29.04.08
19:33
Здравейте! На 16 години 170см/58-60кг и искам да натрупам мускулна маса (особено в ръцете защото са много зле - китка 16см !) и да оформя тялото.
От миналия ноември до средата на януари ходих редовно по 3 пъти в седмицата на фитнес, нопосле спрях и сега пак тръгвам.
Там ми казаха следната програма и ако може да ми кажете дали е добра.
Понеделник - гърди/бицепс
1.лежанка 4серии х 8повторения
2.изтласкване на дъмбели от наклон 4х8
3.пуловър 4х8
4.флайс от лег 4х8
5.бицепсово сгъване с крив лост 4х8
6.сгъване с дъмбели от стоеж 4х8
7.коремни преси
Сряда - гръб/трицепс
1.горен скрипец 4х8
2.гребане 4х8
3.долен скрипец 4х8
4.повдигане на щанга от лег в тесен хват 4х8
5.френска преса 4х8
6.трицепсово разгъване на горен скрипец 4х8
7.корем - повдигане на краката от вис
Петък - крака/рамо
1.клек преса или клек с щанга 4х8
2.бедрено разгъване 4х8
3.вдигане на дъмбели встрани 4х8
4.изнасяне на дъмбели назад за задно рамо 4х8
5.вдигане на диск тежест напред 4х8
6.странична част на корема
А и същто така искам да знам фитнеса спира ли растежа или не, защото ми се ще да порасна ощте поне 10 - 15 см ако е възможно.
Благодаря предварително !
29.04.08
19:49
Не спира растежа.
Програмата ти е почти перфектна. Сложи още нещичко за гърба и краката. Само това.
чувал съм че мъртва тяга не е добре да се прави на моята възраст, не знам дали е вярно, но затова не я правя
а за крака са ми само това упражненията защото във фитнеса където ходя аз няма достатъчно уреди и нз какво още мога да правя
30.04.08
10:32
Pullover-а да е в суперсеия с клек с щанга, така е най-ефективен.
За гърбът гребането какво е? Ако е с щанга е добре. И вкарай поне още едно сериозно упражнение. Мъртвата тяга, ако изпълняваш правилно няма да ти навреди.
Относно раменете вкарай раменни преси, от тях най-много расте рамото.
казано от HaRdStYLe на 30.04.08, 07:37:
чувал съм че мъртва тяга не е добре да се прави на моята възраст, не знам дали е вярно, но затова не я правя
Ако си чувал, че скачането от прозорците на високите етажи е полезно, ама не знаеш защо ще го правиш ли? НИКОГА не вяравай на неща, които си чувал, но не знаеш ЗАЩО са верни. Най-малкото, защото може и да не са. А и като цяло повечето информация тип “абе аз чух един да казва..” е напълно погрешна. Прави си тягата.