Стегнати гърди

03.04.08
07:34

Здравейте.От около две седмици правя в къщи упражнения за да си стегна гърдите.Проблема при мен е не толкова излишните килограми а в това че съм отпуснат навсякъде.Та точно тези цицки много ме дразнят и реших да ги махна.Ето какви упражнения правя вече две седмици.Искам да попитам дали ще има ефект и какво още мога да подобря в тренировачната си програма.

Лицеви опори-2 серии от по 15 повторения
Кофички-2 серии от по 15 повторения
Имам и гири с които правя две упражнения които видях в сайта.Нямам представа каква е разликата между гири и дъмбели.Казваше се че трябва с дъмбели да се изпълняват но има ли проблем ако е с гири от по 5 кг?
Флайс-2 серии от по 15 повторения
Изтласкване на дъмбели от лег-1 серия от по 15 повторения

Та въпроса ми е ще постигна ли целта си или трябва да тръгна на фитнес?

Темата беше редактирана от Вероника Налбатска на 13.06.15 17:33.

03.04.08
08:42

Аз бих опитал (ако съм решил да е без зала, щото в залата всичко е различно) да си сложа една раница на гърба и в нея една пълна бутилка минерална вода (7-11 кила) или някаква друга тежест, така, че с таз раница на гърба да мога да докарам не повече от 8 лицеви и толкова кофички. И по тоз начин:

1. Кофички 3 х 6-8
2. Лицеви 3 х 6-8
ако имаш още сили
3. Флайс 3 х 12

И цялото туй, 2 пъти седмично. (примерно понеделник и четвъртък). Иначе има много начини. Със сигурност и така, както тренираш е по-добре от никак, но ако правиш по-тежките упражнения първи и увеличиш тежестта за сметка на повторенията, ще прогресираш по-бързо. Ако искаш по-голямо натоварване е по-добре да правиш повече серии, вместо повече повторения ... прогреса е по-бърз.

Мнението беше редактирано от hridi на 03.04.08 08:44.

03.04.08
09:22

Значи повече натоварване по-малко повторения.А флайса няма проблем да си го правя със гирите нали?И още един въпрос 2 пъти седмично не е ли малко аз сега ги правя през ден.

BU

03.04.08
10:39

казано от Sapu на 03.04.08, 09:22:

Значи повече натоварване по-малко повторения.А флайса няма проблем да си го правя със гирите нали?И още един въпрос 2 пъти седмично не е ли малко аз сега ги правя през ден.

Ако ги правиш със собствено тегло през ден не е проблем,но ако увеличиш интензивноста (прибавиш тежест) ще ти е нужна повече почивка за да прогресираш.Въпреки това с тежест резултатите ще дойдат по-бързо.Ако целиш просто стягане за мен по-добрият вариант е да правиш всичко до отказ със собствено тегло в няколко серии и така колкото по-често можеш. :) Включваш и кардио и си бомба.Но ако искаш и мускулна маса почивката и храненето се явяват важни фактори. :/

Мнението беше редактирано от BusyMan на 03.04.08 10:42.

03.04.08
11:45

Предпоръчвам ти всички серии да станат по 3 . Да сложиш един pull-over 3 по 12-15 и ще има ефект.  Hridi каза да сложиш нещо тежко в раница, което е мн добър савет. И все пак в зала е друго !

03.04.08
12:46

Ами аз всъщност имам маса,защото имам излишни мазниники.Сега правя нещо като диета заедно с упражненията.Гледам да ям по-често но по помалко,пия по много вода 2,3 литра,ям предимно салати и риба и общо взето това е.Висок съм 176 см или 178 не съм се мерил скоро и тежа 79 кг.Мисля че не съм кой знае колко дебел.Целта ми е да сваля няколко килца,примерно да стана 73 кг и да се стегна да ги нямам тези цицки.Не искам да правя някакви огромни мускули просто да съм по-слаб и стегнат.Казвам го всичко това защото едни казват повече повторения и по-малка тежест,други обратното и аз сега не разбрах какво да правя за да постигна това което желая да отслабна и да се стегна?

