19.04.08
14:41
Здравейте, много ми е интересно след като пия протеин 1-2 месеца (с добър хранителен режим) и след това го спра, дали ще си запаза мускулната маса (демек няма да я загуба, имайки предвид липсата на протеина, който съм пил преди това) а просто си продължа хранителния режим без никакви добавки ...
Накратко: искам да си купа протеин само за “отскок” да натрупам ММ и после само да си подържам ... без да пия повече.
Не разбирам но бих искал само протеин да пия, дали ще има ефект ? (без креатин)
18 години (след 2 месеца) 180см 76 кг ... стаж: ако събирам през последните 2 години общо към година и половина (от 5 месеца постоянно)
Темата беше редактирана от The_Duke на 19.04.08 15:05.
Общо взето стоят така нещата, писал съм го десетки пъти, но .....
1.Изчислява се калорийния баланс.За да качваш се прибявят 500калории, за да сваляш - се изваждат 500 калории - просто пример е това !
2. Избира се хранителен режим - ВВД, РБР НВД
3. Разпределят се протеин, мазнини и въглехидрати според избрания режим.
Така ...... за какво се използва протеина ? За попълване на нуждите от белтъчини, т.е. ако си изчислил, че на ден ти трябват 200гр протеин и от храната си набавяш 150гр излиза, че ти трябват 2 шейка по 25гр. Като почти винаги идеалното време за тях е сутрин след сън и след тренировка.
Ако обаче излиза, че имаш 90-100гр от храната и искаш другите да ги набавиш с прахчета, то тогава проблема е в хранителния ти режим - той просто не струва !
Та трупането на ММ е съвкупност от:
- правилно хранене
- правилно трениране
- правилно възстановяване
Дано да си разбрал какво имам напредвид.
казано от emzo на 19.04.08, 15:02:
Общо взето стоят така нещата, писал съм го десетки пъти, но .....
1.Изчислява се калорийния баланс.За да качваш се прибявят 500калории, за да сваляш - се изваждат 500 калории - просто пример е това !
2. Избира се хранителен режим - ВВД, РБР НВД
3. Разпределят се протеин, мазнини и въглехидрати според избрания режим.
Така ...... за какво се използва протеина ? За попълване на нуждите от белтъчини, т.е. ако си изчислил, че на ден ти трябват 200гр протеин и от храната си набавяш 150гр излиза, че ти трябват 2 шейка по 25гр. Като почти винаги идеалното време за тях е сутрин след сън и след тренировка.
Ако обаче излиза, че имаш 90-100гр от храната и искаш другите да ги набавиш с прахчета, то тогава проблема е в хранителния ти режим - той просто не струва !Та трупането на ММ е съвкупност от:
- правилно хранене
- правилно трениране
- правилно възстановяванеДано да си разбрал какво имам напредвид.
Като цяло разбрах, че просто с протеина допълвам нуждите си (т.е. колко ми трябват на ден)
ОК до тук добре, но като цяло искам да приемам само протеин 1-2 месеца ... както ти каза ще се старая да вода сравнително добър хранителен режим за да мога с дозите от по 30 грама преди и след тренировка да мога да запълвам дневената си нужда от протеин и това Добре ...
Само не разбрах ако го пия единствено него с този уж “добър хранителен режим” 1-2 месеца и след като го спра дали ще си остана със същата ММ, а няма да я загуба примерно защото не приемам точно 200 грама протеин, а 150 или 100 ...
Както казах искам просто да кача ММ която после да си я подържам единствено с това което ям (без добавки)
П.С. Решил да дам поне 80-90 лева за протеин с надеждата да е хубав :) Now Whey Protein Isolate/ Syntrax Nectar
Мнението беше редактирано от The_Duke на 19.04.08 15:55.
Ти колко ММ очакваш да качиш за 2 месеца с един протеин?@!
И да-ако спреш протеина и намалиш дневния си прием на протеин ще загубиш ММ.
казано от vatchev на 19.04.08, 15:27:
Ти колко ММ очакваш да качиш за 2 месеца с един протеин?@!
И да-ако спреш протеина и намалиш дневния си прием на протеин ще загубиш ММ.
Естествено че не очаквам 10 килограма ММ ... никога не съм пил и нямам представа може би от приятели съм добил представа колко кг са качили, не искам невероятни резултати просто 1-2 кг дори да са ... интересуваше какво ще стане ако пия само протеин и ако го спра ... е явно ако не пия достатъчно протеин ще поспадна ...
Ако “не приемаш” а не ако “не пиеш” . Както сам каза той “допълва” нуждите . Главният ти източник на протиен трябва да е храната - меса и животински продукти най вече .
Мнението беше редактирано от GH0$T на 19.04.08 16:46.
казано от GH0$T на 19.04.08, 16:45:
Ако “не приемаш” а не ако “не пиеш” . Както сам каза той “допълва” нуждите . Главният ти източник на протиен трябва да е храната - меса и животински продукти най вече .
Демек пия протеин сега ... месец, месец и нещо спирам ги и си хапвам стабиларката и до някаква степен ще си запаза ММ добита от протеина преди това :)
Точно. А пък ако хапваш стабиларката още докато тренираш тия 1-2 месеца, протеинът ще е ненужен.
Да, общо взето аз поне пия 1 сървинг само след тренировка докато покачвам тегло, защото ми е лесно да си набавя достатъчно с храната.Даже реално нямам нужда от протеин(на прах) изобщо.
Вече когато свалям тегло нуждите от протеин са по-големи и пия макс. по 2 сървинга.
@The_Duke - като обобщение щом си се захванал веднъж с протеина си готви на месец или на два(зависи колко ще го пиеш) по 150лв :D
Мнението беше редактирано от emzo на 19.04.08 17:40.
“Поне 80-90лева” няма да стигнат. Ще трябва да са няколко пъти по 80-90 лева Портеина който си избрал щи излезе 70 лева 30 дози или 70 лева за половин месец. И излиза 140 лева на меесец :-) . За 2 месеца ще трябва да дадеш над 250 лева ;-P