Съвет за програма?

Здравейте,
на 22 години съм 177 см 72кг. До сега не съм се занимавал активно с тренировки в зала, но вече нямам и времето за това. От 16 годишен правя лицеви опори и тренирах футбол редовно. От това са ми останали оформените крака и гръдни мускули.
От около месец имам прът на Кетлер за набиране и два дъмбела по 5кг. Имам добра възможност да бягам и да плувам редовно.
Проблема е, че не знам как да използвам най-правилно това с което разполагам! Храня се здравословно, нямам проблеми с теглото и качване на килограми. Може ли някой да ми предложи програма за трениране 4-5 пъти в седмицата, като мога да използвам само горепосочените средства. Целта ми не е да ставам изключително релефен, а просто да направя едно красиво тяло без да използвам добавки или медикаменти, като същевременно издръжливостта и силата ми се покачат.
Благодаря ви предварително.

Темата беше редактирана от Мерлин Хлапето на 13.04.08 21:49.

Дъмбелите са почти неизползваеми предвид факта, че са по 5кг..Дори и за начинаещ са прекално малко,пък и си на 22 години,сигурно не ги усещаш..Тичането е идеално да тренираш сърцето и дробовете (издържливостта), като даже с него ще постигнеш дълбок релеф. Но на твоя място щях да отделя най-голямо внимание на плуването - плувай 3-4 пъти седмично (примерно през ден) за по 60-90мин и ако се храниш стабилно с повечко белтъчини ще направиш едно..най-малкото атлетично тяло..Но без фитнес ще се иска малко повече време.Набиранията само по себе си са едно много добро упражнение,колкото до това кога да го правиш,хмм,можеш да го правиш 6 серии по 8-10 повторения в дните, когато не си на плуване (ако не можеш да се набираш повече от 3 пъти на серия увеличи сериите, за да се запази висок обема,примерно 10 х 3).

ГП

14.04.08
11:09

Ми ... по темата има много изписано и във форума и статий в сайта ... поразгледай и ако има неясно питай.Аз не съм от разбиращите във форума ама така написана темата и така зададен въпроса мисля,че няма много хора да се навият тепърва да ти обяснят как да направиш “тяло” ;) .
Така,че потруди се сам първо и когато зададеш конкретен въпрос за нещо,което не си разбрал питай.
Иначе плуването е ОК,тичането не знам ако ще правиш маса по-добре колело.А за лицевите опори,пробвай в раница на гърба да слагаш тежести (туби минерална вода),ползвай същия номер и за набиранията.Прави и кофички ;) .
Успех !

Еми прочетох доста и смятам точно така да направя. А пък като усетя, че правя нещо неправилно, ще чета и после питам. :)

ГП

14.04.08
18:39

Само така ;) четеш,слушаш,гледаш,но важното е да се чувстваш добре!
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1