Мнението беше редактирано от Sapu на 03.04.08 12:57.

03.04.08
14:16

За да отслабнеш - съставяш си хранителен режим с калориен прием по-нисък от калорийния разход на организма (НВД) + тичане сутрин на гладно - ок.30 мин.
За да стегнеш циците - прави си лицевите през ден. С тия 5-килограмови дъмбели няма да натовариш гърдите въобще, така, че изтласкването и флайса може и да не ги правиш. Идеята с бидона от минерална вода е хубава! При лицевите единия ден ги прави нормални, на следващия си вдигни краката на  нещо -по-високо (стол, легло).

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.04.08 14:17.

03.04.08
14:34

Аз правя флайс с 2х7,5кг. Добре ли е? Добре чувствам тежестта, а и с 2х10кг все още ми е проблем. Стажа ми е по-малко от месец.

03.04.08
15:01

Съобразно стажа ти, за теб е по-добре да не обръщаш особено внимание на тежестите, а да акцентираш на правилното изпълнение на упражненията и свикване най-общо със залата :)

03.04.08
15:26

Ако не ходиш на зала, бих ти препоръчал всяка сутрин една стабилна физзарядка, ако някъде около теб има и лостове, може да стане супер...
А иначе най-добре тръгни си на фитнес, където има уреди за всичко...

06.04.08
14:14

Ще опитам диетата.Мисля че всичко се изясни просто не съм чел достатъчно внимателно.
Формула за изчисляване на калорийния минимум при мъже: 66 + (13.7 X тегло в кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X възраст в години) =? (BMR в ккал.)
Само това не разбрах.Във формулата примерно 13.7 какво значи 13 по 7 или 13,7?

И нали не трябва да има много мазнини,аз като си права салтка я права със олио а това са доста мазнини.С какво мога да заместа олиото?

Мнението беше редактирано от Sapu на 06.04.08 14:35.

06.04.08
20:58

Току що направих тренировката както ми каза hridi с бидона в раницата.Правих всичко без флайса до отказ.Имаксимума лицеви който направих беше 8 след това просто падах.Сега не си чувствам ръцете като претръпнали са и мисля че това е добър знак но не би ли трябвало гърдите да си чувствам напрегнати.И искам да питам още нещо,кога да очаквам горе долу някакво подобрение.В смисъл такъв да започнат да се прибират малко да не стърчат така :).

Мнението беше редактирано от Sapu на 06.04.08 20:59.

BU

06.04.08
21:26

казано от Sapu на 06.04.08, 20:58:

Току що направих тренировката както ми каза hridi с бидона в раницата.Правих всичко без флайса до отказ.Имаксимума лицеви който направих беше 8 след това просто падах.Сега не си чувствам ръцете като претръпнали са и мисля че това е добър знак но не би ли трябвало гърдите да си чувствам напрегнати.И искам да питам още нещо,кога да очаквам горе долу някакво подобрение.В смисъл такъв да започнат да се прибират малко да не стърчат така :).

Гърдите след лицеви упори аз не вярвам да можеш да натовариш.А ръцете ти са така защото са поели почти цялата тежест. :) След максимум 3 месеца ще се харесаш.А за повече - търпение.

08.04.08
12:10

Забравих да питам.Ако свикна с допълнителната тежест 7 кила и започне да ми става по-лесно и да правя по примерно 12,13 лицеви вместо по 8 да увелича ли тежеста?

09.04.08
21:02

Естествено :) Имай предвид, че при гърдите, на зърната точно, някой мъже имат повече мазнини, отколкото други и ако си тръгнал тях да зориш (става въпрос, не ако гърдите се ти мазни като цяло, а специално и само тази област), ще се разочароваш :) Особено мъжете, който на детска възраст (когато масните депа се развиват качествено, а не количествено, както през останалата част на живота ни) са били по-пълни, са предразположени към такива натрупвания и честно казано - познавам сериозни културисти с преса и с дълбок релеф, на които пак леко им “пощръкват” гърдите в тази област. Но пък ако говориш за генерало оформяне - на прав път си! Ако си пълничък, а не само “отпуснат” трябва да се замислиш, както вече ти казаха над кардио тренировката и хранителния режим. Успех!

