05.05.08
16:40
Май отдавна трябваше да започна да си пиша всичко, но пуст мързел какво да се прави :) сега вече няма накъде- с тая диета нищо не мога да запомня така че почвам да пиша. Ето предисторията- на 20 години съм, 170 см, 54-56 кг варирам. Тренирам от година и половина без прекъсване, преди това се занимавах с друг спорт. От последните 3-4 месеца смених фитнеса, смених си приоритетите и разбрах че съм си губила времето общо взето. Та сега приоритет- да изчистя до мах релеф без да губя муск. маса. Хранене- в момента 3 към един съответно- белтъчни и въглехидратен като 3-те дни приемам около 100 гр белтъчини- 450 грама пилешко или риба или към 25 белтъка. Въглехидратния ден - 200 грама ориз и 300 пиле. Та ето ми програмата днес
Ядене- 9:30- 70 гр пиле
11:30-70 гр пиле с малко салата зеле с моркови
14:00-пъстърва на скара с гарнитура краставици
16:30-100 гр пиле + зеле с моркови
18:30- същото и 3-4 парчета луканка
сега ще изляза и ще хапна още една пилешка пържолка и това ще е :)
Колкото до тренирането днес направих само 45 мин кардио - 20 мин пътека- ходене на наклон и 25 мин степер
По принцип тренирам двурзово и щях да ходя и вечерта ама ми е 3-ти белтъчен и цял ден бя на път та не можах да стигна до фитнеса.
И така това е за сега, ще чакам критики :)
05.05.08
18:15
Правиш въглехидратна ротация? От къде точно ти идва енергията? Мазнините съвсем си ги изключила от менюто си? С това ядене докарваш ли изобщо над 1000 калории?
Дам правя въглехидратна ротация, колкото до мазнините забтавих да спомена ядките, които си хапвам гледам да не надвишават 50 грама, а и се старая да добавям зехтин към салатите :) Да, свикването е малко трудничко, но за сметка на това като се вработи организма има страшен ефект.
Да добавя към дневника- вечерях запечени броколи с пиле и кашкавал ( то кашкавала не се вписва много, но едва ли имаше и 50 грама).И сега след като допих 8 литър вода мисля да поспя .
Така днес малко се поулях със зареждащия ден- изядах едно парче руло на закуска, иначе регулярните 6 хранения (имам още 2 де) на които са разпределени 200 грама ориз, 100 грама пиле, една консерва риба тон и ще видим за вечеря още някакъв белтък - може яица да си сваря не знам още. Освен това съм изпила към литър вода и горе долу толкова чай.
Тренировка- гърди и рамо отиам да тренирам ще пиша още по-късно.
Говоря от името на всички: без снимки не можем да ти дадем препоръки :(
п.п. Имаш правописна грешка в подписа.
Хм колкото до снимки аз ще кача но не знам какво ще видите, в смисъл не се сещам да имам такива които да показват в каква форма съм или нещо подобно.
Сега да си напиша тренировката вчера- гърди, рамо и корем, доста добре се получи
Гърди- избутване с дъмбели от лег с 5 кг 4х20, флайс с 4кг пак от лег 4х20 и избутване с дъмбели от полулег с 4 кг 4х20
Рамо- разтваряне за средно рамо с 3 кг 5х15, още едно за среднорамо не знам как се казва- отпускаш си тялото на едната страна като се държиш с ръка за някаква опора и работиш с другата, с 2 кг 4х15, за предно рамо избутване с 4 кг 4х15 и още 4 серии разтваряне нагореи встрани по общо 20 повече не можах :(
Колкото до яденето на вечеря малко прекалих освен агнешкото което не е голям проблем хапнах и няколко сладки за което мн се мразя и ще гледам да не се повтаря.
Сутринта-40 ми пътека наклон 8 на 7 скорост, което ме изпоти доста прилично :)
Довечера ще пиша след трен.
Ако ще стягаш корема за лятото, сладките ще трябва да ги забравиш. Аз оправих моя за два месеца, но моите тренировки за корем не бяха качествени. Но за това пък не съм поглеждал нищо тестено или захарно от Баба Марта!
хаха не стягам корема за лятото, не се занимавам с фитнес заради плажа или нещо подобно- искам качествено подобрение - повече мускулна маса и по малко мазнини. Ще кача снимки довечера.
