13.08.07
14:55
казаха ми че било хубаво да се пият сорови яйца - някой може ли да ми даде информация по въпроса
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 03.05.08 12:34.
13.08.07
17:51
суровите яйца са много добьр начин за набавяне на белтьк,само че ако ядеш повече от 4-5 по добре отделяй жьлтька защото има мазнини и вдига нивото на холестерола.ако са ти гнусни което е нормално ;) слагай им прясно мляко и захар или мед малко.за да ги оползотвориш яйцата максимално може да си напьлниш едно бурканче сьс натрошени на прах черупки и да си слагаш от време на време в яденето,добьр източник на калций за костите е.
13.08.07
18:14
Не е хубаво. До преди 3-4 месеца ги пиех, но после разбрах че е много опасно ако не са пресни можеш да хванеш много сериозни болести. Ако живееш на село или пък баба ти живее на село и ти ги дава и си напълно сигурен .че са пресни тогава можеш да ги пиеш, а и да ти кажа като ги пиеш, ги бъркай с миксер така не стоят като “суполи” и г/д след 1 седмица ще свикнеш да ги пиеш
абе как може да ви е гадно да си пиете сурови яйца аз в нас имам кокошки и като снесат само отделям жълтъка и си ги пия и не са гадни та като заговорих за това то овесените ядки са по гадни от суровите яйца
13.08.07
21:57
Всеки ги усеща различно нещата, не мога да разбера как ги правите тия генерални заключения, че суровите яйца не били гадни примерно. :roll:
По темата - не ги яж сурови! ;-)
13.08.07
22:52
................................
Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 04.10.07 00:22.
14.08.07
08:57
Ако толкова искаш да ги пиеш сурови ги накисни с черупките в малко сода май така ако са заразени се оправят и да допълна болестта не е в яйцето а в черупката !
Мнението беше редактирано от faramir на 14.08.07 08:58.
14.08.07
12:14
казано от __-Hooligan-__ на 13.08.07, 14:55:
казаха ми че било хубаво да се пият сорови яйца - някой може ли да ми даде информация по въпроса
Аз не бих ти препоръчал да пиеш сурови яйца.
Суровото яйце....ми блях пък:) По-добре послушай хората дали мнение по-горе.
Не рискувай пък и за какво ти е да се насилваш да го поглъщаш в този му лигав вид като може да си го свариш.Даже да си врътнеш некое омлетче:))
100% е по сигорно пък и когато се сварат умират всякакви болести ако примерно ги е имало
16.08.07
07:34
Аз лично бъркам една супена лъжица захар с жълтъка на сурово яйце , разбивам го докато стане на сняг и го консумирам. Но естествено има риск от зараза със салмунела и др. такива заболявания.
ПС - хора , научете се да пишете грамотно , не сте ли ходили на училище , май правилата “о-у” ви куцат нещо...
19.08.07
20:32
казано от Don Corleone на 16.08.07, 07:34:
ПС - хора , научете се да пишете грамотно , не сте ли ходили на училище , май правилата “о-у” ви куцат нещо...
За О и У няма правила, трябва да знаеш думите!!! Суровите яйца са гадни, яж си ги сварени! Майка ми преди имаше недостиг на желязо и един лекар и препоръча сурови яйца с гроздов сок. Тъй като не е луда не пробва :lol: Нема смисъл да рискуваш!
Използвай предпазни мерки. Най-вкусни са твърдо сварени-по 8 мин.
Мнението беше редактирано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 19.08.07 20:33.
19.08.07
21:59
Аз лично бъркам една супена лъжица захар с жълтъка на сурово яйце , разбивам го докато стане на сняг и го консумирам. Но естествено има риск от зараза със салмунела и др. такива заболявания.
Кой го каза..
Мнението беше редактирано от northshore` на 19.08.07 21:59.
има ли риск от салмунела ако кокошката снесе яйцето на обед примерно а аз да го испия на другия ден сутринта
03.05.08
12:00
СалмОнела!!! ИЗпия!!!
Салмонелните бактерии се развиват и размножават в домашните и диви животни, птици и риби. Заразяването на човека става при консумиране на недопечено месо, мляко, яйца и продукти, приготвени от тях.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 03.05.08 12:00.
03.05.08
15:44
Печени черупки на пресни яйца много от нас са яли като малки деца или като бебета дори. Ако не знаете, питайте бабите си. :)
03.05.08
17:39
казано от Daniell на 13.08.07, 17:51:
суровите яйца са много добьр начин за набавяне на белтьк,само че ако ядеш повече от 4-5 по добре отделяй жьлтька защото има мазнини и вдига нивото на холестерола.ако са ти гнусни което е нормално ;) слагай им прясно мляко и захар или мед малко.за да ги оползотвориш яйцата максимално може да си напьлниш едно бурканче сьс натрошени на прах черупки и да си слагаш от време на време в яденето,добьр източник на калций за костите е.
тц тц викаш има мазнини и холестерол ...а после сложете захар и прясно мляко .. леле !!! 1во мазнините са ненаситени холестерола сме го коментирали много а захарта е много по зле от тия работи взети заедно !!а тва с черупките го каза и Гацо Бацов по шоуто на Слави
07.05.08
14:04
казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 19.08.07, 20:32:
Използвай предпазни мерки. .
Слагай ги в презерватив преди да ги вариш :d Пии си яйцата ве пич, няма от какво да се плашиш. Ако ти е било писано да умреш от нещо излязло от кокоши гъз - сори бачка :D
Вместо да ги слагате в презервативи(от английски - консерванти) може направо да пиете противозачатъчни... Темата е за архива :)
07.05.08
21:16
Няма смисъл от сурови яйца. По-трудно се смилат. Не виждам какъв е проблема да е се консумират варени/печени.
