И отново по въпроса за точковата редукция

ГН

25.04.08
18:33

Убеден съм, че тази тема е породила дискусии, но я отварям, защото от статията в това издание са изминали 4 години. Пък и след като я прочетох, не мога да не отбележа, че все пак предложените от мен стотици повторения за пресата с цел по-добро изчистване на мазнините на пресата, а не изграждане на нейните мускули не е лишено от логика. Ето най-важния цитат от приложен характер:

Тренировка за точковата редукция
Тренирайте често, а останалото ще свърши времето. Целта е усилването на кръвообращението и точковата редукция, а не натрупването на мускулна маса. Тренирайте всеки ден и колкото може по-често. Мъжете, стремящи се към намаляване на мазнините в областта на пресата, следва да изпълняват поне три кратки тренировки на ден за коремните мускули – всяка от тях по 10 мин. Една от тях изпълнявайте сутрин веднага след ставане, другата – преди обяд, и последната – преди сън. Това е минимумът. Добавете още две тренировки за мускулите на пресата в тренировъчните ви дни: една в качеството на разгрявка преди тренировката, друга – за успокояване на мускулите след тренировка.

А това е линк към цялата статия - http://www.bb-team.org/articles/1117/

Темата беше редактирана от Георги Николаев на 25.04.08 18:36.

BU

25.04.08
20:32

Струва ми се,че ти просто искаш някой да потвърди твоята теория.А искаш,защото за теб не е проблем да се потиш анд стотици повторения само и само да има ефект.Топенето на мазнини е бавен процес и става с диета и кардио. ТОЧКА! Варианти на диети и кардио упражнения БОЛ!

Няма смисъл да се тренира толкова често.Дали ще тренираш 1 час на ден или 10 часа на ден разликата е само там,че ако тренираш 10 часа ще видиш само отрицателни странични ефекти!!

26.04.08
04:35

Здрасти, Георги!
Не е задължително да тренираш по три пъти на ден. Тренирай корема на всяка тренировка, веднъж бързо и енергично за горене - дълги серии с много повторения, веднъж с тежест - малко повторения и няколко серии, за да се налеят плочите. Ако тренираш 3 пъти в седмицата - 2 пъти за горене, веднъж за маса, ако тренираш 4 пъти - 2х2 съответно. Тренирай го, както пише, веднъж в началото, после в края на тренировката, ако обаче това е тренировката за чистене. При масирането ги направи серийно.
Обаче, това 300, 500 ли колко повторения бяха, ще ти изгорят мускулите, поне Арнолд го е написал в книгата си :) . Не прави чак толкова много.
Вярно е това, че трябва да се подобри циркулацията на кръвта в дебелите зони. Ако пък не те мързи много, прави горенето сутрин след ставане, а масирането после в тренировката. 10мин крънчове мисля, че биха те разсънили, не да ти докарат някакви кой знае какви последствия. Освен това с корем малко трудно ще претренираш.
С кардио и диета се постига цялостно отслабване, драги ми Дед мен. Даже може и да загубиш голяма част от мускулите си, и сланините пак да си стоят непокътнати. Точкова редукция ИМА, осъществима е при това. Това, че някои ги мързи и се оправдават с това, че е невъзможно, си е тяхна работа.
Успех, Гого! Ще се справиш, сигурна съм! :)

Мнението беше редактирано от Winnie на 26.04.08 04:39.

ГН

26.04.08
06:51

казано от DeadManWalking на 25.04.08, 20:32:

Струва ми се,че ти просто искаш някой да потвърди твоята теория.А искаш,защото за теб не е проблем да се потиш анд стотици повторения само и само да има ефект.Топенето на мазнини е бавен процес и става с диета и кардио. ТОЧКА! Варианти на диети и кардио упражнения БОЛ!

Няма смисъл да се тренира толкова често.Дали ще тренираш 1 час на ден или 10 часа на ден разликата е само там,че ако тренираш 10 часа ще видиш само отрицателни странични ефекти!!

Разбирам защо се дразниш, затова няма да реагирам заядливо. Разбира се, че искам някой да потвър ди теорията ми, която съвсем не е моя, де. Даже искам много хора да я потвърдят. Това, което искам повече обаче е, шибаното локално горене или точкова редукция или квото там го наречем, да проработи, защото навсякъде другаде мазнините ми се топят, по корема - не. Затова ако искате, коментирайте по темата, аз също ще се включвам, но поне за сега съм решил да пробвам, пък каквото стане. Изгарянето на самите мускули не ме притеснява, защото аз качвам мускулна маса много лесно и това важи и за корема, направил съм солидни плочки и дори да се изгорят на 50%, пак ще остане достатъчно за да изглеждат добре. А именно факта, че съм ги изградил солидни ме дразни най-много когато не се виждат! Whatever. Нямам никакво намерение да превръщам темите в личен форум за оплакване. Ако има интерес към тази тема, нека да дискутираме като цял принципите и идеите, а това, което ще правя за мен ще си остане за мен.

Успех!

26.04.08
07:39

Здрасти, пак!
Само ще ти кажа, че дискусия няма да се получи, по простата причина, че доста голяма част от потребителите не вярват в подобни точкови неща, че даже са им смешни и им се вижда чиста утрепия и пълна глупост...
Аз обаче, от личен опит, не от четене на някакви статии, ти казвам, че е възможно. Аз така се топя. Давай и щом не се кахъриш за масата, смело дерзай и резултат ще има, повярвай ми. Само се зареди с търпение, защото не става бързо.
И малко женски тайни ще ти издам: като се къпеш поливай корема с по-гореща вода и го обтривай с някаква груба материя. Има едни ръкавици от коренища едни такива на Агива. Топлиш и триеш енергично, докато стане червена кожата.

ГН

26.04.08
08:45

казано от Winnie на 26.04.08, 07:39:

Здрасти, пак!
Само ще ти кажа, че дискусия няма да се получи, по простата причина, че доста голяма част от потребителите не вярват в подобни точкови неща, че даже са им смешни и им се вижда чиста утрепия и пълна глупост...
Аз обаче, от личен опит, не от четене на някакви статии, ти казвам, че е възможно. Аз така се топя. Давай и щом не се кахъриш за масата, смело дерзай и резултат ще има, повярвай ми. Само се зареди с търпение, защото не става бързо.
И малко женски тайни ще ти издам: като се къпеш поливай корема с по-гореща вода и го обтривай с някаква груба материя. Има едни ръкавици от коренища едни такива на Агива. Топлиш и триеш енергично, докато стане червена кожата.

Мерси! Значи относно локалното затопляне в банята, аз го правя, само това с кърпата не го бях чувал. А относно дали ще се получи дискусия - де да знам, пък и не ме интересува особено. Аз ще пробвам каквото съм наумил и ако нищо не се получи после щ си призная пред целия форум, че съм бил прост. Иначе и аз дори самият не вярвам в локалното изгаряне поради простата причина, че не съм го пробвал, а пък не познавам лично човек, който да ми служи за пример. Затова и ще проверя.

Успех и на теб!

26.04.08
08:46

Личния ми опит от 15 години тренировки, плюс опита на много други хора и множеството прочетени книги и статии по темата, написани от по-опитни и разбиращи си от работата специалисти (а не комерсиални списания) ми дават достатъчно основание да смятам, че няма такова нещо като точкова редукция. На вярващите в това и желаещите да пробват - късмет. И споделете резултатите после :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1