Грешно ли е кардио преди тренировка ?

18.04.08
21:07

Попринцип знам, че е добре да се загрее с кардио (да вдигнеш пулса, за да циркулира кръвта по бързо в тялото по време на тренировката)
Но все пак искам да попитам дали не е грешно, и дали не губя ММ по този начин ... 5 минути не ми се струват много ... но преди всяка тренировка винаги си тичам ... е вие сте :)

19.04.08
06:29

С 5 мин кардио за загрявка няма да изгубиш нищо, загрявай спокойно! :-)

ГН

19.04.08
08:02

Дори в период за мускулна маса 5 минути са добре. Ако чистиш, преди всяка тренировка или след нея и 10 минути н са много. Отделно имаш и дни само с кардио, разбира се.

19.04.08
09:42

Благодаря ви много ... защото едни приятели ми казваха .. че нямало смисъл само съм бил губил ММ с това кардио :)

Аз правих почти цялото си кардио миналата година преди тренировка - не 5, а 20-30 минути дори. Не повлия на силата ми по никакъв начин, осезаеми мускулни загуби не съм констатирал. Сега го правя след, като в началото “махам” и “ротирам”, което не само ме загрява, а и чак ме “прегрява” на моменти.

19.04.08
12:01

Преди тренировка 10-15 минути пътека, след тренировка 5 минути крос тренажор и си тип топ. Т’ва в период на маса..

19.04.08
12:07

казано от The_Duke на 18.04.08, 21:07:

Попринцип знам, че е добре да се загрее с кардио (да вдигнеш пулса, за да циркулира кръвта по бързо в тялото по време на тренировката)

За мене си е чиста загуба на време и усилия, аз се подготвям за тежката тренировка с 2 минути разтягания и със загряващите серии на базовите упражнения.

19.04.08
12:55

казано от The_Duke на 19.04.08, 09:42:

Благодаря ви много ... защото едни приятели ми казваха .. че нямало смисъл само съм бил губил ММ с това кардио :)

Е, и на мен разни “специалисти” ми казваха да не правя коремни преси и долна част на гърдите когато качвам, щото се губело от масата на гърдите, ама........... Аман от такива

19.04.08
14:43

като цяло ... ще продължа да си потичвам по 5 минутки преди силовите упражнения и така ... както вика един съфорумец : по-здрави :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1