16.12.07
16:50
Значи имам познат за всички проблем - пъпките. Чух от приятел, че бил пил бирена мая и проблемът се решил(видимо наистина проблемът му се реши отраз). Та искам да попитам каква е вероятността бирената мая да ми помогне и каква е вероятността да се появявят странични реакции.
Благодаря предварително.
Поздрави :P
От какво са ти пъпките ? ако са от АС не очаквай мая-та да ти помогне ... най-много да са увеличат
Еми по принцип съм на 18, просто съм в пубертета и е нормално да имам акне по кожата. Не взимам хранителни добавки(да не кажа съм слаб в тялото). Питах, щото наистина се замислям дали да не си взема бирена мая.
ПС: и не разбрах какво е АС, не съм много навътре в нещата, затова отново чакам отговор :)
Мнението беше редактирано от Dizaster на 16.12.07 21:25.
казано от Dizaster на 16.12.07, 21:24:
Еми по принцип съм на 18, просто съм в пубертета и е нормално да имам акне по кожата. Не взимам хранителни добавки(да не кажа съм слаб в тялото). Питах, щото наистина се замислям дали да не си взема бирена мая.
ПС: и не разбрах какво е АС, не съм много навътре в нещата, затова отново чакам отговор:)
Вземи си,ако не ти помогне за акнето може пък кила да качиш ;-) а АС най вероятно е Анаболни Стероиди.
Много лекари я препоръчват за “прочистване” на кръвта. Странични ефекти няма, най-много да качиш кг, както по-горе ти писаха. Има много аминокиселини и витамини от групата Б в нея и е екстра за възстановяване.
Благодаря на всички Ви, пичове, за бързите отговори. Надявам се да помогне. А само да попитам, има ли значение, дали ще си взема течна или на гранули(дали някоя е по-ефективна и т.н.), защото тоя моя приятел разправяше, че пиел по 1 супена лъжица сутрин на гладно.
Eстествено, че течната е по-добра. Ама е гадна на вкус. Поне за мен. Освен сутрин пий и по 1 лъжица преди и след тренировка.
Течната има малка трайност (семици), а тази на таблетки години. Увеличената трайност е за сметка на част от активните съставки.
Твоя приятел откъде си купува течна?
Ами, аз казах, че не тренирам :)
Казвал ми е, че техните ходили до “Бирена фабрика” Пловдив и му взели там. Така, значи сега си взимам течна и как се пие, горе-долу по колко пъти на ден и по какво количество?
Два-три пъти на ден по една супена лъжица на гладно. Почни с два пъти, защото ако прекалиш ще получиш стомашно разтройство. И почвай да вдигаш - какво чакаш още ????
Да, обаче в аптеките няма течна. Казаха ми, че течна могат да си набавят само хора, които работят в предприятието, дето се произвежда продукта, или ако имаме познати във въпросното предприятие. Толкова ли е голямо значението, дали ще е течна или на хапчета, за да знам дали да търся течна.
ПС: мии не вдигам, просто не е за мен - хем, че нямам воля за подобни занимания, мързел съм, пък и вече не остава достатъчно свободно време. Лятото може да се замисля, ако пак не тръгна на работа ;)
Разходи се до бирената фабрика и питай на портала за маята. В Сф съм си купувал от едно магазинче, което беше в двора на самата фабрика. 2 литра за лев и нещо. Стига за много време, ако можеш да издържиш на вкуса. Аз неможах. Донесоха ми на хапчета от Германия и я сравних с българската на Сома - ами няма нищо общо. Немската си горчи самото хапче като течната, а нашенската мога да си я хрускам като бонбонки. Май пак ще се пробвам с течна.
В крайна сметка днес си купих от аптеката хапчета, защото скоро път към София или Пловдив нямам. Струва 5 лв. Пише 3 пъти по 2, с малко течност. Ще видим дали ще има ефект, след време ще пиша. mitaka101, благодаря за съветите и успехи при билдинга ;)
mitaka101, а знаеш ли примерно веднага ли има ефект или след време, защото ми се струва, че има някакъв(минимален) ефект, пък понякога е така за 1-2 дни проблемът изчезва и ме съмнява да не е пак така.
Не пий по 5 3пъти на ден , това е за активно спортуващи , аз пих такива количества и за 1 месец много се омазних [ама много] пий си по 2-3 по 3пъти на ден.Почни да тренираш много е полезно веднага ще се изчистиш от пъпки и такива неща
Добре, вече около 2 седмици пия 3 пъти по 2 таблетки и казано с по-прости думи ефект не се забелязва. Не тренирам(налегнал ме е мързелът, пък и покрай празниците не остана време :P). Има ли място за притеснения, че няма да има ефект, или просто да изчакам докрая на цикъла ?