Поздрави :)
07.05.08
15:19
Не знам какво свалаяш на 54 кила тегло и то на 17 вкараи мазнини те помагат в изграянето на телесните мазнини !!Много са ту малко калориите (някои момичета в форума ядат повече от теб ) !!Агнешкото и кашкавала не пречат а сладките наистина преебават работата ама тва да е проблема!! тия грешки и прекалявания стават таи като си на много малко калории през деня и вечерта огладняваш с тва мразене на себе си заради нещо дето си изял звучиш като оня момичета дето ядат и след тва драифат не се дразни на себе си не е свършил света !!
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 07.05.08 15:25.
казано от Wrestling_pro на 07.05.08, 15:19:
Не знам какво свалаяш на 54 кила тегло и то на 17 вкараи мазнини те помагат в изграянето на телесните мазнини !!Много са ту малко калориите (някои момичета в форума ядат повече от теб ) !!Агнешкото и кашкавала не пречат а сладките наистина преебават работата ама тва да е проблема!! тия грешки и прекалявания стават таи като си на много малко калории през деня и вечерта огладняваш с тва мразене на себе си заради нещо дето си изял звучиш като оня момичета дето ядат и след тва драифат не се дразни на себе си не е свършил света !!
Че тя е момиче!
07.05.08
19:00
Сори ...не видях !!!
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 07.05.08 19:00.
хахаха това беше мн добро- ако бях момче на 170 и 54 кила щях да изям света :) мерси все пак де :) колкото до сладкото няма да драйфам спокоино просто понякога си се ядосвам защото знам какъв е ефекта ако спазвам режима стриктно и какъв е ако дори на зареждащ ден хапна повечко :)
Така да си напиша тренировката за вчера, снощи бях скапана и заспах веднага.
Гръб- гребане с лост - 4х 20 на съответно 10 и 15 кг и не знам колко е лоста, мисля около 15
Набирания 4х15 (правя г спротивотежест- 33 кг)
Гребане с дъмбел- трябваше да са 4х20 с 10 кг но не стана-направих по 15
Придърпване на скрипец към гърди- 4х20 с 20 кг
Задно рамо 4х 15 май бяха
и накрая 20 мин пътека
Сутринта пак 40 мин кардио- пътека
Меню за днес като вчерашното- 5х80 грама пе4ено пилешко със салата зеле с моркови, а на вечеря не знам, ще си направя нещо с яйца и извара ама още нямам идея какво :)
Имам предвид, че принципно хората бързат с корема за лятото, а че се искаш да се занимаваш трайно и целите ти са качествени и дълготрайни резултати може само да ме радва.
Набирания 4х15 (правя г спротивотежест- 33 кг)
Как точно ги правиш набиранията?
Ами такива с широк хват, надхват, ако не се лъжа в определението :)
Иначе точно съм почнала да напиша и днешната тренировка-ръце
Трицепс- 4х20 разгъване на горен скрипец, първата серия беше с 7.5, следващите с по 10 кг
френско разгъване с дъмбели- трябваше да са 4х20 но последните 2 станаха по 15, за което мн се ядосвам на себе си все пак са някакви 2 кг :(
кофички на пейка 2х15
Бицепс- сгъване с дъмбели, последователно с въртене (нз точното име) 4 серии х 15 , 12, 10, 8 сътветно с 3,4,5,6 кг
чуково сгъване с 3кг - 4х20
едновременно сгъване с 3кг от седеж 4х20
и накрая 25 мин кардио - ходене на пътека
:) кОлкото до вечерята - направих си някакъв странен бъркоч с малко броколи, извара и белтъци (изглежда странно, но е мн вкусно поне според мен) и сега си лягам, очите ми се затварят :)
а забравих- за снимки установих, че нямам такива които да показват нещо от формата ми, много са облечени :) Ще се снимам тия дни и ще кача :)
Пробвай кисело мляко с мюсли / ядки и вместо захар сложи вътре Степче ( дето се разреждат с вода и се пият ). Просто изсипваш малко от прахта на степчето. Вземи какъвто плод харесваш. Много е вкусно :)
Аз обожавам овесени ядки, но те са въглехидрат, а както си забелязал правя ротация- 3 нулеви дни и един с въглехидрати :) Тогава евентуално мога да ги ям на закуска :) Иначе номера със степчето ще го пробвам някоий ден :)
Така днес - сутринта 30 мин крос тренажор.
