ДНЕВНИКА НА НАЧИНАЕЩАТА JENY

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.05.08
07:36

казано от Wrestling_pro на 03.05.08, 07:10:

Защо не  пробваш малко повторения с  тежко няма да  нараснеш а  просто ще си запазиш мусколите и тялото ще гори повече мазнини  отколкото  ако си с  20-30 повторения!! гърди бицепс ;гръб трицепс ; рамо крака  е много разпространене а  програма !!!!!

Здрасти. Аз в момента тренирам по тази програма-http://www.bb-team.org/workout/1323/
Преди около месец,пробвах да започна да тренирам с по-тежко,по малко повторения. Резултата-разтеглен мускул на гърба и 3 седмици почивка. Ако наистина това е начина да се запазят и стегнат мускулите,като същевременно се изгарят и мазнини-добре,ще те послушам. Но сигурен ли си,че такъв ще е резултата? А какво ще кажеш за корема. Как да го тренирам? С повече повторения и по-малко натоварване? Защото пресата ми вече се очертава, но и талията мви е нараснала. Как да тренирам корема,че хем да изгарям,хем да стягам,без да помпя? ще те помоля за съвет,само ако си сигурен. Благодаря предварително!

03.05.08
07:48

Жени,  според мен корема трябва да го тренираш с много повторения и бързо. Особено долната част където се натрупват поне при мен най-много мазнини. Тоес - интензивно. Иако можеш в супер серия. Избираш си три упражнения и ги въртиш. например:
- хващаш 6 кг. гира и настрани се бързо се навеждаш 50 пъти, после на другата страна.
- после - ама веднага - правиш V пресата. Пак ако можеш 50 - или 40 - или до отказ.
- пак веднага -  вдигаш краката от вис.
След като ги изпълниш въртиш цикъла отново.
Друг вариант е да не тренираш често корема. 
Митака ми е обяснил че при много повторения талията не нараства - защото и аз му зададъх такъв въпрос. И при мен талията не е нараснала, ами се е смалила и очертала.

03.05.08
08:28

Здравей,Козуначе-незнам защо си се определила като козунак :)  видях снимката ти-изглеждаш добре-не си видяла мен :red:
Ами корема го тренирам всеки път-т.е три пъти в седмицата-така ми е дадено по програма и аз нали съм изпълнителна... честно да ти кажа,не бях се “светнала” за това-да го тренирам само един път(в ден за крака например)Така хем ще съкратя продължителността на тренировките и ще имам време за кардио 30мин,без да натоварвам тялото продължително,защото явно това не ми се отразява добре. Благодаря ти за съвета. Непременно ще опитам тази кръгова тренировка за корем-без почивки и много повторения.Ако я прилагам един път седмично обаче ,дали няма процеса на “изгаряне” да е много бавен? Аз редовно чета дневника ти,но не съм забелязала как тренираш корема. Ти колко пъти седмично го тренираш?

03.05.08
08:43

Здрасти Жени - снимката ми е от август 2007 в едни австралийски зоопарк-резерват за коали  и кенгура -и аватара е от там - и не се вижда козуначеното тяло и бухналите преливащи паласки, корем и бедра. Затова е така. Аз тренирам 4 пъти седмично или 3 ако ми е напрегнато.Коремът неизменно ми присъства във всяка тренировка. Аз го слагам веднага след като се загрея, защото иначе ме домързява и после не го правя. Изморявам се и това е преткст пред психиката ми да бъда неизпълнителна. С програмата ми направена от Митака свалях 10 см от талията. Обаче в долната част още има какво да се работи. На мен също понякога ми идват по-длъжки и тежки тренировките. Дори се замислям да променя нещо- тоест да правя винаги корем, крака и кардио - приоритетните зони, а за горната част - гръб,гърди, рамо, ръце да ги мина на седмичен сплит.
Друг кръгов вариант за корем е:
- къси странични преси от легнало положение - по 40 на всяка страна.
- веднага след това - от лег с вдигнати грака на 90 градуса къси коремни за горната част на плочките - пак 50 бройки - така щадиш кръста, който понякога ми създава  проблеми.
- веднага - молитвата - 20 бройки - но трябва да е с добра техника за да не прецакаш гърба. Любимо мое упражнение. Митака ми е казвал че “вади” пресата.
И този цикъл го правиш три пъти, бързо, едно след друго, почивката да ти е колкото да си поемеш въздух. И глътка вода - така че да не ти жабяса корема и да ти е тежко при коремните. Не мога без вода - пресъхва ми гърлото зверски и почва да ми се повдига. Започвам да кашлям на сухо и да имам позиви за повръщане.
Понеделник и да речем четвъртък си правя тренировка вариянт А, а във вторник и петък - вариант Б. когато тренирам 3 пъти в седмицата - просто комбинирам, това което най-ми се прави.  Страничните преси с дъмбле правя понякога и на скрипеца. Но на 10 кг. с долната ръкохватка. Ако заемат скрипеца грабвяма гирата.
Не ми се вярва да прекъснеш изгарянето веднъж седмично - но може би е по добре два пъти седмично да го правиш. Все пак кардиото компенсира. А и като си дала газ към корема - ще върви.

