31.12.04
00:26
Тренирам от година,искам за около месец да почна да ходя на лостове вместо на фитнес.Въпросът ми е дали ще мога да не правя ръце и рамена(по ръзвити са ми) или ако правя къде да ги вместя.
1.Набираня със широк хват пред гърди - кофички 3*8-12
2.Обратни лицеви (имитира лодка) -лициви опори - 3*8-12
В супер серии и ще я права тази тренировка през 3 дена,а и ще вмъкна на следващия ден крака.
Днес ходих на лостовете пред нас с въпросната програма едвам си поемах въздух,направо се разбих,много голямо напомванеи също и за разнообразие.По принцип гърдите и до някъде гърба са ми по-слаби мускулни групи и мисла,че това е един добър начин.Страх ме е само да не ми изостанат рамената и ръцете.
Почивката му е маиката братле! Ако почиваш и се възтановяваш както трябва ,особено в зимният период е по-лесно няма да ти изостанат рамената и рацете. Лостовете са добри упражнения ,но ако не слагаш тежест и не поемаш достатачно калории организма ще има по-голям стимол да смъква килограмата и масата отколкото да я трупа. Защото съпсем нормално е един 60 килограмов човек със силно развит гръб и раце да победи един 140 килограмов човек на набиранки. Раце и рамена можеш да не правиш и със тежести ! Прави клекове :) например. Исползвай фитили и сякакви помощни средства за да натоварваш по-малко рацете и рамената.
по-здрави
Емо,всичко това го права.Тежест съм наясно,че трябва да слагам,както и фитили.Обаче реших да променя малко програмата,защото на следващия ден след като го правих гърба едвам се движих,докато гърдите бяха приятно “боцкащи”.А и да одбележа няма никакъв проблем да правя форсирани (ходя с един приятел) и дроп серии,което още повече ще сдуха гърба,та програмата ще е:
Ден1:
1.Набираня със широк хват пред гърди - кофички 3*86-10
2.Обратни лицеви (имитира лодка) -лициви опори - 2*10-12
Ден2:
1.Кляканя за тежест използвам сестра ми-30кг.(баща ми неще)- 4*50
2.Концентрирано сгъване 3-4*10-15 без почивка
Ден3:Почивка
Ден4:Почивка
Ден5:
1.Лицеви опори - 3*6-10
2.Кофички - 2*10-12
3.Странично разгъване на дъмбел - 3*10-15 без почивка
4.Полу-кофички на стол - 2*6-10
Ден6:Почивка
Ден7:Почивка
Прасец и корем ще ги наметам някъде,то това няма голямо значение.Незнам дали има смисъл да права предно рамо,тъй като права 2-а пъти гърди.А и да оточна в раменете и рацете(по специално бицепса)търса плътност,не особена маса.