искам да ми порастнат бицепсите

15.04.08
18:42

искам да ми порастнат бицепсите на 17год съм 2 години тренирам вече фитнес всеки ден по 2 часа и ръцете ми са по 38-39см напомпани а 34 см студени искам да ги направя по големи в студено състояние например да са поне по 36см студени кажете ми на кои упражнения да наблегна правя трицепс на скрипец помпя се доста но растеж не наблюдавам за бицепс правя с прав лост, концентрични сгъвания, и скотово по колко бройки да правя от тези упражнения за да си увелича размерите на ръцете?

15.04.08
20:11

Тренировката ти трябва да е по 50 мин макс. 1 час  колко пъти в седмицата ходиш на фитнес?

15.04.08
21:11

казано от Dancho` на 15.04.08, 20:11:

Тренировката ти трябва да е по 50 мин макс. 1 час  колко пъти в седмицата ходиш на фитнес?

5 пъти ходя събота и неделя почивам всеки ден по минимум час и половина

16.04.08
04:13

Мускулите растат по време на почивка.Освен тренировка ти трябва и здраво хранене.

16.04.08
08:44

казано от mihtar на 16.04.08, 04:13:

Мускулите растат по време на почивка.Освен тренировка ти трябва и здраво хранене.

наистина гледай да почиваш повече

16.04.08
11:25

Може да претренираш ръцете и затова да няма желания растеж. 3 упр. за трицепс и 2-3 за бицепс + необходимата почивка и храна няма начин да не дадат резултати. Както вече споменаха малко прекаляваш с престоя в залата - 2 часа са много. Иначе опитай да правиш ръцете със суперсерии, разнообрази упражненията и опитай с 4-дневен сплит.

16.04.08
12:55

А крака тренираш ли за маса?

Няма генетика, която да ти позволи ръцете ти да станат колкото краката едва ли не... :) Говоря в 99 процента от случаите, ясно е, че винаги има изключения, но не бих искал да ги видя. :)

TI

16.04.08
17:11

Ръцете в суперсерии е много добър вариант както каза Стоянчо, тъкмо ще спестиш време, а има и супер много напомпване. Например аз като ги направя в суперсерии ми се напомпва цялата ръка дори и предмишницата и ако се опитам да я тренирам се предавам много бързо(няма сила). Прави ги 3 упр. по 3 СС с по 8-10 повторения като увеличаваш килограмите където можеш и неможе да не порастнат.

16.04.08
17:43

Не повече от 3x3 за бицепс

16.04.08
20:38

казано от tisho на 16.04.08, 17:11:

Ръцете в суперсерии е много добър вариант както каза Стоянчо, тъкмо ще спестиш време, а има и супер много напомпване. Например аз като ги направя в суперсерии ми се напомпва цялата ръка дори и предмишницата и ако се опитам да я тренирам се предавам много бързо(няма сила). Прави ги 3 упр. по 3 СС с по 8-10 повторения като увеличаваш килограмите където можеш и неможе да не порастнат.

извинете ме за невежия въпрос но как се прави супер серия? като отида в залата и като почна бицепс какво да правя? обикновено правя 4 серии скотово 4 серии прав лост за бицепс 4 серии крив лост като стигам на кривия и на правия до 50 кг  и тва е  как да правя тия супер серии?

HE

16.04.08
21:07

Правиш супер серия бицепс с трицепс, правиш едно упражнение за бицепс и след това ведна упр за трицепс без почивка.
Дано да си ме разбрал.     

Успех!

16.04.08
22:20

Намяли упражненията и си преразгледай техниката на изпълнение.

17.04.08
12:29

казано от tpd на 16.04.08, 12:55:

А крака тренираш ли за маса?

Няма генетика, която да ти позволи ръцете ти да станат колкото краката едва ли не... :) Говоря в 99 процента от случаите, ясно е, че винаги има изключения, но не бих искал да ги видя. :)

Оооо един от моите тренировки е точно такова изклучение... прасеца му е на половината на бицепса :) Да яко изглежда,като цяло,но е смешно,големи ръце малки крака,разбира се това всичко е постигнато с бая химия и като веи казвам химия не ме мислете за ламер дето мисли протеините за химия,говоря за метан и тем подобни глупости...Даже един път ходи с него до Перник за метан... Житовно голямо 47 и 8 нещо такова беше в студено състояни,но на каква цена го прави...Та как и да е,исках просто да изкажа мнение,че винаги може да се направи :)

Иначе по темата 1во както са казали и другите мн тренираш,няма смисъл,мускули се правят с почивка и ядене,тренировката хич не е важна,не бъди тъп ламер като всички др(повечето ,не всички) на нашите години,дето си мислят,че катои седят по 200000 часа в залата правят нещо... Не,нищо не правят,на фитнес аз лично ходя по 3пъти в седмица,др е спане ядене и пак спане и т’ва е,само почивка,релакс батенце....

