18.04.08
11:43
Има вече доста голяма разлика - лявата е 35 см, а дясната е 34 и изглежда доста смешно. Като цяло по-малката е и по-слаба. Дайте някакъв съвет какво да променя в упражненията. Да правя от някое упражнение една серия повече?
Тренировката ми се състои в:
Бицепсово сгъване на прав лост от стоеж
Скотово сгъване
Сгъване с дъмбели от стоеж
Концентрично сгъване.
По 3 серии + една за загрявка.
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 18.04.08 12:44.
18.04.08
12:08
Глупости. 1 см. разлика дори ти не можеш да го забележиш ако наистина е толкова та камо ли околните. До 2.5 см. разлика смея да твърдя, че е в рамките на нормалното.
Ти си единствения човек с такава разлика. Шегувам се, всеки има разлика. Тренирай еднакво и двете ръце с еднакви тежести. Не обръщай внимание на разликата, на ушенце ти казвам,че другите не я забелязват. Намали упражненията за бицепс, защото са много - прави 2 упр., макс.3.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.04.08 12:42.
Ами при мен честно казано си личи ... щом майка ми ме пита, защо едната ръка ми е по-голяма от другата, а не ми обръща внимание по принцип ... аз съм си слабичък и висок и всеки един сантиметър ми се личи много.
хахахххаххах “щом майка ми ме пита, защо едната ръка ми е по-голяма от другата” не не не . Ще ти дам друг савет. Вазжна връзка е Мозък-мускол. Научи се да контролираш обема и силата :) И в никакъв слъчей недеи стяга едната ръка повече от другата :) ГООД ЛЪК :)
19.04.08
12:06
По принцип съм срещал само хора, на които лявата им е по - малка, но както и да е. Като тренираш бицепс или трицепс, започвай първо с по - слабата ръка / примерно, ако правиш упражнение с дъмбели / 1 см не е проблем..
При повечето упражнения с лост винаги едната ръка извършва повече работа от другата....откъдето според мен идва и разликата. Аз бих посъветвал да се използват свободни тежести където е възможно с цел да се намали до минимум тази разлика. И аз имам разлика, но когато расте по-малката...расте и по-голямата и е адски трудно да балансираш, а има случаи където наистина изглежда зле и едната се отличава.
24.04.08
15:44
Пич , друго и да и не , ама намали упражненията за бицепс . Както казаха по-горе 2-3 упражнения . Бицепса е малък мускул и са му достатачни малко упражнения . При повече го пренатоварваш . Че да си изравниш ръцете прави упражненията си с дъмбели . 100% едната ти ръка е по-силна от другата , щом има фрапираща разлика . В тея случеи не я натоварвай допълнително . Прави си упражненията с тежести , които да ти натоварват оптимално изостаналата ръка и прави повторенията така , це да усетиш пълно натоварване на ръката . Упражненията ги прави бавно и под контрол . Ръката която не изостава я остави с тежестите и повторенията на изоставащата . Ако не се натовари толкова , това ще даде възможност на изоставащата да навакса .
Като упражнения бих ти препоръчал :
Бицепсово сгъване http://www.bb-team.org/exercise/1160/
Кръстосано hammer сгъване http://www.bb-team.org/exercise/1663/
Концентрично сгъване http://www.bb-team.org/exercise/1178/
И последно , пробвай с изоставащата ръка , на върха на движението да задържиш малко тежеста , така че да се получи добра мускулна контракция .