна програма и постепено я отежнявай (упражнения, кила, серии, повторения). Може дори да започнеш с кръгова тренировка за няколко седмици(месец).
4 години в залата би трябвало да са ти изградили трнировъчните навици, което означава, че сега само трябва да си ги припомниш. Около месец, месец и нещо адаптация и мисля, че ще можеш да започнеш по-сериозните трнировки.
И аз това мисля, да започна нещо по-леко, колкото да не се стигне до някоя контузия. А относно добавките някой може ли да ми даде повече информация за креанабола и дали би имал добър ефект...запознат съм със съставките му - интересува ме ефекта му :)...дали е по-добро от ефекта на креатина и глутамина (които до колкото съм запознат са част от състава му)...ултрачист креатин монохидрат, рибоза,аргинин,глутамин ,таурин,аминокиселини ВСАА...ако съдим по състава трябва да е много по-добро...но ако някой го е употребвал да каже дали е така