Един въпрос за диета

HR

11.05.08
06:44

Здравейте,имам един въпрос към вас.Тъй като аз съм некомпенентен по тази тема искам да попитам ако в продължение на 20-25 дни
ям единствено плодове,домати,сирене и овесени ядки и вода разбира се и през ден тренирам във фитнес по 1 час час и нещо какви резултати мога да постигна?Сега съм 1.90 висок и 83 кг искам тези 83 да станат 73 има ли такава възможност с този режим,който описах по-горе?

Това, което описа, е просто група хранителни продукти, а не хранителен режим. Препоръчвам ти да прочетеш този мини гид, за да се ориентираш по-точно и евентуално да си направиш програма на хранене, която да дискутираме после.

HR

11.05.08
07:03

Мерси за съвета,но просто не ми се занимава със изготвяне на хранителен режим.Ще задам въпроса си по друг начин - ако консумирам само тези храни,който изброих горе,ще има ли ефект?

11.05.08
07:05

Ами и на нас  “не ни се занимава” да отговаряме. Защо ли ? Защото може би има много подобни теми.

11.05.08
07:49

Този “режим” е ужасяващ, още повече за мъж - всякаква липса на белтъци!Просто не подлежи на коментар.Прочетете мини гида, който любезно Ви предоставиха!

11.05.08
11:08

казано от hranow на 11.05.08, 07:03:

Мерси за съвета,но просто не ми се занимава със изготвяне на хранителен режим.Ще задам въпроса си по друг начин - ако консумирам само тези храни,който изброих горе,ще има ли ефект?

Какъв ефект? Да, едно хранене само с изброените храни при вместване в някакви калории ще свали теглото ти. При това, поне според мен ще го направи доста бързо. Ще изглеждаш ли по-добре след това обаче? По-скоро не. Защо? Защото тази мъка за организма ще доведе до редуциране основно на активно тегло (разбирай мускул, основно) и минимално количество мазнини - тоест ще си по-слаб, с по-малко мускули и със сходно количество мас. Да, ще си по-лек. Ако това те устройва - действай. Ако не те устройва - пробвай да почетеш малко по въпроса, защото много ме мързи за подробни обяснения, като гледам и другите също не са в настроение за такива.
А да - час-час и нещо във фитнеса е много, пробвай да влизаш в 50-60 минути, особено щом е през ден.

11.05.08
12:33

Само аз ли си мисля, че мъж висок 1.90 м не би изглеждал добре, ако е 73кг? Струва ми се прекалееееееено малко :ohh:  :roll:

BU

11.05.08
12:35

казано от maroon на 11.05.08, 12:33:

Само аз ли си мисля, че мъж висок 1.90 м не би изглеждал добре, ако е 73кг? Струва ми се прекалееееееено малко :ohh:  :roll:

Ееее,хем да е висок,хем да изглежда мускулест,хем...

11.05.08
12:43

Да бе, организма ще се мъчи да разгражда мускулите които са 1/4 белтък, а за да се разгради белтък до амино тялото изразходва много енергия ( около +30% отколкото използва за въг./мазнини ) за да си набави някакви си никакви си ккал. вместо да използва мазнините който се усвояват много по-бързо и дават много повече енергия на тялото? G33K нищо лично пич, но мускул не се ‘’топи’’ толкова лесно колкото си мислиш ( ако се тренира и се яде ). Да не говорим, че ключовата дума е ‘’тренировка’‘, а не ‘’храна’‘. Знаеш ли как си запазваш мускулите? Като тренираш. Ако спреш тренировки, с квото и да се храниш, след време мускула спада по простата причина, че го няма вече натоварването с което мускула ‘’работи’’ и което го поддържа и/или увеличава силата и обема му, а щом го няма натоварването мускула атрофира. Как да е, да се върнем на храната. Трябва да оставиш организма при екстремни условия ( по-малко от 500/1000 ккал. на ден ) за да мине да използва белтъка за енергия и дори и тогава това няма да стане веднага, а едва след няколко дена, защото организма не е толкова чувствителен. Ако един ден си ял повече, не означава, че автоматично си +2кг. мазнини, ако не си ял нищо не означава, че автоматично си -2кг. мускул. Айде да спреме с фантазиите става ли? Защото това което твърдиш не съм го виждал никаде. Никаде не съм виждал човек на екстремно тъпа диета от примерно 90кг. да става на 60кг. мазнини, ок? Не знам откъде ти си виждал такива случаи. Колкото хора познавам правили подобни идиотски диети, всички са свали много килограми, вярно нямат мускул ( то остава и да имат без никакви тренировки и с 1000ккал. на ден ), но нямат и мазнини, само кожа и кости ( и вода, кръв, черва и т.н. ) хора. Извода е, на тялото му трябват и определно количество въг. и мазнини и белтък и микорелементи и т.н., както и най-важното - качествена тренировка. Нищо прекално ( без значение малко или много ) не води до добро. Трябва да има баланс в нещата, това е най-важното.

