ПОКАЧВАНЕ НА МУСКУЛНА МАСА И ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИ (по едно и също време)

02.05.08
16:51

Здраво!

Доста хора все задават въпроси за топене на мазнини и покачване на мускулна маса и дали това е възможно в едно и също време. Аз поначало си мислих че не е възможно, но все повече и повече хора започват да ме убеждават че е постижимо.
Какво мислите по въпроса?  Все повече и повече доказателства изникват в нета - http://www.teenbodybuilding.com/transt23.htm (примерно)
Както твърди Стив Торано - http://www.youtube.com/watch?v=yFhOisbtvZY&feature=related (който ме радва като цяло с мненията си)
ако сте на ОКБ и тренирате здраво липсата на енергия ще се балансира от излишъка на мазнини, пък и мускулната маса щяла да се покачи.
А ако сме на ОКБ и вдигаме мн тежко, няма ли да се контузим?
Откъде ще расте тоя мускул като няма излишък от енергия?
Как ще се възстановяваме? - много протеин??

итн...

Интересно ми е, защото в моето вманиачаване да изчистя, изгорих почти всичкия мускул който бях натрупал и изглеждам по зле от всякога, слаб и увиснал. Ако мога да си наваксам, ще е екстра.

02.05.08
16:58

Възстановяването е с огромни дози от BCAA oт порядъка на 20-40 грама...

Добър метаболизъм(нито бърз, нито бавен), равномерно балансиран режим, правилна тренировка, качествени добавки и си е съвсем възможно. Въпросът е че доста нужни фактори станаха.

02.05.08
18:02

казано от Георги Гайдов на 02.05.08, 17:35:

Добър метаболизъм(нито бърз, нито бавен), равномерно балансиран режим, правилна тренировка, качествени добавки и си е съвсем възможно. Въпросът е че доста нужни фактори станаха.

И достатъчно свободно време ;)
По мое мнение, това е непостижимо за един работещ човек (освен ако работата му не е свързана с фитнеса).

02.05.08
18:19

Да, и на мен така ми се стори, ако е възможно, става въпрос за супер сериозност, редовни, качествени тренировки, добро хранене, плътни 8 часа сън...

Аз мисля да пробвам следното:
Тренировки:
Кардио 3 - 4 пъти седмично, като редувам, веднъж преди тренировка, веднъж след.
Преди тренировка, ще взимам NO-Shootgun, след трен - 2 дози суроватка + мултивитамин
Трен за сила, с тежко до 10 повт, с къси почивки по 30 секунди; Всяка мускулна група се удря веднъж на всеки 7 дни.

Хранене: месо, не много мазно - пуешко, качествена “лиин” шунка, тележко, много риба, пъстърва, сьомга, тон
въглехидратите не повече от 150 гр дневно, и със зареждане на всеки 6-7 дни.
Смятам да съм на ОКБ, но точно на минимума. В такъв смисъл че да не се убия и да припадам във фитнеса, а да се държа на примерно, ако норм. калориен баланс ми е 2900 да съм на не повече от 2400 и не по-малко от 2300 (?)

Кажете какво мислите, предложения итн.

02.05.08
19:25

Това  става когато си савсем нов в фитнеса .......не си тренирал  преди; а  тва  с много протеини  и малкото мазнини и въглехидрати е ГЛУПАВО и вредно !!Тоя  ако е с  9 процента  мазнини от 1вия  линк то аз съм с  5-6 !!Тоя  не разбира от фитнес вобще  секи дебелак  които почне да се храни с правилни храни и да  тренираи  дори и да не е на  няква структна  диета ще загуби мазнини и ще качи мусколи !! Тоя  е толко зле  дори не прави крака а дава акъл!! Много е пресилена  работата ;според мое стане  ако си на толкова  калории колкото са за поддържане и  калориите са  от мазнини +протеини ;така  организма  гори мазнини като му трябва  енергия за  изграждане на мусколи

Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 02.05.08 19:31.

03.05.08
09:24

Напълно възможно е- обаче отнема цялото свободно време, мъкнеш храна където и да идеш и повечето ти пари отиват за добавки- сурватка, BCAA, Л-карнитин и тнт.Но резултат определено има ако спазваш всичко стриктно.

03.05.08
09:28

Може, ако сте начинаещи обикновенно това си става от само себе си.
Иначе е възможно да се изгорят малко мазнини, докато се качва малко маса, но изисква доста стриктен режим и умения, да си нагаждаш нещата според тялото.
Иначе, ако искате да качите много мускули, и в същото време да изгорите много мазнини - няма как да стане. Затова се избира едно от двете - или се качват мускули (за предпочитане чисто, без мазнини), или се чистят мазнини, като се стремите да не губите мускулна маса през това време.

03.05.08
09:34

не е лесно,но не е и невъзможно тука всеки казда за добавки тренировки хранителен режим (което е така) но в случая според мене най-важно е да имаш воля - с нея всичко ще направиш  ;)

NE

03.05.08
18:02

според мен не е толкова важна самата трен. , важна е диетата.Защото ако се храниш правилно няма да качваш мазнотии и ще ти е по-лесно да качваш мускули . Но пък става по-бавно ..

04.05.08
09:27

В дългосрочен план няма много смисъл от това, който е постоянен в тренировките ще има време и да качи мускулна маса и да премахне излишните мазнини с времето. А и двете цели не се съвместяват добре, иначе е възможно но не ти препоръчвам понеже е като ходене по бръснач лесно можеш да катурнеш на една страна.

04.05.08
12:54

казано от Alkorin на 04.05.08, 09:27:

В дългосрочен план няма много смисъл от това, който е постоянен в тренировките ще има време и да качи мускулна маса и да премахне излишните мазнини с времето. А и двете цели не се съвместяват добре, иначе е възможно но не ти препоръчвам понеже е като ходене по бръснач лесно можеш да катурнеш на една страна.

и аз  така мисля  има си време  за  всяко нещо !!!!

BU

04.05.08
13:20

Стига теории де,стига!

Двете неща вървят ръка за ръка.Е да,ако е на ВВ диета няма да стане,но ако просто си тренира с достатъчно количество протеин,той ще кача мускулна маса като същевременно мазнините ще спаднат.Естествено ефекта няма да е като целенасоченото горене,но мазнини могат да се изгарят докато се кача мускулна маса особено при един начинаещ.Именно защото тренираме тежко не ни е нужно кардио за да влезем в форма.Само намаляме леко въглехидратите и “о,чудо!”

Да не говорим,че едно от качествата на тестостерона е да увеличава мускулната маса и да намалява мазнините.Хормона не го прави разделно нали?

Това е в случай,че е с наднормено тегло.Под 10% мазнини няма да падне с вдигане на тежести,макар че и това е възможно.

Мене 3-4 килограма ми играят нагоре надолу в рамките на дни...леко да катурна наляво и отслабвам,леко надясно и качам мазнини...

Повечето мускули горят повече мазнини така или иначе. ;)

Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.05.08 14:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1