Релеф без Кардио

BO

05.05.08
16:50

Може ли да се постигне релеф без кардио.Интересно ми е защото един фитнес инструктор днес спомена,че без кардио само със диета и обикновенна тренировка можело да се направи релеф.

05.05.08
16:54

Естествено, че може. Аз не съм правил кардио през живота си :)

05.05.08
17:48

Според мен не е точно така.Мазнини без кардио се свалят много трудо да не кажа невъзможно.

05.05.08
17:54

казано от ........ на 05.05.08, 17:48:

Според мен не е точно така.Мазнини без кардио се свалят много трудо да не кажа невъзможно.

Защо? Храненето е 90% от цялата работа, това мисля е ясно. Тренировките с щанги (тежките такива) горят многократно повече енегрия и калории от 40 минути велоергометър или каквото там се прави за кардио. Освен това, действат на метаболизма по такъв начин, че след самата тренировка изгаряш още поне толкова калории. Така че не виждам причина, останалите 10% да не могат да бъдат изпълнени с тежки щанги. Мита, че релеф се прави от кардио поне според мен е следствие на мита, че релеф се прави и с много повторения и леки тежести - ако наистина се тренира така, енергоразхора ще е нисък и е добра идея да се компенсира с кардио. Но все пак всичко е хранене.

05.05.08
18:11

Добре не го казваш, че ще ти се смеят хората. А по какви аргументи според теб не е точно така, че ми е интересно? Или е някакво клише

05.05.08
18:35

Може разбира се, но по-бързо е с кардио. Ако си човек който умее да се придържа 99% към диетата си, нямаш проблеми, аз лично не мога, а и по начало съм по мазен, и си правя кардио.
А и кардиото си е здравословно упражнение, независимо дали чистиш или не.
Не говоря за тия дето си слагат най високите скорости и си пръскат сърцата, ами лекичко да си потичваш, пък и е приятно.

05.05.08
19:47

Смисълът на кардиото далеч не е само горенето на калории. Една добра аеробна тренировка рязко ускорява метаболизма и подобрява работата на сърдечно-съдовата система. Но че релеф може и без кардио, в това спор няма. С една правилна диета може да се изкара отличен релеф, особено ако имаш добра генетика. Струва ми се обаче, че релеф на състезателно ниво е непостижим за повечето хора без кардиотренировка, каквато и химия да вкарват.

05.05.08
20:31

Добре, че не съм се допитвал до теб, когато съм свалял мазнини :)

Според мен, кардиото е доста надценявано, аз лично не съм му фен и не съм убеден в ползите от него.

05.05.08
21:11

Подкрепям Петко К, що се отнася до това, дали кардиото е задължително за постигането на релеф.
За себе си смея да твърдя, че поддържам приличен релеф, без кардио. Веднага обаче вмъквам едно уточнение, че това е въпрос и на ген. Хората, които лесно омазняват, едва ли биха избегнали кардиото.

Иначе самото кардиот, като вид физическа дейност си има други преимущества, за които вече стана дума.

06.05.08
07:10

казано от Ultima Ratio на 05.05.08, 19:47:

Струва ми се обаче, че релеф на състезателно ниво е непостижим за повечето хора без кардиотренировка, каквато и химия да вкарват.

Грешиш!

06.05.08
07:33

При кардиото се горят твърде много мускули. Сигурен съм, че голяма част от релефните потребители във форума (а принципно) не са правили кардио..или поне не толкова често.

В спайдърспорта бях quote-нал няколко страници точно по тази тема (http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?p=90258#90258). Дългичко е, но е интересно според мен, ако се интересувате от мнение по въпроса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1