Храна 3-ти нулев ден- 24 белтъка варени на 6 пъти по 4 + салата зеле с моркови към 300 грама и около 30 грама сурови лешници, за вечеря мойе пак да си забуркам нешо с извара и белтъци, ще видим колко уморена ще съм след тренировката.
Лек ден на вси4ки :)
Здравейте и днес . Ето тренировката вчера- крака
клек на смит машина- 4х20, екстензия 4х20 с 15 кг , преден клек с 10 кг лост., напади 4х37-38- обикалям залата, мъртва тяга 5х15- с 20 кг, лег екстензия- 4х25 с 15 кг,пак мъртва тяга но със свити крака 4х30 с 10 кг , отворен клек 4х20 с 12,5; 17,5 22,5 ;22,5кг , хипер екстензия 4х20 с 10 кг, абдукртори- за външна и вътрешна част на бедрото - 3х40 на 45 кг.
Сега отивам да правя кардио - 40 мин пътека и корем и после отивам да слушам Twistes sister :)
Така не съм писала няколко дена, бях на рок фест в Ловеч. В събота пътувах след тренировка (30 мин крос тренажор, 3 вида коремни за долна част повдигане на краката на наклон, на равен лег и за горна част пак на наклон такива, дето се сгъва6 и се върти6 на двете страни не знам как се наричат, та от всяко 5х20, 30 колкото станат ).В неделя да кажем, съм почивала, макар че е силно казано и вчера направих една кръгова тренировка, за да се събудя и да се тонизирам,че на ни6то не приличах. Горе долу не6то такова бе6е клек, напади, мъртва тяга, отворен клек, преси за гърди, гребане, разтваряне и преси за рамо, кофички на пейка и бицепсово сгъване с дъмбели, като всичко бе6е с малко кг х 20 повторения, об6то 4 кръгчетаз както казах само за тонус, + 20 мин кардио накрая. Днес трети белтъчен ден, 6 пъти по малко пиле6ко + салата зеле с моркови. Сутринта направих някакви 40 мин пътека, а довечера ако свър6а работа навреме планирам да е гърди и рамо, но това 6те го пи6а утре.
13.05.08
10:57
Аз лично мисля че когато се сваля трябва да се правят малко повторения с тежко така наи много ще се запазят мусколите ; много момичета/момчета така тренират и са много доволни !!
Еми както казах това вчера беше за събуждане- иначе зависи от тренировката- но по принцип съм съгласна с теб.
Аз не съм много компетентна, повече чета и питам, отколкото да изказвам мнение,но аз лично не отслабнах от малко повторения-напротив-започнах да нараствам на обем.
13.05.08
18:45
КАк се нараства при отрицателни калории??? искам да ме научиш така хем мое да чистя хем да нараствам на мусколна маса !!...Ся сериозно според мен нема как да не ти нараснат мусколите ако преди не си тренирала но няма да станат големи 100 процента
Принципно погледнато се води, че с повече повторения се сваля, но аз съм останала с впечатление, че за всеки е индивидуално,много зависи от структурата, от начина на трениране и ядене и още мн неща.Та да си дойда на думата- аз днес зареждам- сготвих си 200 грама ориз с малко шарена сол и малко гъби- това ще ми е за днес на 6 пъти + към 300 грама пиле. Иначе откъм тренировки- снощи горна част- една суперсерия за гърди- 4х15 избутване с 6 кг и 4х15 фалйс с 4 кг., рамене избутване с 4 кг и разтваряне в страни с 2- 4х20 и от двете, бицепс о трицепс- сгъване с дъмбели и френско разгъване съответно с 4и 2 кг , 4 серии по 15 за бицепс и 20 за трицепс. После правих корем- стандартните 3 упражнения обаче на първото вдигнах лежанката още 2 стъпала нагоре. Накрая кардио -20 мин крос тренажор, а днес сутринта- 40 мин велоаргометър. Май е това за сега :)
казано от Wrestling_pro на 07.05.08, 15:19:
...тия грешки и прекалявания стават таи като си на много малко калории през деня и вечерта огладняваш с тва мразене на себе си заради нещо дето си изял звучиш като оня момичета дето ядат и след тва драифат не се дразни на себе си не е свършил света !!