10.04.08
18:04

Ми точно около зърната имам мазнинки и това ги прави да стърчат.Общо взето съм пълничък и затова  права (НВД) диета ама не тичам щото няма кога.Искаш да кажеш че и да права и да не права упражнения се така ще ми стърчат гърдите ли?

13.04.08
17:24

Естествено, че ще отслабнат, ако си пълен като цяло. Казвам ти, че ако решиш да ставаш релефен, това ще ти е проблемна зона.

18.04.08
08:43

Лицевите опори на колене не натоварват ли гърдите повече от класическите?

18.04.08
09:02

и аз имам същия проблем с гърдите и много се изнервям щото изглеждам добре обаче те загрозяват цялата гледка
и се колебая маса ли да качвам или да почна да свалям само заради тях
неприятно е ама ко да се прави

24.04.08
17:26

По принцип там дето имам мазнинките(на зърната) коя част на гърдите се пада?И има ли упражнения дето натоварват повече точно нея?Може би ако правя повече от тях ще спаднат и ще се стегнат по-бързо.Щото за сега кво да ви кажа от 1 месец горе долу си тренирам и правя почти всичко само за гърди ама ефект почти нулев.:(А иначе ръцете ми зеха да се оформят и не изглеждат лошо ама гърдите много малко се промени по-тях.А като правя упражненията за тях имам чувството че ми се напрягат повече около мишниците и нз що така.Мисля че трябва да почна да правя кардио и ще има по-голям ефект или греша?

24.04.08
17:45

дай снимки
почти 100 процента съм сигурен че става въпрос за лек стадии на гинекомастия
но все пак дай снимки
и ще ти кажем

24.04.08
18:08

Ами снимки нз дали скоро ще мога да дам.Дано не е гинекомастия щото тогава няма кво да се направи :(.За жалост обаче май е това защото точно около зърната са щръкнали надолу.

Възможно ли е защото съм пълен да са мазнинки?

Мнението беше редактирано от Sapu на 24.04.08 18:17.

BU

24.04.08
18:39

Срещу тези мазнини по гърдите приемай достатъчно/повече цинк. :)

Гинекомастията отминава. :) Имаше някакви мазила/компреси...

25.04.08
11:36

А как да разбера дали е гинекомастия?Така като гледам снимките на хора с това сякаш мойте не са същите.Имам си  малко шкембе и доста мазнинки и мисля че е от тях.Ще почна да права кардио с диетка и ще се разбере.Би трябвало ако корема ми отслабне а гърдите не да е гинекомастия.Между другото когато ми е студено гърдите ми се прибират и се стягат и почти не личат тези цицки.Но странното е че от 1 месец тренировки гърдите ми почти не са се стегнали,което е може би заради това че имам подкожни мазнини.Ако случайно съм болен от това има ли някъв друг начин освен операция? DeadManWalking можеш ли да постнеш повече инфо за тези мазила.:)

Мнението беше редактирано от Sapu на 25.04.08 11:44.

03.05.08
16:09

Същия проблем е и при мен брато.Аз започнах да тренирам точно поради тази причина да ги махна , но от 2 години тренирам 2 месеца  и се отказвам ,след 3 пак почвам , защото като тренирам цялото тяло ми се стяга и напомпва ,но точно проблемната зона остава същата.По едно време бях решил окончателно да спра ,понеже така и не получих от никой окончателен отговор - “Ако свалиш 15 кг и трупаш чиста ММ ще се оправиш” примерно.

05.05.08
07:31

Ами аз мисла че изхода е само кардио и диетка щото тва според мене са подкожни мазнинки които трябва да се стопят.Не съм никакъв спец де се пак тренирам само от 1 месец :).Можеш да правиш и повече упражнения само за гърди примерно ако можеш прави флайс(само при това упражнение усещам че натоварвам гърдите хубаво нз що така).При мене сякаш има малко напредък ама според мене не би трябвало толква трудно да се стягат тия гъди.