Как да е, по темата. Това дето си решил да го ядеш СЪКС. Първо, аз лично плодовете и зеленчуците като домати/краставици/маруля/зеле и т.н. не ги броя като ккал., вярно имат там някви, но освен ако не ядеш 3кг. банани на ден не виждам как два-три банана ( около 150ккал. макс ) и домати и краставици ( дето са над 90% вода ) ще те нахранят или направят дебел. Или с други думи тия неща си ги хапвай без вобще да им обръщаш внимание ( в зеленчуците и плодовете има и много фибри/целулоза тоест не се усвояват от организма ). Сирнето съкс, защото е млечен продукт, а аз по пример на G33K от известно време отбягвам млечните продукти и вобще не усещам никаква загуба, а напротив, проблемите които преди съм имал след консумация на неща като прясно и кисело мляко + овес примерно се решиха ( то и овес вече не ям ама това е друга тема ). Та, стигнахме до заключение, че и овесените ядки съкс. Остава водата, дето няма ккал. в нея и колкото и да се наливаш файда няма. В заключение - нямаш качествени въг., нямаш качествен белтък, нямаш качествени мазнини, нямаш си на идея колко ккал. приемаш/изразходваш и т.н. и т.н. .. с други думи нищо не правиш. Първо прочети важната тема на emzo, после прочети статиите в сайта за РБД, НВД, НВД-ВМ, Калориен баланс и т.н., после си изчисли ккал. баланс, направи си някакъв хранителен и задължително и тренирвъчен план и го изпълнявай.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 11.05.08 13:50.

11.05.08
15:29

Да бе, организма ще се мъчи да разгражда мускулите които са 1/4 белтък, а за да се разгради белтък до амино тялото изразходва много енергия ( около +30% отколкото използва за въг./мазнини ) за да си набави някакви си никакви си ккал. вместо да използва мазнините който се усвояват много по-бързо и дават много повече енергия на тялото? G33K нищо лично пич, но мускул не се ‘’топи’’ толкова лесно колкото си мислиш ( ако се тренира и се яде ). Да не говорим, че ключовата дума е ‘’тренировка’’, а не ‘’храна’’. Знаеш ли как си запазваш мускулите? Като тренираш. Ако спреш тренировки, с квото и да се храниш, след време мускула спада по простата причина, че го няма вече натоварването с което мускула ‘’работи’’ и което го поддържа и/или увеличава силата и обема му, а щом го няма натоварването мускула атрофира. Как да е, да се върнем на храната. Трябва да оставиш организма при екстремни условия ( по-малко от 500/1000 ккал. на ден ) за да мине да използва белтъка за енергия и дори и тогава това няма да стане веднага, а едва след няколко дена, защото организма не е толкова чувствителен. Ако един ден си ял повече, не означава, че автоматично си +2кг. мазнини, ако не си ял нищо не означава, че автоматично си -2кг. мускул. Айде да спреме с фантазиите става ли? Защото това което твърдиш не съм го виждал никаде. Никаде не съм виждал човек на екстремно тъпа диета от примерно 90кг. да става на 60кг. мазнини, ок? Не знам откъде ти си виждал такива случаи. Колкото хора познавам правили подобни идиотски диети, всички са свали много килограми, вярно нямат мускул ( то остава и да имат без никакви тренировки и с 1000ккал. на ден ), но нямат и мазнини, само кожа и кости ( и вода, кръв, черва и т.н. ) хора. Извода е, на тялото му трябват и определно количество въг. и мазнини и белтък и микорелементи и т.н., както и най-важното - качествена тренировка. Нищо прекално ( без значение малко или много ) не води до добро. Трябва да има баланс в нещата, това е най-важното.