Много ли ти е забавно?!
Знаеш ли колко момичета има там, в базата данни, от която черпиш информация, които споделят подобни щуротии? А много даже и не споделят! Голяма част от хранителните разстройства тръгват от нещо забранено, като да речем въглехидрати. Ау, отрова!
cleo, не виждам никакъв смисъл от ротацията, която правиш. За да напавиш мускули, не ти трябват само белтъци. И ако си направиш добре-балансиран режим, няма да искаш да плющиш толкова в зареждащите дни.
Първо- както сама каза Winnie чрез този режим състезателите се готвят за състезание, изпитан е и действа защо да няма смисъл- аз чистя, не искам да качвам, Второ- чувтствам се добре - свалят се обиколки, но не се губят кой знае какви кг, а и наистина като свикнеш не е кой знае какво да се поддържа. А и това, че на 2 седмици примерно съм хапнала няколко сладки не е за умиране, просто го констатирах. Благодаря за съвета ти, би ли споделила защо според теб не съм на прав път?
Сега по същество- вчера- крака- същата тренировка като миналия път, но увеличих нападите на 40 на серия и съм много доволна. А и добавих 4х20 на калф машина за прасците. Днес сутринта- 40 мин велоаргометър.
Меню за днес- 25 белтъка + 300 грама зеле с моркови, на 6 пъти. ( На вечеря може пак да сътворя някакъв бъркоч с яица и извара, зависи дали ще ми се готви)
Поздрави на всички и спешали на Winnie :)
15.05.08
09:49
Проблема е че като прецакаш нещо прецакваш цялата седмица
15.05.08
10:54
Не го решавам тва аз така пише в статията за свалянето с въглехидратната ротация в саита :D
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 15.05.08 10:56.
Знам какво пише в статията и ако не си забелязал там също пише, че във въглехидратния ден може да се позволи нещо сладко- да ,принципно не са за предпочитане простите въглехидрати и аз се старая да ги избягвам максимално, до сега не съм прецаквала нулев ден.
cleo, здравей!
Ще ти отговоря на по-предния пост. Според ръста и килограмите, които си написала, а и поради факта, че си само на 20г. мисля, че не е нужно да се налага чак такава рестрикция. Чета, чета - освен зеле, моркови, белтъци и филе, друго ядеш ли? Айретен и по малко ядки... И тези талаши, не ти ли усложняват работата на стомаха? Тялото ти има нужда от много неща, не го лишавай.
Не вярвам да имаш огромна нужда да чистиш като състезател, все пак техните и нашите цели са различни. Преди да започне да се чисти, той вече е напомпен предварително, а ти? :) И той спазва подобен режим само 1-2 месеца, а ти?
Освен това, режима ти е крайно неподходящо съвместим със сутрешно кардио.
Не се влияй прекалено от моето мнение, просто ти споделям лична гледна точка ;-)
Здравйте :)
Първо да отговоря на Winnie- аз не живея и няма да живея така постоянно, с това че състезателите са напомпани преди да почнат да чистят вероятно искаш да кажеш, че са имали период на ММ. Ако е така, искам да кажа че аз редувам периодите- сега 3-4 седмици ще чистя така, после 2-3 седмици ще карам на някакво РБД - с въглехидрати съсредоточени до следобяда, после пак и така - просто като започна да свалям много от мускула минавам на РБД. Колкото до разнообразието на храната- когато имам време и възможност, защото не всяка храна мога да домъкна в офиса, си готвя доста вкусни неща и през този период. Иначе споделям мнението, че може би не ми трябва толкова строг режим, но аз искам нещо повече :)
Така сега за вчера- тренировка гръб- набирания широк хват на 33 кг - 4х15, гребане 4 серии -25 само с лоста, 20 с 5 кг., 15 с 10, 10 с 15 и 2х8 с 20; набирания тесен хват- 4х12 на 33 кг, гребане с дъмбел 4х20 с 10 кг (последната не я довърших -направих към 16-17 :( ); придърпване на горен скрипец 3х25 с 19 кг, и същото на долен скрипец. Корем 4х15-20 повдигане на краката на 6-то на шведската, 4х30 на равен лег и 3 х30 нормални коремни преси, на машина за горната част 3х25, наклони с диск 3х30. Накрая не трябваше, но направих 20 мин велоаргометър- бавничко на около 90 RPM , просто ми се караше :)
Днес - меню 4 пилешки шишчета, 300 грама зеле с моркови, 30 грама сурови бадеми, 7 литра вода (нея май досега не съм я писала :),това е за до към 6 часа, после отивам да слушам KISS :), а като се прибера ще забъркам нещо с извара.