2рото нещо което искам да ти кажа е,че без клекове ръце няма,просто забрави ! Аз сега доста “страдам” защото се контузих (понеже не се занимавам само с фитнес) и кръсчето да го кажа на “про ламе език” се крашна и докторите ми забравиха да правя клекове... Чак след някви месеци може пак да почна и то от 0лата,което си е кофти :)

И... да т’ва е от мен хаха :)

17.04.08
20:38

Също е хубаво да ходиш 3-4 пъти в седмицата всичко друго ти го казаха в по горните постове !

18.04.08
09:52

казано от petar4o на 16.04.08, 20:38:

извинете ме за невежия въпрос но как се прави супер серия? като отида в залата и като почна бицепс какво да правя? обикновено правя 4 серии скотово 4 серии прав лост за бицепс 4 серии крив лост като стигам на кривия и на правия до 50 кг  и тва е  как да правя тия супер серии?

Ръце трябва да се тренират с ниски килограми. Незнам колко повторения правиш на тия 50, но според мен това няма да доведе до хипертрофия, а теб точно това те интересува. Силата не ти е спред приоритетите. Както знаем големи ръце не е равно на силни такива. Има и изключения но...

За краката нищо не каза, презполагам не правиш сериозно и това също ти е в ощърб.

18.04.08
10:08

Накратко мога да дам едни инструкции за ръцете за това което ми се струва важно. Първо аз бицепсите ги тренирам с максимално тежко, дори да мога да направя само 4-5 повторения - тогава съответно правя и повече серии 6 или 5 съответно, винаги с лек чийтинг и с упражнения със свободни тежести прав, най - главното и което дава резултатите е сгъване прав с щанга с лек чийтинг, при бицепса колкото по тежко - толкова е по - добре.
Късите глави на трецепса се тренират най - добре с преси, така те се тренират добре при вдигането от лег, раменните преси и от изтласкването с тесен хват.
За общо развитие на трицепсите къси и дълга глава действат най - добре екстензиите - френско, разгъване с дъмбел над глава, разгъване на скрипец и др. - те трябва да се правят с много точна техника и максимален диапазон на движението.

NE

05.10.08
14:14

бахти тапака си бе петарчо.5 дни след тая тема пускаш друга в която пишеш че в отпуснато състояние ръцете ти са 36 а и че искаш да ти станат поне 40 а тука пишеш,че ръцете ти са 34 и искаш да  са поне 36 малумник бате

05.10.08
17:13

след като си правил ръце следва6тия ден по4иваи, а предния ден, ако не по4ивка, може6 да прави6 крака

Мнението беше редактирано от TEDKO на 05.10.08 17:14.

07.10.08
11:06

казано от petar4o на 15.04.08, 18:42:

искам да ми порастнат бицепсите на 17год съм 2 години тренирам вече фитнес всеки ден по 2 часа и ръцете ми са по 38-39см напомпани а 34 см студени искам да ги направя по големи в студено състояние например да са поне по 36см студени кажете ми на кои упражнения да наблегна правя трицепс на скрипец помпя се доста но растеж не наблюдавам за бицепс правя с прав лост, концентрични сгъвания, и скотово по колко бройки да правя от тези упражнения за да си увелича размерите на ръцете?

А аз изкам да стана Супермен. Не се сърди, но с шега е по-добре. Не стига искане. Когато опознаеш тялото си, когато настроиш психиката си на такава вълна, когато разбереш, какво е правилно хранене. И започнеш да спазваш тези правила... ще постигнеш желания ефект. Няма магически упражнения, няма магически повторения и серии, няма магически добавки. Ръце се правят с ум и ръце. Останалото е познания и подход! По-кратко не мога да изложа мнението си!
Успех!

07.10.08
13:05

3x3 бицепс 4х3 трицепс или 3х4 ,как ръцете са ти 34 студени ,а топли са 39 ? 5 санта нацепване лудница

07.10.08
19:41

И аз това се зачудих.Как 34 ръка избухва в 39?!Какво правиш тези 5 дена?Доста тренираш.Прави трицепс и бицепс в различни дни.3 упражнения за бицепс и 3 за трицепс прави.Няма смисъл да правиш прав с прав лост и прав с крив лост.За бицепс прави прав с дъмбели без да ги въртиш.После мини през скота с крив лост и завърши с прав лост (може да добавиш и концентрирано сгъване или 21 но не знам дали спомага ръстежа )

ПП:Знам че искаш по-големи бицепси но ако трицепса ти върви повече наблегни на него.Ако бицепса наблегни на бицепса.

