14.04.08
19:20
Първия ми въпрос е за корема.Много съм го отпуснал и съм направил бирено коремче...искам да попитам каква е рецептата,за максимално бързо стягане на корема...иии да подчертая,че не съм дебел....3 пъти на седмица блъскам...първи ден гърди бицепс,втори ден почивка,трети ден гръб трицепс,после пак почивка и пети ден трапец и рамо....Та искам съвети :)
Втория ми въпрос е за трапеца,понеже отзад ми стърчат бая лопатките иии горе-долу нямам трапец....за другите части на тялото не се оплаквам...и искам да надуя трапеца,проблем ли е ако го правя през ден....и как да го правя по точно,за да го напомпам....чувъл съм,че е един от най-сложниту мускули....
Снимка можете да видите на аватара да прецените телосложението ми :)
14.04.08
20:44
Виж моя аватар - тоя трапец не съм го тренирал изобщо.
Предполагам е до ген. Но пък правя тежка тяга и то често...
Това че блъскаш три пъти на седмица няма нищо общо с коремчето ти.
Отрицателен калориен прием + интервално кардио и комплекси трябва да ти решат проблема.
Мнението беше редактирано от tbby на 14.04.08 20:47.
Е аз тяга не правя,въпреки,че е много важна....просто ме е страх от херния....проблема ми е,че искам да направя тяло чисто и то разбирам да имах маса,но аз нямам и положението е много сложна,просто съм в пат ситуация,незнам как да тренирам ?!
Мнението беше редактирано от Khamul на 15.04.08 20:16.
16.04.08
05:22
Ами нали Bodybuildinga е за комплексари ти какво правиш тук.И това да ти се виждат кокалите а да имаш корем е малко странно според мен но ти си знаеш.
Явно ти е трудно да осъзнаеш,че това съм го написал на бъзик...и съм казал бирено коремче,не шкембе....мисля,че ти незнаеш какво правиш тук :)
Мнението беше редактирано от Khamul на 16.04.08 06:37.
16.04.08
06:12
RedWalker : “Който го е страх от мечки “(херния)” да бе ходи в гората.”
Предпочиташ да стоиш на безопасно място,без тежко и рискове,но ще си останеш слаб иии винаги ще се страхуваш.Херния не се получава толкова лесно. (не че разбирам от херния де :-) )
Без тяга ти трапец няма да видиш.tbby ко няма да имаш трапец като си правил тежка тяга “само”?! :coolsmirk:
16.04.08
17:03
Мнението ми е да правиш тяга и клек защото без тях маса много трудно ще стане. В началото ти няма да можеш да правиш тягата много тежко за да си докараш херния, а па после може да използваш колан на големите кила. Трапеаца си му стига 1 упражнение в 3-4 серии. Той се тренира от много други движения(тяга, вертолет, разтваряне в страни и др.). А за лопатките не само трапеца ще ги скриие. Другите упражнения за маса на гърба ги прикриват. Като расте широкия гръбен мускул помага за прикриването на им. За сваляне на коремчето кардиото му е майка заедно с НВД.