05.05.08
08:50

Здравей,Козуначе! Предложенията и съветите относно корема са ми много полезни,още повече ,че си ги научила от добър инструктор. Прочетох ги много внимателно. Има нещо което ме притеснява-в залата в която тренирам няма място да легнш на земята-пълна е с уреди,няма и свободна пейка за пресите. Пейката където ги правя с обратен наклон се регулира изключително трудно и като прибавиш към това факта,че винаги има 1-2 човека които чакат за нея и с които се редуваме, смъкването съвсем е невъзможно-така,че отпада като вариант. Обмислям варианта да ги правя в къщи,но незнам колко е удачен,защото нямам колело с което да загрявам преди тов. Другия вариант е да ги правя под наклон,но с къси преси от долу на горе. Досега ги правих обратно. За сега реших да опитам следните варианти-първи ден-1) снавеждане в страни-бързо с 5кг. гиричка-50повторения
                                                                  2)V-преса(не съм решила къде ще я правя)-ще пробвам 50
                                                                  3)повдигане на крака от лег-50
                                                      Втори ден-преси с обратен наклон-къси преси от долу на горе-50
                                                                2)повдигане на краката от лег-50
                                                                3)странични хиперекстензии-30
                                                      Трети ден-1)къси коремни странични преси(може от наклон,ако не намеря
                                                                                      равна пейка)-50
                                                                  2)къси коремни от лег с крака на 90градуса-50
                                                                  3)молитва-20(тука ще утрепя рибата, защото никой в
                          залата не е правил това упражнение) Добре,че има видео и успях да видя как се прави. надявам се да усвоя бързо техниката. Ще правя по три серии-кръгово. За повторенията-незнам до колко повторения ще успея. Целта ми ще е да достигна 50. Надявам се,че така вече ще е по-добре. какво ще кажеш?  Утре ще почивам, така че в други ден ще напиша какви съм ги свършила ;-)  Весели Празници!

05.05.08
09:16

Здрасти пак!
Ако и в къщи ги правиш - за да ти е спокойно, пак ще има ефект! Гадно е, че няма къде да легнеш в залата... V-пресата можеш да я правиш не седнала на пейка, а на земята - само трябва добре да си намериш точката на дупето, в която си стабилна и ти пада добре центъра на тежеста.
Молитвата - ще изтрепеш целият океански риболов - защото има един атрактивен момент, където д-то е съблазнително изнесено назад. Поне в моята зала винаги по-силните представители на отсрещния пол се позаглеждат. Не че и ние не го правим, сегиз-тогиз... Тук трябва да внимаваш да идва движението ти само от корема - тоест него да го свиваш, а не кръста. Ако може някой да ти го покаже най-добре. Слагай си някаква постелка под колената, защото много ще се изръбиш. Аз на скрипеца си слагам 40- 45 кг тежест. При свиването издишаш. Ако нещо бъркам - дано някой ме поправи.
Весели празници и на теб. Особено, ако празнуваш и на Гергьовден!

Забравих - в сайта на упражнени е под “привеждане на скрипец”. Аз го правя както е на качения видеоматериал. ползвай и ръкавици ако имаш, защото мен лично въжето доста ми пристъргва дланите ,а и трябва здраво да го държиш. Много е ефективно, обикновнено се прави накрая.Тоест с него завършваш корема. Определено е фективно.
Междувпрочем - тъй като имам вендузи в къщи, започнах да си правя сама едни леки масажи по горещите зони- корем и брич за разбиване на целулита.  Ще фалирам ако трябва м масажен салон да направя десет процедури за антицелулитни масажи. Затова самостоятелно, преди това намазвам бебешко олио естествено. Малко се гърчиш, в началото боли, ама после се свиква. И също е много ефективно, защото задвижваш и циркулацията. Ще видиш как много бързо ще ти омекне целулита, и ще почнеш по-бързо да сваляш в болните мазни зони. Дано съм ти била полезна. Опитът е за това за да се споделя.

Мнението беше редактирано от kozunak на 05.05.08 09:25.

