Набирания

OG

03.05.08
20:15

Искам да попитам нещо относно набиранията...Та значи аз скрипец не правя(или ако правя правя рядко) и тренировката ми за гръб се състои от набирания(широк хват пред врат) и гребане....Та искам да питам как е по-добре да правя набиранията - намаляващи повторения (например първа серия 8,втора 7)или да фиксирам определен брой във всичките серий(например 4х6)..или по някаква друга схема..който има идеи да казва...

Темата беше редактирана от Ogi на 03.05.08 20:17.

Аз правя 4 х 10, като искам да ги направя 12. Страхотен старт на тренировката за гръб са. Пирамиди не прилагам, по-скоро бих правил 12,12,10,10, добавяйки тежест.

03.05.08
20:55

Опитай с намаляващи повторения, ако можеш, добавяй и тежест, когато повторенията са по-ниски. Предполагам, че искаш да увеличиш бройката.
За да го направиш, ще трябва да опитваш. Във всяка тренировка се опитвай да направиш с едно отгоре, дали в първа или последваща серия, спрямо предишната тренировка и ще успееш.

03.05.08
21:17

За мен това е упражнението.Прави ги колкото се може повече на 1 път, като стигнеш до 30+ сложи тежест и пак същата процедура

04.05.08
06:32

прави 4х колкото можеш. когато прехвърлиш 12, почвай да слагаш тежест
само набирания и гребане ли правиш за гръб?

OG

04.05.08
11:00

Ми и аз мисля да ги правя 4х...ще започна с 4х6 пак 6е видиме.А иначе за гръб за сега съм решил да правя набирания,скрипец зад врат и гребане(като си прав и леко наведен напред и дърпаш към корема,объркан сам от тия мечки и чукчета)А иначе до сега правих гребането на Т-щанга и долен скрипец но не усещам много натоварване в гърба и за това ще ги сменя.А също и гръбни преси(за мъртва тяга съм малак,пък и без това кръста ми е проблемен)

Мнението беше редактирано от Ogi на 04.05.08 11:02.

TI

04.05.08
21:20

Прави ги 4 до отказ и не се притеснявай, че първата серия ще са повече от последната. То е нормално. Не се спирай на 6 ако можеш повече. Прави до отказ стига да не са над 10-12. Като стигнеш толкова добави тежест и си готов. Няма смисъл да правиш и скрипец и набиранки. Зарежи скрипеца, а и така зад врат е доста опасно за ставите. Това на което ви викаш гребане по твоето описание са си точно чукчета(гребане с щанга).

казано от cheFo`` на 03.05.08, 21:17:

За мен това е упражнението.Прави ги колкото се може повече на 1 път, като стигнеш до 30+ сложи тежест и пак същата процедура

Познаваш ли човек който да прави 30 чисти набирания?

05.05.08
10:06

ато стигнеш до 30+ сложи тежест

не е ли множко?

Ogi, то хубаво питаш ама да беше казал какво искаш да постигнеш ли...

OG

05.05.08
23:28

Благодаря на всички...Мислих да включа онова гребане дето си прав и дърпаш щангата към корема,но много натоварва кръста(същото се отнася и за мъртвата тяга),а все пак сам на 15… Много мислих тия дни и за сега съм се спрял на ето такава програма за гръб:
4х6 набирания широк хват пред врат
3х8 скрипец зад врат
2х10 следвани от 2х8 гребане с щанга натоварена само от едната страна на машина
2х10 гребане на долен скрипец
3х15 гръбни преси(хиперекстензии)

06.05.08
09:21

Според теб гребането с щанга товари прекалено много кръста, а в същото време скрипеца зад врат не скапва раменете (понеже виждам, че го правиш)? Не е така. Виж, обратното е напълно вярно.

Мнението беше редактирано от G33K на 06.05.08 09:21.

07.05.08
09:14

1 Лято бях стигнал до 20 чисти набирания без да си поставям за цел брой , просто правих кофи-набирания  в смисъл  бутане-дърпане , твърдо съм убеден че няма невъзможни неща.Сега ще се почне ама то след 6-10 броя няма смисъл.... за набиранията съм на мнение ,че колкото повече толкова по-добре.

Ogi Махни скрипеца , сложи упр за трапец или задно рамо .

Мнението беше редактирано от cheFo`` на 07.05.08 09:15.

07.05.08
15:30

Аз пък мисля, че повече от 8мици не ти трябват.. и като стигнеш 10-ка е добре да се сложи някой допълнителен кг на тебе.Тези 12-15 нито на кофички, нито на набрания.. не виждам голям ефект от тях.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1