Тренировки- почивка от силовата заради концерта, само 35 мин пътека сутринта, нямаше време за повече :(
Поздрави и приятен ден на всички :)
“набирания широк хват на 33 кг - 4х15” - какви точно представлява това?
Ще чистиш, ще качваш, ще чистиш, ще качваш..за по 3-4 седмици..голяма занимавка ще му удариш.
16.05.08
08:51
казано от С7АЛК3Р на 16.05.08, 08:30:
“набирания широк хват на 33 кг - 4х15” - какви точно представлява това?
Ще чистиш, ще качваш, ще чистиш, ще качваш..за по 3-4 седмици..голяма занимавка ще му удариш.
набирания широк хват на 33 кг - 4х15
набирания тесен хват- 4х12 на 33 кг
:gulp:
Ами това е на такава стойка, която има антитежест, просто сама ако ги правя 6те спра на 2-3. Уча се все пак :) А колкото до режима -да, дългичко изглежда, но поне е качествено, аз не искам да стане утре Правя заради удоволствието от тренирането :)
Привет отново :)
Не съм писала 2 дни- компа в къщи се прецака :( Иначе в събота трябваше да почивам, ама аз с всичкия си акъл отидох да видя едно ново йога студио ( тренирах спортна йога преди да се захвана с фитнес, не ми се смейте! :)Та казва се Hot Yoga и вероятно за хора, които го практикуват веднъж седмично е добре, ама аз с моята програма едвам го преживях тоя час и половина- на 37 градуса се тренира, по-скоро статично напрежение, ама няма такова потене. Прибрах се смачкана. Колкото до вчера още не си бях починала и рещих да правя само кардио- 25 мин степер и 35 пътека, и после стандартните 3 упражнения за корем. Днес сутринта направих 35 мин крос тренажор, силовата довечера.
Храна- вчера зареждах, днес на пиле риба тон и салата зеле с моркови.
Поздрави
Здравей,
Снощи не можах да тренирам- имаше твърде много хора в залата, затова направих само 40 мин велоаргометър, и сега сутринта -30 мин пътека +3-те упражнения за корем, съответно 4х25, 4х30 и 2х 30, нямаше време за повече. Дано довечера не е толкова пълно, че ми писна от това кардио.
Храна- снощи ядах малко печено пиле + извара и салата. Днес- 25 белтъка + зеленце с моркови.
Това е от мен за сега :)
Привет :)
Не съм писала известно време, разни проблеми с работата и здравето, но общо взето схемата ми тече по същия начин, даже успях да кача малко тежестите миналата седмица. Вчера нещо бях много закъсала с ниско кръвно и правих само кардио сутринта и после се не съм спазвала нищо. От днес бавно се връщам към режима- яла съм на 2 пъти мюсли с кис. мляко до сега и по-натам 2 пил. шишчета, а за вечеря вероятно яйца. Сутринта - 30 мин велоаргометър. Ще въртя въглехидратите още месец, за да изчистя малко мазнините и после минавам на НВД за постоянно, така просто не се живее. :)
Така снощи тренировка- гърди и корем -
преси от лег с дъмбели 3кгх20, 5х15, 7х10, 10х6, 10 - до отказ,
флайс на полулег -3х20, 6х12, 7х10, 7х8, 8-до отказ
преси от полулег- същото
кросоувър- 3х15 - трагедия, това го правя за 1 път
корем- на лежанка на 5-тото на шведската стена - 4 серии до отказ повдигане на краката и 4 наобратно
Храна - като се прибрах 2 яица и един кренвирш и лъм 10 салата и гъби, нямаше време да правя друго, предпочетах да покарам колело в парка, много добре ми се отрази :).
Днес - меню - същото като вчера.
Сутринта - 30 мин. крос тренажор.
Поздрави за сега :)