07.05.08
07:39

Днес имам тренировка,но ще я опиша утре. В понеделник тренирах ръце и рамо. Пробвах кръгово за корем,както ме посъветва Козуначето. С V-пресата се провалих. Нямаше никой в залата и се пробвах -легнах на земята и....неуспешен опит. Имам проблем с вестибуларния апарат и съответно със запазване на равновесието-пълен провал.  >:(  Така,че направих следното: първо на римското,под лек наклон-бързи плитки коремни-50бр, после повдигане на краката от лег-30бр(тук все още срещам затруднения) после веднага-наклони с гирички в страни-по 50повторения за всяка страна. Повторих това завъртане 3пъти. Направих го в началото на тренировката и каталясах. Днес ще  опитам други упр. за корем,също кръгово и в края на тренировката. Утре ще споделя какви съм ги свършила. А от днес трябва да бъда на малко по-строг режим,защото с тия празници... :roll:

14.05.08
07:49

“Включвам ” се само за да споделя,че от 1седмица съм в почивка от тренировки. Нарастването на талията и качването на кг. ме стресира и ми покава,че тренировките ми не са съвсем правилни. Получих много противоречиви съвети,които допълнително ме объркаха. Едно е ясно-тренировките ми идват по-натоварващи,отколкот тялото ми може да понесе и това допринесе за увеличаване на кортизола, а от там и нарастването на мускулите,талията и т.н. Т.е получи се обратен ефект. Моята цел беше да стопя  и намаля обема на някои части от тялото. След няколко дни започвам голям домашен ремонт,така,че посещението в залата става практически невъзможно. Ще дам на тялото си малко почивка,за да може да си “почине”, да се възстанови, а евентуално и да се “смали” ;-)  Междувременно ще тренирам в домашни условия, заедно с гимнастиката на Синди-купих си нейния диск преди време. Тъй като имам само гирички в къщи,ще тренирам ръцете-трябва да ги стегна максимално за лятото и корема. Реших да правя три пъти седмично по три различни упражнения -кръгово-по минимум 40повторения. Единственото което ме притеснява е,че нямам кростренажор и не съм сигурна без загряване дали ще има ефект.  Няма да тренирам нищо друго,за да не се натоварвам пак в повече, но и ще търся начин и съвети за правилния начин  трениране,така,че да намаля размерите поне с 3-4см. ;-)  Като ми приключи ремонта и дойде време да вляза отново в залата,ще споделя дали съм постигнала желаните резултати. А ако някой има желание да отправи коментар,или забележка,или съвет,който трябва да знам-ще му бъда много благодарен,ако го направи :)

14.05.08
12:19

Джени, привет! Правилно е решението ти за по-леко темпо ;-) Вярно е, че от малко повторения се качва.
Играй сега със Синдито, не знам каква е гимнастиката, но предполагам, че не е озорваща прекалено. Можеш ли да скачаш на въже? Това е чудесно кардио, ако искаш скачай по малко вместо крос. Можеш да загряваш с крънчове на килима и с наклони настрани с гиричката. Загрявай с тях и завършвай с тях. Ще ти се постопи и талията малко. Виж аз как ги въртя - първо крънчовете, после 2 пъти минавам страничните наклони.
Махни майонезата от менюто, ако още е там. Махни и сиренето. Яж повече извара, месо, салати и пълнозърнести неща.
Много съжалявам, че не успяхме да се видим, но дано тази седмица успеем :)

14.05.08
13:37

Здравей,Уини!Срам ме е да си призная,но наистина продължавам да прибавям по една с.л. майонеза към изварата. Получава се много приятна кремообразна маса и по-лесно успявам да я усвоявам,иначе ми е доста тричава,въпреки,че взимам само изварата на Маджаров. ОК. махам майонезата. Сиренето е фета и е изкиснато. Ям го само за закуска по 15-20гр само с пуешка шунка. Ако и това количество е омазняващо,ще го съкратя и него. за съжаление не мога да си позволявам пил.месо всеки ден и затова наблягам на извара и яйца-ще се побъркам вече и ще почна да кодкудякам-яйца варени,яйца на омлет, яйца на очи с кисело мляко....незнам друго какво да ям-сега когато няма да тренирам активно,не знам кафевия ориз как ще ми се отрази. А колкото до трениромките в къщи-припомни ми моля те за тия крънчове-това V-преса ли е,или подобна на нея. За инфо на тези които незнаят. Синди Крауфорд има три диска -времетраенето на една тренировка е около 60мин. Аз ще използвам първия-втория е в аеробно темпо-не е за мен :)  Но в този който съм си избрала има супер упражнения за крака,корем,релакс,загряване и т.н. Разбира се ще ги нагодя към моите нужди и възможности ;-)  Надявам се да имам успех. Освен това съм решила и да взимам и някои добавки по съвет на Козуначето,но за тях ще споделя друг път, защото тя ми предложи много инфо,за което безкрайно й благодаря,но трябва да избера само 1-2.(винаги имам намерение да пиша кратко,но никога не ми се получава) :-)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1