16.04.08
12:20
Въпросът ми е следният:Ако вземем една сурова свинска пържола 200гр(40гр протеин) изпичаме я,тогава грамажа и намалява.Това значи ли че и протеина и намалява?
Да бе праскам поне по 500гр ма нали кат го изпеча става към 350гр и си мисля че поемам по-малко протеин ,но щом не намалява това е добре.
Стопява се само водата и мазнината ако има такава иначе си остават протеинчетата вътре,тва е моето обяснение :)
За мазното не съм сигурен но за водата съм сигурен. Иначе протеин си остава същия.
17.04.08
18:59
за къв чеп ти е тая свинска пържола...70% отива в тоалетната.. пилешка или телешка е 200 пъти по добре
казано от vencibs на 17.04.08, 18:59:
за къв чеп ти е тая свинска пържола...70% отива в тоалетната.. пилешка или телешка е 200 пъти по добре
:question: :question: :question:
Аз не бих заменил свинското за пилешко :)
17.04.08
21:06
казано от Петко К на 17.04.08, 20:04:
казано от vencibs на 17.04.08, 18:59:
:question: :question: :question:
Аз не бих заменил свинското за пилешко :)
Аз за нищо не бих го заменил. :cheese:
Нали протеина от свинското се усвоява? То тогава кво като отива в кенефа, сичко отива в кенефа или под кожата :-)
18.04.08
09:02
Грамажът на пържолата при печене намалява за сметка на загубата на вода.Мазнините си остават-няма какво да се лъжем.Протеинът не може да се изпари-естествено, че си остава.И друго - ако ще качваш маса, ти трябват много протеини,тоест яко папане на месце.Такаааа...щом ще е така, наистина е по-добре да се заложи на по-постните меса:пилешко и телешко.Свинското е добре, но не бива да се прекалява, ако ще качваш...Причината?Дори и видимо да си отстранил всички мазнини от месото, преди да го сготвиш,процентът им просто си е по-висок - има ги дори и между мускулните влакна в пържолата.Изборът е твой.
Ако си купуваш замразено месо от магазина, едва ли 100гр сурово има 20 гр протеин, те така ги пълнят с вода, че не е истина. Като се изпече цялата тарелка от 600 грама става 350 грама. Готвил съм и домашно месо, там почти няма вода.
18.04.08
11:16
Значи, месото се претегля преди готвене, но и след размразяване, защото expl0der е прав