Клек и пуловър

03.05.08
08:40

почти във всяка тема се споменава за комбинацията клек и пуловър.Какъв е ефектът и защо е толкова ефективна?

Мисля си, че се комбинират, тъй като и двете разширяват гръдния кош (условно казано).

03.05.08
09:20

Аз съм чувал че е заради гръбнака - да се разпъне след щангата . Честно казано не ми харесва комбинацията ( лично мнение )

03.05.08
09:23

Клека предизвиква учестено и дълбоко дишане, което последвано от разтягащия ефект на пуловера води до разширяване на гръдния кош. Поне на теория.

BU

03.05.08
09:38

казано от Петко К на 03.05.08, 09:23:

Клека предизвиква учестено и дълбоко дишане, което последвано от разтягащия ефект на пуловера води до разширяване на гръдния кош. Поне на теория.

И защо всъщност е хубаво да имаме “широк гръден кош”?!

TI

03.05.08
11:48

Може би когато гръдния кош е по-широк гърдите ни излизат по-напред и така изглеждаме по-слаби и с по малка талия, което мисля е цел на всеки от нас.

veche shte pravq pulouvyr samo da pitam dobre li e znachi az klekam 3x8 posle pulouvyra da go prava vednaga sled kleka kato iam i bedreno sgyvane i razgyvane ili sled teh i po kolko serii i povtoreniq ?

Кирилица!
Георги Гайдов

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 03.05.08 14:37.

03.05.08
13:59

да не отварям нова тема искам да попитам полуроувара с граб или гарди е по-добре да се прави ? Програмата ми е такава че нямам вазможност да правя полуроувар с крака... .Така 4е ако ми кажите с кое е по добре ще сам ви мн благодарен.
П.С не гледаите правописните грешки току-що ставам :)

03.05.08
16:20

казано от decooto на 03.05.08, 13:59:

да не отварям нова тема искам да попитам полуроувара с граб или гарди е по-добре да се прави ? Програмата ми е такава че нямам вазможност да правя полуроувар с крака... .Така 4е ако ми кажите с кое е по добре ще сам ви мн благодарен.
П.С не гледаите правописните грешки току-що ставам :)

Аз съм За гърдите, определено :)
Поздрави!

NE

03.05.08
17:55

няма никакво значение ( мои наблюдения) дали ще е с гърди или с гръб ... перфектно завършващо упр.

03.05.08
18:20

ахм ясно ще го имам впредвид :)

04.05.08
09:30

Пулоувъра след клякания е най - добрия момент да се прави.

04.05.08
09:33

тва ми е ясно но програмта ми е такава че неможе да е с клякания :) а според теб с граб или гарди ?

ZO

04.05.08
19:35

Зависи как го изпълняваш,а и ти самия трябва да пробваш и да видиш как го усещаш!Аз ако го правя с прилична тежест мога дори само от него да получа мускулна треска и тя е в гърба(средната част на трапеца),но май повечето хора го усещат повече в гърдите.

TI

04.05.08
21:39

Аз съм го правил само с гърдите за последно упражнение, но като се замисля може би в суперсерия с тяга при гърба той ще има сходно действие като с  клека при краката. Петко го е описал по-горе. Моето мнение идва от това, че и при тягата дишането се учестява подобно на клека и тогава пулоувъра може пак да има разширяващия ефект. Сега ми хрумна това и е напълно възможно да мисля погрешно. Не съм го изпробвал.

05.05.08
08:06

к :) Ще го пробвам в суперсерия с тягата ;)

05.05.08
09:18

Аз го правя и при гърди и при гръб,това е най-доброто решение за мен!Тренирам гърди и крака в понеделник и веднага след клека правя пуловъра,а гръб в петък като завършвам пак с едно добро разтягане с пуловъра!Няма как се пак ми е любимото упражнение,а пък при правилно изпълнение прави чудеса :)

05.05.08
10:01

Честно казано не ми харесва комбинацията ( лично мнение )

Колко време си я използвал? И колко сериозно е било, че да го казваш?

И защо всъщност е хубаво да имаме “широк гръден кош”?!

нз ама си го обяснявам, че с него първо отгоре ставаш по-широк, увеличава белодробния капацитет.

да не отварям нова тема искам да попитам полуроувара с граб или гарди е по-добре да се прави ? Програмата ми е такава че нямам вазможност да правя полуроувар с крака… .Така 4е ако ми кажите с кое е по добре ще сам ви мн благодарен.
П.С не гледаите правописните грешки току-що ставам smile

аре стига ве братле, к’ви са тия глупости?! целият пост е абсурден.

на теория не знам как е, но аз съм забелязал, че зависи от лежанката, в/у която го правя, т.е. ширината на опората. (за това къде натоварва става въпрос)

к smile Ще го пробвам в суперсерия с тягата wink

пич, ти пък откъде измисли това и каква логика вложи само ти си знаеш.

Сега да отговоря на автора на темата, че щях да забравя. В книгите пише че с клякането се натиска торса надолу, т.е. свива мускулите, след което с пул-оувър свитото се разтяга. Въздейства на м/уребрените мускули и ребрата. Пише и че след 18-20год възраст няма ефект. Освен NikolaBULL друг тук не знам сериозно да го е използвал. И беше дал доста добри резултати от опитите, даже и някаква тънкост описваше... ако някой се разрови няма да сгреши

05.05.08
10:30

пич, ти пък откъде измисли това и каква логика вложи само ти си знаеш

по-отгоре бяха писали че може да се комбинира с тягата!?

05.05.08
10:51

Може и с тягата. Логиката е същата като при клека.

05.05.08
11:24

казано от jalokin на 05.05.08, 10:01:

Честно казано не ми харесва комбинацията ( лично мнение )

Колко време си я използвал? И колко сериозно е било, че да го казваш?

Много време и много сериозно. Освен това , това си е лично мнение - не усещам пуловъра след клека както трябва. На който му действа добре , нека си го прави.

Мнението беше редактирано от topeto на 05.05.08 11:29.

05.05.08
20:35

За кой вариант на пулоувъра си говорим - с дъмбел и изпънати ръце, или с лост и свити лакти !? Втория вариант ми се струва нелоша идея в комбинация с тягата, при тренировката за гръб.

06.05.08
06:46

еми с дъмбел .Предпочитам този вариант

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1