04.05.08
00:12
Споделете как най-добре могат да се комбинират предния клек,задния клек и лег пресата в един ден.Може и без лег преса.Примерни тренировки/методики?
Искам да включа предния клек в програмата си,но е малко тегавичък и след него почти нямам сила за задния.
Изкажете и мнение как да тренирам,ако желая сила в краката.
Също нещо важно за мен.Чета по западните форуми и напоследък наблюдавам тенденцията да се акцентира на храненето,когато се търси маса и то да се пренебрегва,когато се тренира силово.Искам да попитам дали е нужно същото количество протеин,въглехидрати,мазнини когато искаме да развием силата си,каквото е нужно,когато искаме да изградим нова тъкан (мускули)?
Темата беше редактирана от BusyMan на 04.05.08 00:32.
в повечето случаи, повече сила = на повече маса.
Храни се добре, много протеини, много въгл., много калории, за да имаш сила/енергия да вдигаш по-тежко = повече сила = повече маса.
казано от DeadManWalking на 04.05.08, 00:12:
Споделете как най-добре могат да се комбинират предния клек,задния клек и лег пресата в един ден.Може и без лег преса.Примерни тренировки/методики?
Искам да включа предния клек в програмата си,но е малко тегавичък и след него почти нямам сила за задния.
Изкажете и мнение как да тренирам,ако желая сила в краката.
Също нещо важно за мен.Чета по западните форуми и напоследък наблюдавам тенденцията да се акцентира на храненето,когато се търси маса и то да се пренебрегва,когато се тренира силово.Искам да попитам дали е нужно същото количество протеин,въглехидрати,мазнини когато искаме да развием силата си,каквото е нужно,когато искаме да изградим нова тъкан (мускули)?
Ако ти идва много в една тренировка, можеш да правиш един ден в седмицата преден клек + лег преса примерно, и друг ден - нормален клек + напади (примерно). Иначе мисля, че в момента в който свикнеш с техниката на предния клек вече няма да ти е толкова тегав и ще можеш да си ги правиш двата в една тренировка.
За храненето - силата не е качество на мускула. Силата е качество на нервната система. Храна за нервната система няма. Правилното хранене може да те направи по-здрав и по-добре изглеждащ. Но нервната система се адаптира към по-големи тежести с по-големи тежести. Затова и повечето паурлифтъри и щангисти (тежките категории, иначе по-леките все пак се ограничават в някои неща) спазват хранителния режим “аз ям много без да ми пука какво” - важното е винаги да са се наяли стабилно, за да имат енергия на тренировка. А покачването на силата (и съответно работните килограми) неминуемо ще доведе и до увеличаване на размерите (макар и не толкова значително, колкото при целенасочено помпане).
04.05.08
12:19
И аз така знам за нервната система.Значи основното,когато се тренира за повече сила е да се яде достатъчно,за да имам сили за тренировка?
казано от G33K на 04.05.08, 05:18:
Иначе мисля, че в момента в който свикнеш с техниката на предния клек вече няма да ти е толкова тегав и ще можеш да си ги правиш двата в една тренировка.
Техниката не е проблем,а натоварването.Когато го правя примерно с 70 килограма след него немога да си правя задния клек с 80-90…
Мнението беше редактирано от BusyMan на 04.05.08 13:15.
04.05.08
16:55
казано от Петко К на 04.05.08, 16:15:
Редувай ги, не ги прави в една тренировка, няма смисъл.
А кой клек е по-добър?Предния клек ще ми вдигне ли килата на задния?!