Един въпрос за месото

16.04.08
12:20

Въпросът ми е следният:Ако вземем една сурова свинска пържола 200гр(40гр протеин) изпичаме я,тогава грамажа и намалява.Това значи ли че и протеина и намалява?

16.04.08
14:58

Не.
Ама праскай да има повече докато качваш...

17.04.08
16:06

Да бе праскам поне по 500гр ма нали кат го изпеча става към 350гр и си мисля че поемам по-малко протеин ,но щом не намалява това е добре.

17.04.08
16:59

Стопява се само водата и мазнината ако има такава иначе си остават протеинчетата вътре,тва е моето обяснение :)

17.04.08
17:10

За мазното не съм сигурен но за водата съм сигурен. Иначе протеин си остава същия.

VE

17.04.08
18:59

за къв чеп ти е тая свинска пържола...70% отива в тоалетната.. пилешка или телешка е 200 пъти по добре

17.04.08
20:04

казано от vencibs на 17.04.08, 18:59:

за къв чеп ти е тая свинска пържола...70% отива в тоалетната.. пилешка или телешка е 200 пъти по добре

:question: :question: :question:
Аз не бих заменил свинското за пилешко :)

17.04.08
21:06

казано от Петко К на 17.04.08, 20:04:

казано от vencibs на 17.04.08, 18:59:

за къв чеп ти е тая свинска пържола...70% отива в тоалетната.. пилешка или телешка е 200 пъти по добре

:question: :question: :question:
Аз не бих заменил свинското за пилешко :)

Аз за нищо не бих го заменил. :cheese:

18.04.08
06:55

Нали протеина от свинското се усвоява? То тогава кво като отива в кенефа, сичко отива в кенефа или под кожата :-)

18.04.08
09:02

Грамажът на пържолата при печене намалява за сметка на загубата на вода.Мазнините си остават-няма какво да се лъжем.Протеинът не може да се изпари-естествено, че си остава.И друго - ако ще качваш маса, ти трябват много протеини,тоест яко папане на месце.Такаааа...щом ще е така, наистина е по-добре да се заложи на по-постните меса:пилешко и телешко.Свинското е добре, но не бива да се прекалява, ако ще качваш...Причината?Дори и видимо да си отстранил всички мазнини от месото, преди да го сготвиш,процентът им просто си е по-висок - има ги дори и между мускулните влакна в пържолата.Изборът е твой.

18.04.08
10:51

Ако си купуваш замразено месо от магазина, едва ли 100гр сурово има 20 гр протеин, те така ги пълнят с вода, че не е истина. Като се изпече цялата тарелка от 600 грама става 350 грама. Готвил съм и домашно месо, там почти няма вода.

18.04.08
11:16

Значи, месото се претегля преди готвене, но и след размразяване, защото expl0der е прав

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1