02.01.08
22:34
казано от Dizaster на 02.01.08, 18:21:
Добре, вече около 2 седмици пия 3 пъти по 2 таблетки и казано с по-прости думи ефект не се забелязва. Не тренирам(налегнал ме е мързелът, пък и покрай празниците не остана време :P). Има ли място за притеснения, че няма да има ефект, или просто да изчакам докрая на цикъла ?
Колко пари я зе маята от аптеката ?
Мнението беше редактирано от Mothefucker на 02.01.08 22:35.
03.01.08
10:00
казано от Dizaster на 16.12.07, 16:50:
Значи имам познат за всички проблем - пъпките. Чух от приятел, че бил пил бирена мая и проблемът се решил(видимо наистина проблемът му се реши отраз). Та искам да попитам каква е вероятността бирената мая да ми помогне и каква е вероятността да се появявят странични реакции.
Благодаря предварително.
Поздрави :P
Няма странични ефекти , най-много да ти се увеличи апетита
Е, добре де, никой ли не знае след колко време горе долу се появява ефект ?
03.01.08
11:48
казано от Dizaster на 03.01.08, 10:56:
Два -три месеца
Хм, щото на мен ми казаха, че горе долу по средата на цикъла ефектът е видим(поне при един човек де) ...
:roll:
04.01.08
16:07
казано от Dizaster на 04.01.08, 15:59:
:roll:
ахах е добре де питай тоя приятел с пъпките ти след колко време му е подействало а и къв е тоя цикъл колко време трае, и не можах да разбера къв ти е проблема пъпки ли имаш? а и аз не вярвам че срещу акне ще ти помогне бирена мая за 5 лева хората дават стотици за некви кремове и такива и пак си имат ... нз съмнява ме да ти помага за тва...
Добре бе човек. 2 пъти пиша едно и също нещо и ти и 2та пъти си даваш ‘компетентното’ мнение. Като не си имал проблема си трай. Мислиш ли, че ако съм сметнал за добре, нямало първо моя приятел да попитам, а помисли малко де! Проблемът при моя приятел беше подобен, но не същият! Приятелят ми тренира, аз не. Приятелят ми пиеше течна, аз на хапчета ........
Питам такива, които са пили мая, имало е ефект и да кажат след колко време е подействала. Айде няма нужда, не пиши, като нямаш отговор, който директно отговаря на въпроса ми.
Поздрави на всички, които отговарят по темата!
Мнението беше редактирано от Dizaster на 04.01.08 20:06.
Значи, относно пъпките... ще ти препоръчам няколко неща, но не и бирена мая... :)
1. - Хубаво е и желателно да почнеш да спортуваш, никой не те кара да правиш тежки опражнения...
2 - Вечер преди лягане си измивай лицето със сапун за бебета(има го по аптеките не е скъп, може и с експолиращ), след което си мажи проблемните части с едно лекарство казва се Zineryt(жълто шишенце, да знаеш), то е специално за кожни проблеми като акнето. С памуче или марля се нанася, има го по аптеките. После си мажи самите пъпки с крем “Здраве” той ги изсушава и също така се препоръчва за премахване на петна получени в следствие на акне. Той е БГ производство и не е скъп.
3. - Храна... почти съм сигурен, че ядеш доста чипс и си пиеш кафето със сметана. СПРИ сметаната, това е едно от най-гадните неща, сметаната не е сухо мляко! Това е един вид гаден консервант, лично аз като пия кафе със сметана получавам на следващия ден акне. Чипса е пълен със консерванти... да не говорим за любимата Кока-кола... това е един шейк от консерванти. Пии мляко без консерванти(например млякото “My Day” - от него нямам проблеми). Приемай витамини и минерали, но не прекалявай с минералната вода!
4. - Известно е, че магданоза помага срещу акне. Това не е мит, изпробвал съм го. Яж зеленчуци богати на желязо както е магданоза, лука, целината и др., провери в сайт-а. Желязото и магнезия спомагат за пречистването на кръвта, а ние сме мъже и нямаме цикъл като жените и пречистването на кръвта е по-трудно.
5. - Хвани си приятелка... секса помага... най-добрия лечител.
6. - Намали шоколадите с мляко, няма никакво мляко, има само горе споменатата суха сметана. Ако искаш шоколад яж само натурален, препоръчвам ти на Lindt черния шоколад 75% или 85%-вия, дава 10 пъти по голяма енергия от този с млякото и е безвреден, има и БГ варианти на Lindt. Но знай истинския черен шоколад леко горчи и има вкус на какао. Ако това не е така значи не го яж :)
Пожелавам ти успех с премахването на акнето, при мен се получи и сам стигнах до тези изводи... Има и други полезни неща, но те не са толкоз важни, ако ме послушаш, резултата ще е налице много скоро :)
УСПЕХ :)
казано от mitaka101 на 18.12.07, 21:36:
Донесоха ми на хапчета от Германия и я сравних с българската на Сома - ами няма нищо общо. Немската си горчи самото хапче като течната, а нашенската мога да си я хрускам като бонбонки. Май пак ще се пробвам с течна.
