Концентрат и Изолат?

12.04.08
15:12

Може ли да кажете голяма ли е разликата между
суроватъчен протеин концентарат и изолат?
И по какво се различават?

Какво е суроватъчният концентрат? - мисля, че ще ти даде яснота.

12.04.08
16:34

Исках някои да ми обясни по какво се различават двата вида протеин!
И еднакво ли се усвояват от организма?

казано от Nike09 на 12.04.08, 16:34:

Исках някои да ми обясни по какво се различават двата вида протеин!
И еднакво ли се усвояват от организма?

Това не са два различни вида протеини, а различни форми на приготвяне.
И суроватъчния концентрат, и суроватъчния изолат, съдържат две основни съставки - суроватъчен протеин* и лактоза (млечна захар).
Концентрата съдържа от 25 до 80% протеин, а изолата - обикновено над 85% (като процент от сухото вещество).
По отношение на усвояването - и двата се усвояват почти изцяло от организма (в зависимост от еднократното количество, което си приел).

*Суроватъчен протеин е сборно понятие за няколко вида нискомолекулни и бързоусвояеми  протеини в млякото, които се пресичат при високи температури.

14.04.08
06:13

oftopic, към Петък Петров,
Ще имаш ли нещо против да опишеш различните медоти за получаване на протеин? В смисъл процесите, по които се прави на прах и от какво зависи качеството и концентрацията на протеина в крайната праххобразна форма?

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 14.04.08 06:14.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1