08.04.08
23:13
Тренирам от 4 месеца,3 пъти седмично и по следната програма и въпросът ми е дали е добре балансирана и нужни ли са рокади и нещо ново да се добави :
Ден 1 :
Гърди-Бицепс-предмишница-корем
Изтласкване на щанга от лег(широк хват) 3 х 10-8-6 (тежести до 50кг. до този момент със стъпково покачване по 2.5-5кг.)
Изтласкване на дъмбели от полулег ( до 30 гр. наклон) 3 х 8
Изтласкване на дъмбели от обратен лег 3 х 8
Пулоувър 2 х 12
Бицепсово сгъване с EZ лост 3 х 10-8-6 (посл. с макс. кг)
Бицепсово сгъване с дъмбел в/у полулег (60 гр. наклон и не съм сигурен, че така е правилното название на упр.) 3 х 8
Бицепсово сгъване с дъмбели от седеж (променящ се хват) 3 х 10
Бицепсово сгъване с надхват 3 х 10
Сгъване за предмишници на долен скрипец 2 х 30
Коремни преси с тежест 3 х 30
Повдигане на краката от вис 1х 20
Ден 3 :
Гръб-Трапец-Трицепс
Придърпване на вертикален скрипец зад врат 3 х 8 (до 45 кг. )
Мъртва тяга 3 х 8-7-6 (до 50 кг.)
Мечка 3 х 8
Гребане с дъмбел 2 х 12
Повдигане на дъмбели за трапец 3 х 10
Изтласкване на щанга от лег (тесен хват) 3 х 8 (до 35 кг.)
Френско разгъване с EZ лост 3 х 80 (30 кг.)
Разгъване на скрипец 2 х 8 ( 1 серия - 15-20-25 кг. последователно )
Ден 5 :
Рамо-Крака-Корем
Военна преса 3 х 8-7-6
Придърпване на щанга зад гръб 3 х 8
Хибридна преса на Арнолд 3 х 8
Бедрено разгъване 3 х 10
Бедрено сгъване 3 х 10
Лег преса 3 х 8 ( 90-95 кг.)
корем като в ден : 1
Упражненията не ми идват в повече, нито претренирам, но ми стана интересно да чуя мнения и да намеря оптималната програма за мен. Ектоморфен тип съм, но досега съм качил 8 кг. (70 кг) ; 10-на см. гръдна обиколка (92 см.) ; бисепс 29-33 см. ; прасец 35 см. и т.н . Не спазвам строг хранителен режим, но гледам да се храня, както се препоръчва и пия само витамини засега, но смятам да взема скоро Протеин+ Креатин . Проблеми с контузии нямам за сега .
09.04.08
07:44
Ако през тези 4 месеца си тренирал само по тази програма без да я променяш спокойно може да я промениш. Замени някое упражнение или размести мускулните групи. Предмишницата може да я преместиш при гърба, но само едно упр. в 3 серии прави. Повече не ти трябват. За бицепса нещо много еднакво ми се струва(полулег и после седеж). Прави скотово вместо едно от тях. Може да замеениш обратния лег с кофички. Мисля че е по-добре на скрипеца да се прави пред врат, а не зад него. Също може да вкараш клек за бедрата и нещо за прасеца.
09.04.08
11:07
Принципно съм разменял упражнения и не е било само по тези . Кофички и набирания правя в разгрявката, а пръсеца си го правя вкъщи като се повдигам на пръсти, колкото мога и определено си има сериозно натоварване . Клека може да го пробвам, въпреки че от тягата ми остава муск. треска (не мн. голяма, но я има ) в бедрата .
Мнението беше редактирано от MrPresident на 09.04.08 11:07.