Ам, Сома е Немска ...
Dizaster и друго се сетих да ти пиша...
Понеже каза, че си на 18 и явно се бръснеш, ако се бръснеш на “контра” спри, при по-нежна кожа това води до подкожни косми, завихряне на косъма и т.н. “Подкожен косъм = Гной = Пъпка” :)
Другото, което е полезно всеки мъж да знае, избягвайте продуктите за бръснене, които съдържат мента. Ментата е страшно, ама страшно вредна за кожата! А мента и зимен студ... ужас. Ментата е дразнител и като такъв може също да създава проблеми. Затова ако имаш нещо в аптечката си за бръснене с този продукт го премахни. И вместо афтър шейф си вземи на Nivea After Shave and Balsam търси бяла опаковка. Омекотява и успокоява раздразнената кожа и мирише много приятно заради етеричните масла.
Другото което може да пробваш, така на един приятел спряха да му излизат пъпки на нивото на брадата, е да се бръснеш с машинка за бръснене, но ако брадата ти е още рехава недей, защото завихря косъма и... после брадата ти ще е къдрава :) Но даже и след такова сухо бръснене слагай от балсама.
И нещо много важно, понякога пъпките са на нервна основа. Известно е че 90% от болестите са на нервна основа... Понякога от стрес може да ти излезнат, но след като знаеш вече как да реаргираш няма да има проблеми.
Но е много важно и помни, това е и за всички спортисти, пъпките избиват заради запушени пори, специално си почиствайте лицето със сапун за бебета или експолиращ. И даже и да ти избие пъпка споко. Един съвет преди лягане намазваш пъпките с крема здраве, понеже той е бял и не върви да излизаш по улиците така, затова ти казвам вечер и намазваш в/у самите пъпки.
Това от мен айде че трябва да бягам, ако имаш въпроси питай ще ти отговоря. Надявам се да подходиш сериозно към проблема, акнето е мн сериозно нещо, виждал съм хора с белези по лицето от акне...
Айде до нови срещи :)
Мии, да, тва за бръсненето съм го забелязал, когато се избръсна кожата ми сякаш се зачервява и се подува страшно много. Афтършейвът ми по някакво странно стечение на обстоятелствата, е точно тоя, който ти каза, Nivea Milder Balsam, бяла стъклена опаковка със синя правоъгълна капачка :))
Тва за бръсненето с машинка и аз съм го забелязал, в последно време се бръсна по-рядко с бръсначката, не знам дали е внушение, обаче като че ли проблемът намалява, а пъпките все едно “изсъхват”.
Сега приключвам ползването на маята и ще си взема тоя Зинерит, дето казваш + Здравето.
Пък дано помогне, ще черпя ако има революционен резултат :D
EDIT: а, знаеш ли, не знам, но ми се струва, че с маята дойдоха и пъпки по гърба и рамената? Тях мога ли да ги третирам по начина, описан от теб по-горе? Пак със зинерит и здраве, щото са доста големи, сърбят и болят ...
Айде чакам отговор :)
Мнението беше редактирано от Dizaster на 08.01.08 17:15.
Значи за грърба и другите места от тялото. Аз също имам на гърба, там също можеш да ги третираш със тези мазила, хем, че ще ти е трудно да го правиш сам :)
А иначе това исках да те предупредя бирената мая може да предизвика акне, както и алкохола предизвиква акне. Особено бирата. В бирата не само има алкохол, но блъскат и много консерванти, да не говорим, че газираните напитки също не ти ги препоръчвам.
Особено при бирената мая, ако не спортуваш, почваш да се омазняваш, и просто при някои хора избива във вид на пъпки, просто по-нежна кожа може би...
А за бръсненето се радвам, че си го разбрал и сам. И друг съвет носи естествени тъкани(за дрехите), гледай да е памук и да не дразни кожата и да не запотява, потта запушва порите и.... пъпки... :)
Цигарите... не ти ги препоръчвам, аз до преди 6 месеца пушех, откакто ги спрях окончателно се чувствам много, ама много по-добре от преди като пушех. Просто те свиват кръвоносните съдове, с което намаляват и потока на кръв, това пречи и на по бързото пречистване на кръвта, те също така и запушват порите. И дефакто защо алкохола не ти го препоръчвам, защото той пречи на правилната работа на черния дроб, който пречиства нашата скъпа кръв. Но това не значи да го спреш, просто по умерено :)
Най-важното е кръвта да се пречисти, тогава няма да ти излизат пъпки, няма просто от какво :)
И включи в менюто си зеленчуци, които са добри антиоксиданти, един пример джинджифил:
Джинджифил инфо...