12.05.08
18:59

Съжалявам че пак дигам темата но се сетих да попитам нещо.При тези дето в началото като са почнали и са имали повечко маса(мазнинки) по гърдите и въобще навсякъде,горе долу след колко време гърдите им са започнали да се стягат?Щото аз вече месец и половина си правя упражненията главно за гърди и не са мръднали.В смисъл пак си седат мазни и отпуснати.Права флайс,лицеви опори,лег с дъмбели и pull-over.Всичко без лицевите опори ги права в серии по 3 от по 15-20 повторения.След тренировката,която трае около половин час чувствам болка не в гърдите ми отстрани(пада се точно под мишниците самоче не под тях ми по надолу на нивото на зърната).Болката е все едно съм разтегнал сухожилие.Имам чувството че аз бъркам нещо и затва няма ефект.(Имам доста мазнинки възможно ли е от тва да е.В смисъл такъв че нали при коремните мускули може и да имаш плочки самоче като имаш мазнинки над тях и не се личат и все едно си дебел,така ли е и с гърдите.

Мнението беше редактирано от Sapu на 12.05.08 19:01.

12.05.08
19:02

казано от Sapu на 12.05.08, 18:59:

В смисъл такъв че нали при коремните мускули може и да имаш плочки самоче като имаш мазнинки над тях и не се личат и все едно си дебел,така ли е и с гърдите.

Много ясно, имаш ли мазнини от горе, мускулите няма как да си личат.

31.10.08
18:11

Съжалявам че вдигам старата ми тема но искам да разкажа какво стана след многото ми тренировки и сваляне на кила.

Когато почнах да тренирам(Измислих си едно кардио с тежести от което човек се поти доста сериозно) и да пазя диети(НВД) бях 79 кг.С много мъки и тренировки сега съм 68кг и съм висок 177см.Видимо съм много по-слаб от преди но все още съм доста мазен по корема и гърдите.Според мен тези цицки са спаднали доста но все още ги има и са си все така грозни.Хрумна ми идеята че ако на корема си изкарам плочките а гърдите си останат пак мазни тогава вече ще съм сигурен че е гинекомастията проблема.Чудно ми е дали има още някой с такъв проблем и евентуално как го е решил,ще ми е от голяма полза ако някой сподели как се е преборил с проблема.
Та сега да попитам разбирачите при тоя ръст и тея килограми ми се струва че ще стана скелет ако продължа да свалям килограми за да избият плочките.Къде бъркам?И как да ги изкарам най-накрая?Подкожните ми мазнини са 13% колко горе-долу трябва да станат за да се покажат плочките?Въпреки килограмите ми корема ми си е все така мазен,гърдите също.Някакви идеи как да си стегна тялото.Не искам някакви супер мускули просто едно хубаво стегнато тяло с едни хубави здрави мъжки гърди.

31.10.08
21:24

казано от Sapu на 03.04.08, 12:46:

Ами аз всъщност имам маса,защото имам излишни мазниники.Сега правя нещо като диета заедно с упражненията.Гледам да ям по-често но по помалко,пия по много вода 2,3 литра,ям предимно салати и риба и общо взето това е.Висок съм 176 см или 178 не съм се мерил скоро и тежа 79 кг.Мисля че не съм кой знае колко дебел.Целта ми е да сваля няколко килца,примерно да стана 73 кг и да се стегна да ги нямам тези цицки.Не искам да правя някакви огромни мускули просто да съм по-слаб и стегнат.Казвам го всичко това защото едни казват повече повторения и по-малка тежест,други обратното и аз сега не разбрах какво да правя за да постигна това което желая да отслабна и да се стегна?

Не се безпокой,хората с години не могат да направят големи мускули и да искат,ти щом не искаш квото и да става няма да ги направиш :).А доколкото до цицките,няма как да стегнеш мазнината и да стане на мускул,цицките са мазнини,които трябва да изгориш чрез правилна диета,не става с упражнения за гърди.