08.05.08
06:30
Само че никъде не се коментира по-сериозно въпросът за възмжността от заразяване главно със салмонелоза от суровите яйца.Независимо дали са домашни, салмонели има във всяко трето яйце и те загиват единствено при варене на 100 градуса поне няколко минути.Мисля, че беше нужен и един микробиологичен поглед:)
08.05.08
06:42
http://www.medterms.com/script/main/art.asp?articlekey=31893
Моето мнение е: “По-добре недей... бате по-добре недей!” :)
Аз ги мятам в тефлоновия тиган, с няколко капки олио и ги ям след това, без притеснения. /макс жълтъци на ден, не повече от 3 и не всеки ден от седмицата по 3/
08.05.08
08:09
Именно,няма никакъв смисъл да се консумират сурови яйца-белтъчното съдържание не се повишава:))))))
08.05.08
18:41
казано от Владимир Недков на 07.05.08, 21:16:
Няма смисъл от сурови яйца. По-трудно се смилат. Не виждам какъв е проблема да е се консумират варени/печени.
Проблема е в това, че суровите яйца не засищат и мога да повторя “процедурата” ако се наложи и още 2 пъти същия ден..или най-малкото да ги пия между храненията без изобщо да ми прави впечатление. Изям ли 6 варени яйца или омлет от същия брой трайно ме засища и в края на деня като ударя чертата се пада по 1гр белтък на кг телесно тегло :)
08.05.08
18:50
Миии...супер,а засища ли те една хубажа салмонелоза с яка диария и една камара антибиотици?:)
08.05.08
20:18
Да, определено мисля, че ще го засити! :) Абе пий си сурови яйца докато те хване нещо, а после ако има проблеми ги спираш..най-много да се осереш 2-3 пъти :) ама това не е болка за умиране (според мен)
08.05.08
20:28
Рискът от салмонела драстично намалява, ако яйцата се измиват добре с вода и препарат/сапун, защото салмонелните бактерии се пренасят с фекалиите на кокошките полепнали по яйцето. Но редовното пиене на съров яйчен белтък никак не е препоръчително. Съдържа малко количество от токсичния протеин авидин, който се свързва с биотин(B7) и може да се получи авитаминоза. Ако се консумира заедно с жълтъка е безопасно, защото той съдържа голямо количество биотин.
Термичната обработка премахва авидина и така белтъците са абсолютно безопасни.
Най-добре е да се приема пастьоризиран течен белтък, но за съжаление не съм чувал да се продава такова нещо в България.
08.05.08
20:31
казано от Ива Павлина на 08.05.08, 18:50:
Миии...супер,а засища ли те една хубажа салмонелоза с яка диария и една камара антибиотици?:)
Като са с гарантиран произход от птицеферма смятам, че са безопасни. Ако ме хване диарията тъкмо ще изкарам пресата ;) (и без друго е време вече за НВД). Пия витамини и не смятам, че ще имам проблеми с авитаминоза,отделно желтъците ги карам и един след друг :)
08.05.08
20:52
казано от MI5 на 08.05.08, 20:31:
казано от Ива Павлина на 08.05.08, 18:50:
Като са с гарантиран произход от птицеферма смятам, че са безопасни. Ако ме хване диарията тъкмо ще изкарам пресата ;) (и без друго е време вече за НВД). Пия витамини и не смятам, че ще имам проблеми с авитаминоза,отделно желтъците ги карам и един след друг :)
Важно е колко витамин B7 приемаш, защото от белтъците се получава B7 авитаминоза.
И все пак внимавай за симптоми, като суха кожа, чуплива и окапваща коса, депресия и др. :lol:
п.п. Авитаминозата се получава след доста продължително приемане на големи количества белтъци, може би в продължение на месеци дори. Така че, не се шашкайте много.
09.05.08
06:27
Сега....салмонелите не са “полепнали” САМО отвън по яйцето и това ви го казвам като микробиолог.По-горе съм ви дала линк и хората също са ви го казали-не са предупредили: “мийте яйцата и спокойно си ги яжте...,пардон пийте”, а просто да не се консумират сурови яйца и ястия, направени от тях.Не ми се иска да ви разказвам в подробности за това как протича една салмонелоза-гадно е, а и наистина НЯМА ама НИКАКЪВ смисъл да се консумират сурови яйца-протеинът си е същия, само дето си играете на руска рулетка:)
Ако толкова държиш да си набавяш белтъчините от яйца, а сготвени неможеш да поемеш повече от 3-4, можеш да си купиш яйчен протеин - около 22-3 лева/кг. Има от белтък, от жълтък и меланж. И може да си го бъркаш с другия протеин (защото не е овкусен) или с мляко.
Изварата е добра алтернатива на яйцата, като евтин източник на белтък. Плюс това се усвоява много добре от организма.
Успех!
09.05.08
07:32
казано от mitaka101 на 09.05.08, 06:44:
Ако толкова държиш да си набавяш белтъчините от яйца, а сготвени неможеш да поемеш повече от 3-4, можеш да си купиш яйчен протеин - около 22-3 лева/кг. Има от белтък, от жълтък и меланж. И може да си го бъркаш с другия протеин (защото не е овкусен) или с мляко.
Изварата е добра алтернатива на яйцата, като евтин източник на белтък. Плюс това се усвоява много добре от организма.
Успех!
Хубу,а 22 лв ли излизат яйцата,необходими за набавяне на толкова протеин?!
09.05.08
09:43
Повече излизат.
Мнението беше редактирано от difference на 09.05.08 09:43.