В първия пост и други съм ти дал. Също така ябълки, това е плод, който може да се яде, както преди ядене, така и след. :)
Айде засега чао и ако имаш въпрос пиши :)
dimza виждам че си наясно с тази тема и искам те питам кво мислиш за млечните продукти като кашкавал, сирене и там видовете млека. спомагат л иза появата на акне както сметаната,шоколада и т.н.??? а също съм чувал че освен споменатите от теб ябълки, магданоз и джинджифил и пиенето на поне 1 л коприва също помага???
Видях тази тема из нета и искам да попитам относно акнето няма ли някакъв тип шоколад по изчистен от фабрични оцветители и разни подсладители понеже обичам сладко и ткф се чудя дали да не заместя шоколада с някакви сушени плодове(да верно така ще е най-добре защото там захаридите са по-просто свързани или нещо такова бееше нз)Та някой ако знае нещо повече за шоколада и как въздейства върху акнето и организма.
Мерси все пак за темата
25.04.08
06:55
Здравейте.Шоколадът със съдържанието си на какао и мляко просто действа по-алергизиращо по принцип в сравнение с останалите храни.Това повлиява зле всякакъв тип кожни раздразнения, включително и акнето.Така е и с всички сладки храни. Бирената мая на таблетки от аптеката е добър избор за профилактика и частична терапия.За самата кожа-редовно почистване и ексфолиране, никакво чоплене, защото може да се насложи вторична инфекция, а също и да стане разпространяване към здрави участъци на кожата.При всички случаи-консултация с дерматолог не е излишна.
Аха схванах. Ами ще заместя нуждите си въглехидрати с плодове и да като бях ходил до косметичката си,тя ми беше казала за някаки витамини и разни хапчета с витамини,който спомагат с проблема с нуждата от сладки работи.Ако ги знае някой да пише
26.04.08
19:06
Здравей!Значи...съвети от козметички не са равностойни на съвети от лекари-дерматолози,диетолози и ендокринолози;)Когато ппочувстваш нужда от сладко,ти препоръчвам сушени плодове (малко:) и лъжица мед например.
Бирената мая на всеки организъм си действа индивидуално ... Примерно аз дълго време пих нито ми вдигна апетита и кг нито ми изчисти пъпките ;) Но поне си е полезна и нищо не ти пречи да пробваш
Мхм и аз смятам,че не ми е помогнала кой знае колко и все пак си пия редовно.
Ами искам да питам,значи при мен акнето ми се проявява при бузите смисъл рядко ми излизат по челото,носа и др. Там явно са ми мастните жлези на лицето,които са с по-завишени функции,може ли по някакъв начин да огранича омазняването на лицето освен с хигиена?
02.05.08
08:44
Появата и разпрозстранение на акне и други кожи образувания и тяхното лечение не зависи от спонтанното приемане на мултивитамини и мултиминерали или бирена мая и други подобни билкови екстракти.
Акнето може да се излекува с постоянство в един добре изграден хранителен режим, който да се спазва постоянно. В него трябва да намират място големи количества плодове и зеленчуци, умерени количества ядки и семена, както и месо като риба, телешко, пуешко и пилешко. Добавянето на слънчогледово олио и зехтин е добър ход. Консумацията на наситени мазнини и рафинирани продукти да се ограничи максимално. Тоест трябва да се изгради един вид диета животински и растителни протеини, полезни мазнини (познати като омега 3-6-9 - риба, ядки, семена, зехтин, авокадо) и въглехидрати с нисък гликемичен индекс (овесени ядки, кафяв ориз, ябълки, картофи, пълнозърнест и многозърнест хляб).
Дори един перфектен режим би страдал от недостиг на витамини и минерали и други хранителни вещества. Тогава идва ред на мултивитамините, бирената мая, билковите таблетки, другите вещества като коензим Q10 и т.н. Би било силно разхищение да се разчита само на тези витаминни препарати без една добра основа, която е хранителният режим.
Хигиената е от първостепенна важност за преодоляването на кожните проблеми. Заложете на маските с овесени или пшеничени трици и другите природни трикове. Измиването на лице със сапун ще направи кожата ви суха, затова избягвайте този навик.
Това беше лиричното ми отклонение. Ако съм изпуснал нещо, съжалявам :).
казано от Иван Станков на 02.05.08, 08:44:
Добавянето на слънчогледово олио е добър ход.
за зехтина ОК, ама това слънч. олио за какво??? Иначе за другите неща съм съгласен