BO

02.11.08
10:49

Направил си сериозна грешка(може би от незнание).Приятел важно е да сваляш само мазнини и минимално количесто мускул.А ти според мен си изпаднал в другата крайност,ето защо гърдите са ти такива и корема също.Ако приемем че в гърдите ти има 60% мазно и 40% мускул ти си свалил(примерно) 10% мазно и 20% мускул.Тук идва и другият проблем,как е по-добре да се постъпи,ако имаш мазни гърди и корем първо да натрупаш маса в тях и после да сваляш или да изпуснеш варианта с масата и направо да започнеш сваляне на мазното.

03.11.08
10:08

Не не мисля че съм свалил повече мускул.По простата причина че мускули се свалят много по-трудно отколкото мазнини.
Nikolay проблема е че ако погледна колко малко съм свалил от цицките и колко много съм отслабнал аз трябва да стана скелет че да ги сваля и да са си нормални гърди.За корема и аз нз какво да правя вече за да избият плочките,да отслабвам още ми се струва глупаво.Абе въобще проблема ми е че съм бая мазен и по корема и по гърдите.Ако някой има идеи как да се справя с проблмеа да казва.А процента ми на подкожни мазнини висок ли е :13%.

03.11.08
22:22

казано от Sapu на 03.11.08, 10:08:

По простата причина че мускули се свалят много по-трудно отколкото мазнини.

В голяма грешка си.Точно мускули се губят най-лесно.

Мнението беше редактирано от Aquiles на 03.11.08 22:23.

04.11.08
09:01

Явно съм направил голяма грешка тогава.:(Как мога сега да губя само мазнини?Уж правих НВД нз що така е станало.

BO

04.11.08
09:39

Значи попринцип Л-карнитина е с точно такова предназначение(да гори само мазнините и да запазва мускула)Можеш да си вземеш някой по-скъпичък,за да си сигурен,че ще има ефект.Също така вместо обикновенно кардио можеш да правиш спринтове,защото при тях се гори само мазнина(незнам да е доказано научно,но май е точно така).

04.11.08
14:52

казано от Boy_ на 04.11.08, 09:39:

Значи попринцип Л-карнитина е с точно такова предназначение(да гори само мазнините и да запазва мускула)Можеш да си вземеш някой по-скъпичък,за да си сигурен,че ще има ефект.Също така вместо обикновенно кардио можеш да правиш спринтове,защото при тях се гори само мазнина(незнам да е доказано научно,но май е точно така).

не е съвсем така
1.л-карнетина спомага за транспорта на мазнините към клетките за да се използват за енергия (на теория). това не означава , че не се разгражда мускул - за тази цел ВСАА биха свършили по-добра работа (да запазват мускула).
2.практиката (вкл личния ми опит) показва, че HIIT кардиото е по-ефективно, но то не е само спринтове. ако останалото не е както трябва (хранене и добавки), и при този вид кардиотренировки се губи ММ. лятото имаше доста подробна тема за този вид тренировки

04.11.08
18:22

Не бих взимал никакви хранителни добавки най-малкото защото не разбирам и мога да попадна на някакви боклуци.Значи единствения изход за мен е да почна да качвам мускулна маса и успоредно с това да топя мазнини?

А забравих да питам.Ако правя упражнения за гърди само ще се напомпат и пак ще остане мазнината или има шанс и тя да се стопи?

Мнението беше редактирано от Sapu на 07.11.08 07:10.

Ако ти растат гърдите това е признак на Гиномасектомия получава се от излишък на естроген, не може да се оправи с тренировка.
Отиваш на лекар да те прегледа и евентуално да ти изпише Аромазин ако е в начална фаза може да изчезне ако не решението е операция.

13.06.15
11:14

Здравейте, имам един въпрос относно тренировките за гърди. Имам чувството, че стават твърде големи и ще започнат да заприличат на женски. В момента не са много стегнати. Как мога да ги стегна, но без да растат? В смисъл малко килограми и повече повторения или повече килограми и по-малко повторения? И за храната нещо ако има общо?
Мерси предварително!

14.06.15
01:27

Здрасти пак съм аз. Мерси за бързия отговор, но гърдите ми не растат по този начин. В смисъл не е това, за което говориш, а просто искам да ги стегна без да растат много. Някакви съвети?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1