16.04.08
07:56
Последно на 16г съм 61-62кг (бицепс 32-33см,гръб 100 см) взимам креатин и аминокиселини (имам и л-глутамин но не го пия) мога ли да взема по силни добавки ( и какви са те) или с това което взимам и повечко ядене (сп.диета или каквото ми падне) и 3-4 пъти фитнес в седмицата са ми добре за мускулна маса. (МОЛЯ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО МНЕНИЕ) БЛАГОДАРЯ!
16.04.08
08:02
Според мен, това че си на 16 предопределя да не посягаш към силни добавки. Дори остави креатина. Но това е лично мое мнение. Ти си подрастващ организъм, който е добре да се пази от каквито и да е добавки. Изключвам протеин и аминокиселини.
Храни се качествено, сън и почивка достатъчно, хигиена на тялото и ума.. и мсиля, че като прибавим малко търпение крайния резултат няма да закъснее.
Зависи каква е крайната поставена цел. Ако е да станеш за кратко време голям и силен... не мога да те съветвам... там има кой да ти покаже входа на Фармахим. Аз няма да го сторя. Но ако искаш да изградиш силна, здрава и балансирана физика... вече те опътих.... макар и накратко!
Успех!
Благодаря за мнението полезни съвети ми даде :) След няколко месеца отново ще ти пиша за резултатите :) (Ако може все пак още няколко мнения)
16.04.08
10:10
Напълно се съгласявам с Велин,на 16г. не ти трябват добавки,такава ти е възрастта,че тепърва ще се развива.И щеш нещеш ще понаедрееш,а ако се храниш обилно,тренираш стабилно и още по-стабилно почиваш ще имаш добри резултати.
Успех!
Благодаря и на двамата но последно искам да питам някаква специална диета трябва ли да спазвам ?
16.04.08
11:01
казано от slabi4uk на 16.04.08, 10:43:
Благодаря и на двамата но последно искам да питам някаква специална диета трябва ли да спазвам ?
Всичко зависи, какъв смисъл влагаш в израза СПЕЦИАЛНА!?
Няма нищо специално. Има си правила на хранене, приятелю. И едва ли някой от нас ще се наеме да ти разкаже цялата философия на спорта ни. Нужно е да се разровиш в сайта. В момента тъкмо такава тема разискваме... можеш да я погледнеш... ще разбереш, какво точно имам предвид!
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/31968/
Разрови се в самия сайт. Има достатъчно информация. Има и във форума. И пак ти казвам... няма нищо специално... има правила... писани и неписани. Писаните ще научиш от сайта, неписаните с времето, трниеровките и ... твоята упоритост. Чети и мисли... това е моя съвет.
Няма нужда всичко да ти е смляно и сдъвкано. По-полезно ще ти е сам да го разучиш. дано не съм те разочаровал. Но това не е шах, а културизъм. Предполагам си го разбрал!
Не си ме разочаровал никак даже интереса в мен се покачи.Но имах предвид че в момента използвам високо въглехидратна диета похапвам повечко тестени изделия и сладко (защото в саита съм чел само лоши неща за шоколадите и шоколадовите изделия защото съдържат мазнини, но аз мазнини не мога да кача и съм се убедил в това) пици и т.н. да ги спра ли или да не се лишавам от нищо?
16.04.08
12:56
казано от slabi4uk на 16.04.08, 11:12:
Не си ме разочаровал никак даже интереса в мен се покачи.Но имах предвид че в момента използвам високо въглехидратна диета похапвам повечко тестени изделия и сладко (защото в саита съм чел само лоши неща за шоколадите и шоколадовите изделия защото съдържат мазнини, но аз мазнини не мога да кача и съм се убедил в това) пици и т.н. да ги спра ли или да не се лишавам от нищо?
аз винаги съм бил на менние (относно хората, които нямат проблем с омазняването), че трябва да се избягват “отровните” храни. Такива са маргарин, изкуствени подсладители.... и много други.
Прекаляването със закуски, като пици, милинки и други също не е за предпочитане. Дори и да не си спортуващ се получават големи стомашни проблеми. Повярвай ми... аз съм с проблемен стомах!
Избягвай такива проблемни храни. Не мсиля, че като нямаш проблем с килограмите (омазняването на организма) трябв да ограничаваш сладкото.
Моя тип тяло е също такъв... нямам прблем с мазнините. Поради кеото не се лишавам от много неща. Така че... важното е да не се храниш с боклуци. Наблягай на пресни храни плодове, зеленчуци!
Благодаря ти !Помогна ми много :) (Дано и на понататъчните ми въпроси отговаря някой кота теб или пак ти :) )
17.04.08
13:42
казано от slabi4uk на 17.04.08, 08:00:
Благодаря ти !Помогна ми много :) (Дано и на понататъчните ми въпроси отговаря някой кота теб или пак ти :) )
Радвам се, че съм ти помогнал. ако мога да съм ти полезен - пиши на лична, или пии за своя тема!