Спирам се на тая програма МНЕНИЯ?

12.04.08
13:13

Понеделник: Гърди Бицепс Предмишница
Вторник почивка
Сряда Гръб Трицепс Трапец
Четвъртък Почивка
Петък Крака Рамо

Понеделник
Гърди
1-во1-во Изтласкване на щанга от лег
3 серии
8 повторения
2-ро Изтласкване на щанго от полу лег
3 серии
8 повторения
3-то Пулоувър
3 серии
8 повторения

Бицепс
1-во Бицепсово сгъване с щанга
3 серии
8 повторения
3-ро Концентирано сгъване
3 серии 
8 повторения

Предмишница
1-во Сгъване за предмишници с щанга
3 серии
20 повторения

Сряда

Гръб
1-во Мъртва тяга
3 серии
8 повторения
2-ро Придърпване на долен скрипец
3 серии
8 повторения
3-то Пулоувър
3 серии 8 повторения

Трицепс
1-во Изтласкване на щанга от лег тесен хват
3 серии
8 повторения
2-роФренска преса, Френско разгъване
3 серии
8 повторения
3-то Трицепсово разгъване на горен скрипец

Трапец
1-во Трапецовидно повдигане на рамене
3 серии
8 повторения

Петък
Крака
1-во Клекакане с щанга
3 серии
10 повторения
2-ро Повдигане на пръсти от стоеж/седеж
3 серии
15/20 повторения

Рамо
1-во Раменна преса Пред/Зад врат
3 серии
8 повторения
2-ро Повдигане на ръце встрани
3 серии
8 повторения
3-то Повдигане на щанга до брадата, Вертолет
3 серии
8 повторения

Висок см 178 66 кг От Стоян я видех :P

Темата беше редактирана от Стефан Петров на 12.04.08 13:14.

Не са ли ти малко сериите и повторенията на гърба и гърдите. Специално за гърба имаш една тежка тяга и после само глупости..не виждам как ще стресираш мускула..

12.04.08
13:35

За гръб препоръчвам набиране, гребане с щанга (дъмбел) и тяга. Пуловера го имаш в понеделник, няма смисъл и в сряда.

12.04.08
13:43

Не си написал какъв стаж имаш, а това е много важно. При всички положения обаче, тренировката ти за гръб не ми харесва в този й вид.
Телесното ти тегло също е много малко... наблегни на храненето!

значи наблегнал см на ядене от гърба освен пулоувъра кое да махна ? а за гардите си остава тва.  Тренирам от 1 месец и неколко дена преди тва ходех на лостове 1/2 месеца Помпите ги права ама набиранията широк хват са ми тръдни 2/3 наи мн .. иначе мисля че гърба ми е наи силната муслкона група щотото права с 60 кг горен скрепец последна серия по 8 7/8 са ми мн трудни  и за долен права толко а разбрах че без тяга и клек нема кача кила мн за тва искам да ги права а ако права само Тяга незнам кои части на гърба ми тренира ?

П.С Ще се радвам ако промените нещо от програмата ми за мое добро  :)

12.04.08
17:54

За човек с 1м стаж не препоръчвам да се мяташ веднага на тежка тяга и клек . Отначало наблегни на техниката - минимализиране че даже отстраняване на чийтинга и създаване на усещане за самия мускул . Наблегни не толкова на килограмите колкото на правилното изпълнение .

Е всеки вика различно вече се обърках “прави тяга и клек да качиш кила” незнам си кво А аз искам да кача кила техниката см я овладял вече сиурен см :)

12.04.08
19:02

че GHO$T не ти е писал да не правиш, а да наблегнеш на правилната техника в началото. килограмите по-нататък

Аз наблягам на тва смисал не се изсилвам с мн кила постепенно качвам килата и силата така ми се качва постепенно осеща се Но за 1 месец 1 кг наи мн да см качил ..

13.04.08
08:46

Правиш твърде малко упражнения и серии за твоя стаж - както си сега за теб е най - добре да правиш много упражнения с повече серии. Фиксирането върху малко точно определени упражнения е за напреднали които могат да изтискат всичко от тях, ти все още не можеш, при теб най - важното е обема и да заучаваш техниката.
Другото за да качваш килограми е ядене на много порции на ден с подходяща храна - с високо съдържание на протеин и калории.

BU

13.04.08
11:39

казано от Alkorin на 13.04.08, 08:46:

Правиш твърде малко упражнения и серии за твоя стаж - както си сега за теб е най - добре да правиш много упражнения с повече серии. Фиксирането върху малко точно определени упражнения е за напреднали които могат да изтискат всичко от тях, ти все още не можеш, при теб най - важното е обема и да заучаваш техниката.
Другото за да качваш килограми е ядене на много порции на ден с подходяща храна - с високо съдържание на протеин и калории.

Що не каза по рано?  %-P Проблема ми с мускулната треска ,с претоварването и адаптацията е решен. : )

Е по колко опражнения и серии да права на мусколна група ;-) вие кажете нещо ама не се доизкажете

13.04.08
16:18

казано от Стефан Петров на 13.04.08, 12:12:

Е по колко опражнения и серии да права на мусколна група ;-) вие кажете нещо ама не се доизкажете

Ако питаш мен 3-4 упражнения за малките мускулни групи и 4-5 за големите с по около 4 серии на по важните упражнения и 3 на останалите 7-10 повторения в твоя случай.

13.04.08
17:12

казано от Alkorin на 13.04.08, 16:18:

казано от Стефан Петров на 13.04.08, 12:12:

Ако питаш мен 3-4 упражнения за малките мускулни групи и 4-5 за големите с по около 4 серии на по важните упражнения и 3 на останалите 7-10 повторения в твоя случай.

Няма ли малко да се претовари с неговия стаж от 1 месец ? Според мен 4:2 за голяма:малка мускулна група с 3 серии + 1/2 загряващи е по добър вариант за средно начинаещи .

Значи за голема ще права 4 а за малка 2/3 повторения мисля да си права по 8 за малката  и за големата или 8 или 10

13.04.08
18:46

казано от GH0$T на 13.04.08, 17:12:

Няма ли малко да се претовари с неговия стаж от 1 месец ?  .

Логиката зад всичко това е че начинаещите не могат да активизират по свое желание силно централната система или са т.н. неврологично неефективни или не могат да активизират доброволно висок процент мускулни влакна, предвид това интензивността с която могат да тренират е ниска в сравнение с тази с която може да тренира напреднал който е неврологично ефективен това значи също че могат да понесат по - голям обем именно заради тази по ниска ефективност на нервната система, тъй като тя не се напряга толкова.
Тренирайки с по голям обем те ще постигат резултати като с напредването трябва да се намаля обема за сметка на интензивността която ще нараства.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 13.04.08 18:48.

13.04.08
19:20

Мерси за разяснението :) .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1