Е добре, няма да стане за един ден, нито за два. Не го твърдя. Единственото, което твърдя е, че % подкожни мазнини ще е много сходен с изходния. Ето ти конкретен пример - човек (доста глупав между другото, ама това няма общо) 86 кг, 19% мазнини (с калипер, не от ония таблици в нета) имаше 16,34 кг мас, преди да започне някаква вариация на гореспоменатата “диета” (той поне маааалко месо вкарваше). Свали до 73 кг и 18% - иначе казано 13,14 кг мас, тоест едно 3 кг мазно е свалил. От останалите 10 обаче, дори 7 да са вода (не вярвам), пак остава съотношение 1:1 активно:пасивно, което е много зле, поне според мен (някои може да ги устройва). При един случай, в който от 90 се става 60 с въпросното хранене (доста екстремно изпълнение, но щом те кефи този пример, ще ползвам него), естествено ще има визуално подобрение, няма как. Мазнините ще са доста по-малко, като грамаж. Като % обаче ще са си пак някъде около това число, което са били и преди - което във всички случаи означава ДОСТА по-малко мазнини, но пък сходни пропорции. А няма идея самоцелно да сваляш кг - важно е да намаляваш % мас. С плодове и зеленчуци по цял ден това не става (пък били те и с някой залък сирене). А и “качествена тренировка” като понятие е крайно несъвместимо с хранене от типа

ям единствено плодове,домати,сирене и овесени ядки и вода разбира се

Само и единствено това казах, иначе съм съгласен това, което си написал.

11.05.08
15:41

казано от hranow на 11.05.08, 06:44:

Здравейте,имам един въпрос към вас.Тъй като аз съм некомпенентен по тази тема искам да попитам ако в продължение на 20-25 дни
ям единствено плодове,домати,сирене и овесени ядки и вода разбира се и през ден тренирам във фитнес по 1 час час и нещо какви резултати мога да постигна?Сега съм 1.90 висок и 83 кг искам тези 83 да станат 73 има ли такава възможност с този режим,който описах по-горе?

ти зн ли как ще изглеждаш с тези параметри ако не си спортист който гони категории, макар че тогава няма да имаш сила да ходиш, казвам го от опит висок съм 170 бях стигнал до 47кг с режим: пиле, зеле, яица, и мляко(нищо не постигнах) това беше преди 2 год и половина сега съм 75 кг но се занимавам само с фитнес

11.05.08
15:54

казано от G33K на 11.05.08, 15:29:

А и “качествена тренировка” като понятие е крайно несъвместимо с хранене от типа

ям единствено плодове,домати,сирене и овесени ядки и вода разбира се

Така е, за това спор няма, аз говорех като цяло, защото аз лично не съм виждал хора които да отслабват драстично, но да си запазят почти същия процента подкожни мазнини. :roll: Иначе при твоя ‘’агент’’ или е имало йо-йо или е имал адски много задържана вода, по друг начин не мога да си го обясня. Не знам, струва ми се нереално да си -13кг. и само -1% bf. :smirk: Нищо не е ял, не е дигал? :roll: Предполагам е вазможно да стават и такива извращения, аз поне досега не съм виждал такова нещо.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 11.05.08 16:03.

11.05.08
17:04

казано от gospodinoff на 11.05.08, 15:41:

казано от hranow на 11.05.08, 06:44:

ти зн ли как ще изглеждаш с тези параметри ако не си спортист който гони категории, макар че тогава няма да имаш сила да ходиш, казвам го от опит висок съм 170 бях стигнал до 47кг с режим: пиле, зеле, яица, и мляко(нищо не постигнах) това беше преди 2 год и половина сега съм 75 кг но се занимавам само с фитнес

аз съм 46-47 (164см)
к’во правите бе хора? съсипвате се :ohh:

BU

11.05.08
18:36

Алелуя!Дочаках да прочета нещо интересно. :) Мерси.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1