Мнението беше редактирано от dan4o93 на 07.10.08 19:44.

02.02.10
15:53

Как правиш с 50кг.,това е доста тежичко за твоите размери,това значи,че чийтваш-избягвай го.
Амплитудата ти трябва да бъде правилна.
P.S.максимум 40мин. на мускулна група.

Мнението беше редактирано от dok bg на 02.02.10 15:56.

03.02.10
12:58

Не ми се смейте,но искам да попитам коя глава е къса и коя дълга при трицепса ?

03.02.10
14:57

http://www.criticalbench.com/muscles/triceps-anatomy.jpg

13.08.12
20:42

Не искам да правя нова тема и затова ще питам от тук...

Та въпроса ми е следната:
Не разполагам с фитнес зала имам само 2 гирички от 3кг. та какви упражнения, колко пъти на серия, колко серии трябва да правя с тея 3кг. гирички за да ми пораснат бицепсите?

13.08.12
21:18

Намери къде да се набираш и да правиш кофички и ще порастнеш целия.А тия двете гирички ги ползвай като преспапие примерно.

13.08.12
21:21

Аз пък имам 1 бира в хладилника как да я пия и по колко пъти че да се направя ДРОП!
Каквото и да правиш файда няма да има по добре си купи 2 бутилки вода 2х5 литра а пък после може и 2х10 и тренирай с тях ще имаш по голяма файда от тях!!!

Мнението беше редактирано от Pavel на 13.08.12 21:22.

VI

08.11.14
10:16

Лично аз мисля, че големите ръце не се дължат на “супер” напомпването в залата, а на доброто възстановяване :)

08.11.14
12:54

1.Баланс Храна-Тренировка
2.2 упражнения за трицепс 2 за бицепс
3.Време
4.Търпение

Един съвет от мен , по добре 2 тежки с висок диапазон на повторения упражнения

Мнението беше редактирано от dsadsad dasdasd на 08.11.14 13:04.

08.11.14
16:37

Как ги намирате тия теми от 2008/2012 - и защо ги коментирате?

08.11.14
18:20

Няма какво да правим и ровим като прасета из тикви :)

VI

08.11.14
19:18

казано от Мартин . на 08.11.14, 16:37:

Не съм видял .. просто ми е  малко смешно някой като каже, че трябва да се напомпаш на макс, за да ти порасне определената мускулна група. Може да правиш базови упражнения и да не усещаш голямо напомпване, но това не значи, че няма ефект от тренировката.

08.11.14
20:37

казано от Vico_ на 08.11.14, 19:18:

Не съм видял .. просто ми е  малко смешно някой като каже, че трябва да се напомпаш на макс, за да ти порасне определената мускулна група. Може да правиш базови упражнения и да не усещаш голямо напомпване, но това не значи, че няма ефект от тренировката.

Ще ти цитирам Арнолд, не знам къде го четох но той самия казва, че трябва да се усеща напомпването защото така се мотивираш психически.

VI

08.11.14
22:16

казано от G- Star на 08.11.14, 20:37:

казано от Vico_ на 08.11.14, 19:18:

Ще ти цитирам Арнолд, не знам къде го четох но той самия казва, че трябва да се усеща напомпването защото така се мотивираш психически.

Както беше “казал” в една статия, че гърдите са му пораснали, благодарение на пулоувъра.. не вярвай на тези статии. Пробваш и виждаш кое действа при теб.

08.11.14
22:50

Има ли progressive overload в това трениране? Увеличаваш ли постепенно тежестите и повторенията? Ако стоиш на същите килограми за същите бройки, ще си на същите размери.

09.11.14
10:45

Не съм съгласен с Лъчезар, моите ръце са слаба мускулна група, аз от както се помня си стоя на 45 френско/35бицепс , но качвам Кила на, Лег,Гребане Т-Щанга, и мисля че точно от тези силовите ми пораснаха

09.11.14
20:59

казано от G- Star на 09.11.14, 10:45:

Не съм съгласен с Лъчезар, моите ръце са слаба мускулна група, аз от както се помня си стоя на 45 френско/35бицепс , но качвам Кила на, Лег,Гребане Т-Щанга, и мисля че точно от тези силовите ми пораснаха

Да, трябваше да поясня, че сила може да се качва дълго време на основните движения, не на изолиращите :) Въпросът е, че може дори на изолиращите да не е изцеден потенциалът докрай.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1