24.04.08
11:13
Здр отново :) искам да попитам коя от двете програми ще е по-добре да правя.Целта ми е пока4ване на маса.На 14 години сам висок сам 173 - 175 теглото ми е 63 - 65 килограма. Опитвам се и да спазвам хранителен режим и мисля 4е е добар ако има нужда по нататак 6те го напи6а :)
Сега програмата ми е :
1 ден
гарди - 4 упр. по 3 серии
бицепс - 3 упр по 3 серии
корем
2 ден по4ивка
3 ден
граб - 5 - 6 упр по 3 серии
трапец
трицепс - 4 упр по 3 серии
корем
4 ден по4ивка
5 ден
рамо - 4 упр. по 3 серии
предми6ница
крака.
Вапроса ми е да сменя ли тази програма сас тази:
1 ден
раце в суперсерии за6тото раката ми е малка..
корем
2 ден по4ивка
3 ден г
гарди
рамо
корем
4 ден по4ивка
5 ден
граб
трапец
крака
П.С не обра6таите внимание на правописните гре6ки :)
мм се пак ако кажите няколко мнения много ще ми помогните и ще сам ви благодарен ;)
24.04.08
14:51
Категорично първата програма. Във втората имаш крака и гръб в един ден, което е безумие. И във втората обаче имаш някои грешки.
3 ден
граб - 5 - 6 упр по 3 серии
трапец
трицепс - 4 упр по 3 серии
корем
1.За гръб 4 упражнения ти стигат. Базовите упражнения (тяга, гребане) ги прави с тежко и в повечко серии за сметка на повторенията.
2.За трицепс 4 упражения са много, Рони Колман прави по толкова в тренировката си за трицепс.Прави 3 упражнения, като примерен вариант - лежанка с тесен хват, френско преса и скрипец за трицепс.
5 ден
рамо - 4 упр. по 3 серии
предми6ница
крака.
Тук следваща грешка. Явно пренебрегваш краката - остави ги сами в 5 ден заедно с корем (ако искаш да правиш 2 пъти корем естествено.), а рамото го раздели в два дни - при гърдите и при гърба. Ако искаш да акцентираш на рамото го прави с 4 упражнения, ако не - и 3 стигат. ;)
на4и да правя понеделник и петак корем като в петак е с краката ? пак в сряда никое от двете ?
искам и друго да кажа - искам да ка4а ММ в рацете и в гардите смятате ли 4е парвата програма е наи добра ?
24.04.08
15:30
Направо ще ти дам примерна програма:
Понеделник - Гърди, бицепс, предно рамо, корем
Сряда - Гръб(+трапец), трицепс, средно и задно рамо
Петък - Крака, корем
Аз в началото така тренирах, малко е претрупано, затова помисли върху варианта “4 дневен сплит”.