искам да попитам за трицепсите

26.04.08
12:04

здравейте маняци гледам хора с много мощни трицепси тренирам от близо 2 години и искам и аз да понаправя трицепси говоря за тая част на трицепса дето е до рамото , горния трицепс можеби се казва много искам да си го направя по масивен ама не знам на кое упражнение да наблегна и колко да правя от него препоръчайте ми как даго правя
вторник бицепс трицепс
и петък същото
като трицепс правя със дъмпел над глава 2 серии
на скрипец 4 серии
френско 2 серии
на лежанка с тесен хват 2 серии

как да го правя за да направя трицепса по масивен?

26.04.08
12:47

За трицепс - 3 упр. са достатъчни - примерно: френско (или дъмбел зад врат), тласкане с тесен хват, скрипец (или кик-бек). Много ефикасно упр. е френското, изпълнено с дъмбели.

26.04.08
13:57

Експериментирай! Пробвай кое ще работи най-добре при ТЕБ.

VL

27.04.08
13:04

Може би проблема е ,че не го прави когато трябва ... ;)

BU

27.04.08
13:11

Мдам,при френското,при увеличаване на килата много лесно спада техниката и ефекта. :/ Трябва да се прогресира бавно.

ТЮ

27.04.08
16:32

Лег тесен хват - 4х6
Френско 3х8
кикбек 3х10
така според мен е много добре

27.04.08
16:59

КОФИ , ЛЕЖАНКА ТЕСЕН ШИРОК ХВАТ И СКРИПЕЦ СОРИ АМА КАПС ЛОКА НЕЩО МУ СТАНА

на мен трицепса изобщо не ми върви,тъй като са ми дълги ръцете и голямата глава започва кажи речи от средата на ръката и стои някаква смешна и изобщо няма маса в нея.Сега правя:
тесен хват лежанка
френско с дъмбел
скрипец

VL

28.04.08
09:28

казано от Dancho0o на 27.04.08, 17:56:

на мен трицепса изобщо не ми върви,тъй като са ми дълги ръцете и голямата глава започва кажи речи от средата на ръката и стои някаква смешна и изобщо няма маса в нея.Сега правя:
тесен хват лежанка
френско с дъмбел
скрипец

Аз съм същия , трицепсите ми са малки , но сега ги правя в отделен ден ;) упражненията са :
1.Френско легнал - 4 х 7
2.Скрипец само че с въже - 4 х 7
3.Разгъвам дъмбел над глава - 4 х 7
4. Тесен хват - 4 х 7

Тва го правя вече от 1 месец и доста ми порасна трицепса , то преди въобще нямах де... ;)

29.04.08
06:49

казано от Стоянчо на 26.04.08, 12:47:

За трицепс - 3 упр. са достатъчни - примерно: френско (или дъмбел зад врат), тласкане с тесен хват, скрипец (или кик-бек). Много ефикасно упр. е френското, изпълнено с дъмбели.

Кик-бек-а според мен не е подходящ за маса. За релеф - да, ама за маса абсурд..

29.04.08
09:35

казано от Красимир! на 29.04.08, 06:49:

казано от Стоянчо на 26.04.08, 12:47:

Кик-бек-а според мен не е подходящ за маса. За релеф - да, ама за маса абсурд..

Не разбрахте ли, че няма “упражнения за маса” и “упражнения за релеф”.
Релефа идва от храненето, виж дефиницията е нещо различно.

BU

29.04.08
10:31

казано от DJПетко на 29.04.08, 09:35:

Не разбрахте ли, че няма “упражнения за маса” и “упражнения за релеф”.
Релефа идва от храненето, виж дефиницията е нещо различно.

А ако допуснем теоретично,че искам да ударя точно някоя глава от трицепса си?

DA

15.05.08
19:23

и аз съм така с дълги ръце...даже бицепса ми е по голям от трицепса...и по силен ...веднъж пробвах 4те основни упражнения ...по принцип лично от културист знам че се почва със скрипеца за да се разгреее добре мускула и да няма травми .така и почвам ...техниката е перфектна ...та един път пробвах скрипец,френско,дъмбел зад глава и тясно на лежанка ;всичките 3x8…3 дена мускулна треска ...рацете ги правя на 5 дена ,но се чудя ся изкам да наблегна на трицепсите ако правя така по 4 упражнения 3х8 или евентуално някои по 6 за маса няма ,на пет дни няма ли да го претоваря ?незнам вие си кажете мнението защото насякаде казвате че 3 упр. стигат...тясното и френското не ги усещам много ///

TI

15.05.08
20:20

По-добре прави 3х3 щом ще ги правиш на 5 дена, иначе и 4х3 не са много, но там си трябва, и повече стаж, и почивка, и възтановяване абе всичко. Научи се да усещаш френското и тесния хват, че без тях маса няма да видиш. С кик-бег и скрипците няма да направиш маса. Те повече изкарват детайлите на мускула, разбира се ако не е покрит с мазнини.

16.05.08
07:00

Лично мнение ... 2 пъти в седмицата трицепс е много . Според мен една тренировка един път в  седмицата е достатачно . Най-важното е да се правят упражненията правилно , та ако ще да е с много ниски кила . За тези които имат проблеми с  трицепсите мога да предложа да си следят много внимателно упражненията , да ги правят бавно , да гледат да си напълнят максимално трицепса с кръв и да изкарат максимална мускулна контракция .

16.05.08
15:22

Абе точно над тея неща наблягам и пак не растат както растат другите мускули, все изостават. Сигурно ще търся вариант два пъти седмично..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1