19.04.08
14:41
Здравейте, много ми е интересно след като пия протеин 1-2 месеца (с добър хранителен режим) и след това го спра, дали ще си запаза мускулната маса (демек няма да я загуба, имайки предвид липсата на протеина, който съм пил преди това) а просто си продължа хранителния режим без никакви добавки ...
Накратко: искам да си купа протеин само за “отскок” да натрупам ММ и после само да си подържам ... без да пия повече.
Не разбирам но бих искал само протеин да пия, дали ще има ефект ? (без креатин)
18 години (след 2 месеца) 180см 76 кг ... стаж: ако събирам през последните 2 години общо към година и половина (от 5 месеца постоянно)
Темата беше редактирана от The_Duke на 19.04.08 15:05.
Общо взето стоят така нещата, писал съм го десетки пъти, но .....
1.Изчислява се калорийния баланс.За да качваш се прибявят 500калории, за да сваляш - се изваждат 500 калории - просто пример е това !
2. Избира се хранителен режим - ВВД, РБР НВД
3. Разпределят се протеин, мазнини и въглехидрати според избрания режим.
Така ...... за какво се използва протеина ? За попълване на нуждите от белтъчини, т.е. ако си изчислил, че на ден ти трябват 200гр протеин и от храната си набавяш 150гр излиза, че ти трябват 2 шейка по 25гр. Като почти винаги идеалното време за тях е сутрин след сън и след тренировка.
Ако обаче излиза, че имаш 90-100гр от храната и искаш другите да ги набавиш с прахчета, то тогава проблема е в хранителния ти режим - той просто не струва !
Та трупането на ММ е съвкупност от:
- правилно хранене
- правилно трениране
- правилно възстановяване
Дано да си разбрал какво имам напредвид.
Общо взето стоят така нещата, писал съм го десетки пъти, но .....
1.Изчислява се калорийния баланс.За да качваш се прибявят 500калории, за да сваляш - се изваждат 500 калории - просто пример е това !
2. Избира се хранителен режим - ВВД, РБР НВД
3. Разпределят се протеин, мазнини и въглехидрати според избрания режим.
Така ...... за какво се използва протеина ? За попълване на нуждите от белтъчини, т.е. ако си изчислил, че на ден ти трябват 200гр протеин и от храната си набавяш 150гр излиза, че ти трябват 2 шейка по 25гр. Като почти винаги идеалното време за тях е сутрин след сън и след тренировка.
Ако обаче излиза, че имаш 90-100гр от храната и искаш другите да ги набавиш с прахчета, то тогава проблема е в хранителния ти режим - той просто не струва !Та трупането на ММ е съвкупност от:
- правилно хранене
- правилно трениране
- правилно възстановяванеДано да си разбрал какво имам напредвид.
Като цяло разбрах, че просто с протеина допълвам нуждите си (т.е. колко ми трябват на ден)
ОК до тук добре, но като цяло искам да приемам само протеин 1-2 месеца ... както ти каза ще се старая да вода сравнително добър хранителен режим за да мога с дозите от по 30 грама преди и след тренировка да мога да запълвам дневената си нужда от протеин и това Добре ...
Само не разбрах ако го пия единствено него с този уж “добър хранителен режим” 1-2 месеца и след като го спра дали ще си остана със същата ММ, а няма да я загуба примерно защото не приемам точно 200 грама протеин, а 150 или 100 ...
Както казах искам просто да кача ММ която после да си я подържам единствено с това което ям (без добавки)
П.С. Решил да дам поне 80-90 лева за протеин с надеждата да е хубав :) Now Whey Protein Isolate/ Syntrax Nectar
Мнението беше редактирано от The_Duke на 19.04.08 15:55.
Ти колко ММ очакваш да качиш за 2 месеца с един протеин?@!
И да-ако спреш протеина и намалиш дневния си прием на протеин ще загубиш ММ.
Ти колко ММ очакваш да качиш за 2 месеца с един протеин?@!
И да-ако спреш протеина и намалиш дневния си прием на протеин ще загубиш ММ.
Естествено че не очаквам 10 килограма ММ ... никога не съм пил и нямам представа може би от приятели съм добил представа колко кг са качили, не искам невероятни резултати просто 1-2 кг дори да са ... интересуваше какво ще стане ако пия само протеин и ако го спра ... е явно ако не пия достатъчно протеин ще поспадна ...
Ако “не приемаш” а не ако “не пиеш” . Както сам каза той “допълва” нуждите . Главният ти източник на протиен трябва да е храната - меса и животински продукти най вече .
Мнението беше редактирано от GH0$T на 19.04.08 16:46.
Ако “не приемаш” а не ако “не пиеш” . Както сам каза той “допълва” нуждите . Главният ти източник на протиен трябва да е храната - меса и животински продукти най вече .
Демек пия протеин сега ... месец, месец и нещо спирам ги и си хапвам стабиларката и до някаква степен ще си запаза ММ добита от протеина преди това :)
Точно. А пък ако хапваш стабиларката още докато тренираш тия 1-2 месеца, протеинът ще е ненужен.
Да, общо взето аз поне пия 1 сървинг само след тренировка докато покачвам тегло, защото ми е лесно да си набавя достатъчно с храната.Даже реално нямам нужда от протеин(на прах) изобщо.
Вече когато свалям тегло нуждите от протеин са по-големи и пия макс. по 2 сървинга.
@The_Duke - като обобщение щом си се захванал веднъж с протеина си готви на месец или на два(зависи колко ще го пиеш) по 150лв :D
Мнението беше редактирано от emzo на 19.04.08 17:40.
“Поне 80-90лева” няма да стигнат. Ще трябва да са няколко пъти по 80-90 лева Портеина който си избрал щи излезе 70 лева 30 дози или 70 лева за половин месец. И излиза 140 лева на меесец :-) . За 2 месеца ще трябва да дадеш над 250 лева ;-P