29.04.08
14:25
Значи, от както се помня раменете не са ми силна мускулна група. Когато започна да правя някое упражнение за рамо, лявото ми рамо почити винаги отказва. Не са ми много килограмите, нито ми тежат, просто рамото неможе да помръдне. Първата една серия няма проблеми, но 2-3 серия и то още в началото например на 4-5 повторение. Спира и немога да си довърша упражнението. Какво да го правя това рамо, някакви упражнения за сила в раменете ли да правя? Направо вече незнам... :(
Имах същия или подобен проблем.Няма да обяснявам.Сега предното ми рамо е много добре , Набирания ЗАД ВРАТ !!!! и кофички + нормалните упражнения за рамена , въпреки че аз не съм използвал други упражнения освен набиранията и кофите , само защото тренирам с собствено тегло на лостове да поддържам форма, но щом при мен даде ефект като се има впредвид ,че раменете ми бяха слаба мускулна група значи и при теб няма да има проблем
как го определи т’ва че при него няма да има проблем, не ми е много ясно?! или всъщност ясно ми е- празни приказки са! Всичко зад врат трябва да има изключително стриктна форма, а ако ме питате и да се използва само като разнообразие. Не са един или два случаите, в които са се контузвали хора от тези упражнения. Така че по-леко с изказванията.
Иначе към автора- батка, ти защо преди да пуснеш темата не даде едно търсене. Сигурно над 100теми щяха да ти излезат със същия проблем. Наскоро даже и аз писах в една такава. С вр-то ще се оправи в общи линии. Нормално е. За повече информация пусни една търсачка.
Ако не промени нищо , времето няма да помогне, най-много рамената да изостанат , да опита тренировка с по голяма тежест и да се контузи.А за набирания зад врат има същия % да се контузи както и с всяко друго упражнение.Щом при мен и още много приятели даде ефект може би и при него ще има
като почетеш още малко ще говорим пак. Спи ми се може би утре ако ми се пише ще ти разкажа за какво става въпрос.
30.04.08
05:45
И мене ме боляха така като започна ама и двете... адска болка много се нервих тогава защото даже и да не тренирах раменете пак ме боляха при другите упражнения и накрая започнах сутрин и вечер преди лягане да се мажа с 1 като фастом гел или нещо такова беше и във фитнеса започнах да разгрявам много повече поне по 15-20 като 10 мин само раменете ;)
30.04.08
11:05
и аз имах същия проблем заради 1 упражнение ( щанга зад врат) вече не го правя и рамената ми тръгнаха доста добре..даже са една от най добре развитите ми мускулни групи. Препоръчвам ти вдигане на дъмбели седнал както и вертолет.. по нататък включи и повдигане на дъмбел с една ръка пред тялото и ще се нацепиш добре..а като ти дойде силата :) вкарай и най доброто упражнение за раменете според мен разтваряне в страни. Това е